آراگون چیست؟ معرفی پلتفرم Aragon و توکن ANT

انسانها موجوداتی اجتماعی هستند و دوست دارند که با همکاری یکدیگر کار و فعالیت کنند. وجود هزاران شرکت و سازمان مختلف در دنیا نشاندهنده همین مسئله است. قطعا سازماندهی افراد و منابع برای اینکه کارهای گروهی و فعالیتهای تیمی انجام شود، آسان نیست. برای همین است که فناوریهایی تازهای مانند آراگون پا به میدان گذاشتهاند تا فعالیتهای اینچنینی و شبکهسازی در دنیا ساده شود.
آراگون چیست؟ چه میکند و چه نقشی در دنیای بلاکچین و رمزارزها دارد؟ آراگون از بلاک چین استفاده میکند تا شرکتها و سازمانها با کارایی بیشتر و اثربخشتر فعالیت کنند.
بهعبارت دقیقتر به کمک این فناوری، شرکتها و سازمانهای رنگارنگ به شکل دیجیتال برپا میشوند و میتوانند با هم قراردادهای هوشمند امضا کنند و در تعامل باشند. تمام اطلاعات دو طرف هم به شکلی امن در بلاک چین ثبت میشود و هریک از دو طرفِ معامله، میتوانند هروقت که دلشان خواست به اطلاعات دسترسی داشته باشند.
در واقع، آراگون شبکهای ایجاد میکند که ضمن امکان برپایی سازمانهای غیرمتمرکز خودگردان، آنها را با سیستم قراردادی غیرمتمرکز بههم وصل میکند و طرفهای مختلف یک معاهده و قرارداد را بههم پیوند میدهد. این شبکه توکن مخصوص به خود را هم دارد که به آن بهطور اختصاری انت (ANT) میگویند و مخفف عبارت Aragon Network Token است. در ادامه از آراگون بیشتر خواهید خواند پس با ما همراه باشید.
آراگون چیست؟
«آراگون» (Aragon) «اپلیکیشن غیرمتمرکز» (Decentralized app) روی بلاک چین اتریوم است که به افراد اجازه میدهد سازمانهایی غیرمتمرکز را خلق و مدیریت کنند. این پروژه «متنباز» (open-source) است و بنیاد آراگون آن را در سال ۲۰۱۷ راهاندازی کرده است و این بنیاد با شیوهای جالب و کارآمد فعالیت میکند.
سازمانهای سنتی معمولا بودجهای برای عملیات اجرایی و مدیریتی کنار میگذارند، اما تعاملات و ارتباطاتی که با سازمانهای دیگر برقرار میکنند به آنها هزینههای مختلفی تحمیل میکند و مخارجشان را بالا میبرد. ارتباطات میان سازمانهای مختلف بهوسیله آراگون، اصطکاک و هدررفت انرژی و هزینه سازمانهای سنتی را نخواهد داشت.
ارتباطات هر شرکت و سازمانی با ذینفعان مختلف در هر پروژهای زیاد است. مثلا شرکا، سرمایهگذاران، کارمندان و… در تعامل و ارتباطات مختلف با سازمان هستند. حالا باوجود پلتفرمی مانند آراگون، برقراری ارتباط و تعامل با هریک از بخشهای سازمان بهسادگی و بدون اصطکاک معمول پیش خواهد رفت.
در بستر آراگون از «قراردادهای هوشمند» (Smart Contracts) استفاده میشود. این قراردادها، معاهدههایی مانند هر قرارداد دیگر هستند. تفاوت اصلی آن با نمونههای سنتی در این است که میتوانند امور قرارداد را بهصورت خودکار و خودگردان پیش ببرند. اگر پای مبالغی برای تبادل در یک قرارداد به میان باشد هم، مبلغ در بستر آراگون میماند و در صورتی که بندهای مالی قرارداد محقق شد و رضایت میان افراد بهوجود آمد، وصول مطالبات مالی مقدور میشود.
«اوراکل»ها (Oracle) هم در آراگون نقش و حضور دارند. قراردادهایی که در بستر بلاک چین منعقد میشوند، نیاز دارند که دادههایی از دنیای واقعی را به خود راه بدهند یا ممکن است، نیاز باشد که دادههایی از دنیای بلاک چین به بیرون منتقل شود. در این صورت، آراگون از اوراکل استفاده میکند. اوراکلها ابزارهای واسطهای برای تبادل اطلاعات میان دنیای بلاک چین و بیرون از آن هستند.
در شبکه آراگون، خبری از نظارت متمرکز نیست. یعنی هیچ هسته مرکزی و قدرت اصلی برای بررسی روابط میان افراد و سازمانها وجود ندارد. کاربران خودشان به همهچیز سروسامان میدهند و برنامهها و خواستههایشان را به شبکه میسپارند تا همهچیز اتوماتیک و در صورت طیشدن مراحل لازم به اجرا دربیاید.