🎁 عضویت رایگان در کانال سیگنال فارکس

کلیک کنید
سیگنال فارکس
آموزش آلت کوین ها

پای نتورک (pi network) چیست؟ آیا کلاهبرداری است؟

ارز دیجیتال پای یکی از پروژه‌های پرسروصدا در حوزه‌ی کریپتو به‌شمار می‌رود که چند سالی است کاربرهای زیادی را به خود جذب کرده و کارشناس‌ها نظرات مختلفی راجع به آن دارند. این پروژه که بیشتر با بنیان‌گذاران دانشگاهی خود معروف شده، تفاوت‌های قابل توجهی با شبکه‌ دیگر ارزهای دیجیتال دارد، به طوری که احتمال کلاهبرداری و اسکم بودن آن بیشتر از درست بودن آن است.

سرعت رشد فناوری‌های غیرمتمرکز، به خصوص بلاک چین و رمزارزها به قدری زیاد است که تنوع پروژه‌ها روزبه‌روز در حال افزایش بوده و طبیعی ‌است در این بین، افرادی بخواهند با پروژه‌های بی‌هدف یا پانزی، از سرمایه یا اطلاعات کاربرها سوء‌استفاده کنند.

پای نتورک یک وب‌سایت مستقل، اپلیکیشن موبایل و دسکتاپ، وایت‌پیپر و خیلی فاکتور‌های مثبت دیگر دارد و به این سادگی‌ها و بدون تحلیل و بررسی نمی‌توان به طور قطع در مورد کلاهبرداری بودن یا نبودن آن نظر داد. ما در این مقاله سعی داریم مهم‌ترین فاکتورهای ارز دیجیتال پای نتورک را بررسی کنیم تا بتوانیم بهتر با هدف و مسیر حرکت این پروژه‌ی مرموز آشنا شویم. تا پایان همراه ما باشید.

ارز دیجیتال پای

شبکه‌ پای نتورک ادعا می‌کند بلاک چینی است با ارز Pi‌ که همه می‌توانند با نصب اپلیکیشن آن، عضو شبکه شده و به استخراج Pi بپردازند. هدف پای ایجاد بستری غیرمتمرکز برای استفاده‌ مردم عادی از امکانات دنیای بلاک چین‌هاست.

ارز دیجیتال «پای نتورک» (Pi Network) خود را یک شبکه‌ بلاک چین غیرمتمرکز معرفی می‌کند و می‌خواهد دسترسی همه‌ کاربرها به پول دیجیتال را تسهیل بخشد. پای نتورک مدعیست کاربرها با نصب اپلیکیشن موبایل، به‌صورت روزانه می‌توانند در فرایندی که اسم آن را ماینینگ گذاشته است (البته تفاوت زیادی با آنچه که ما به عنوان ماینینگ یا استخراج می‌شناسیم دارد) به کاربرها اجازه می‌دهد ارز دیجیتال این شبکه را که «پای» (Pi) نام دارد به دست آورند.

اگر در بین مقالات خارجی راجع به این پروژه تحقیق کنید،‌ مدام از بنیان‌گذارهای دانشگاهی پای نتورک می‌شنوید که کمی سوال‌برانگیز است. چرا به جای تمرکز روی هدف و جزئیات پروژه مدام بر مدرک دانشگاهی سازندگان تاکید می‌شود؟ به هر جهت این پروژه توسط Nicolas Kokkalis ،Chengdiao Fan و Vince McPhillip که همگی دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکترای دانشگاه Standford هستند، ساخته شده است.

البته در حال حاضر نام نفر سوم یعنی McPhillip در وبسایت پای وجود ندارد و گویا حذف شده است. آن‌ها پروژه‌ پای نتورک و اپلیکیشن پای را در روز چهاردهم مارس ۲۰۱۹ که به روز جهانی پای (همان عدد پی در ریاضی) معروف است، منتشر کردند.

هدف پای نتورک طبق چیزی که در «وایت پیپر» (White Paper) این پروژه نوشته شده، ایجاد یک پلتفرم امن و غیرمتمرکز است که به طور کامل توسط کاربرها اجرا می‌شود، از «قراردادهای هوشمند» (Smart Contracts) پشتیبانی کرده و یک ارز دیجیتال کاربردی به مردم ارائه ‌خواهد کرد. پای نتورک در حقیقت می‌خواهد یک بازار همتا‌به‌همتا ایجاد کند که بر اساس واحد پولی Pi کار می‌کند.

پای نتورک معتقد است قیمت خرید یا هزینه‌ استخراج ارزی مثل بیت کوین و اتریوم خیلی زیاد است و به همین دلیل، عده‌ زیادی از مردم توانایی بهره‌مندی از مزایای این رمزارزها را ندارد. در ادامه در مورد طرز کار شبکه‌ ارز دیجیتال پای و اینکه در حال حاضر در چه فازی قرار دارد بیشتر صحبت می‌کنیم.

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا