معامله با شکست قیمت چیست؟ | استفاده از خطوط روند، کانال و مثلث
معامله با شکست قیمت (Price Breakout) زمانی صورت میگیرد که قیمت یک دارایی، سطح مهمی از حمایت یا مقاوت را شکسته و حرکت جدیدی را شروع کند. در این روش معاملهگران با شناسایی خطوط مقاوت و حمایت مهم، منتظر شکست این خطوط مانده و درصورت شکست، یکی از دو سفارش خرید یا فروش را فعال خواهند کرد. البته در معامله با شکست قیمت همواره باید منتظر تاییدیههای مختلف از جمله اندیکاتورها و پرایس اکشن باشید. شکست قیمت که منجر به عبور قیمت یک دارایی از یک سطح مهم میشود، همیشه با یک حرکت شتابی همراه خواهد بود. در این مقاله از بلاگ حسینی فایننس به بررسی و معرفی معامله با شکست قیمت و استفاده از خطوط روند، کانال و مثلث پرداختهایم.
شکست قیمت یا بریک اوت یعنی چه؟
در لیست بهترین استراتژی فارکس، همواره شکست قیمت به چشم میخورد. شکست قیمت یا «بریک اوت» (Breakout) به حالتی گفته میشود که در آن قیمت یک دارایی مثل بیت کوین یا یک جفت ارز فارکس از یک محدوده حمایتی و مقاومتی مشخص مثل کانال یا مثلث، با افزایش حجم معاملات عبور کرده و به اصطلاح آن خط را میشکند. در آموزش فارکس همواره باید به یاد داشته باشید که ممکن است برخی از شکستهای قیمت، شکستهای قلابی یا «Fake Breakouts» باشند.
در چنین شرایطی، اگر هنگام شکست مقاومت وارد موقعیت معاملاتی خرید شویم یا هنگام شکست حمایت یک موقعیت معاملاتی فروش باز کنیم، در واقع در حال معامله با شکست قیمت هستیم و در ادبیات معاملاتی به ما یک معاملهگر شکست یا «بریک اوت تریدر» (Breakout Trader) گفته میشود. به عبارت دیگر، زمانی که قیمت یک دارایی درون یک محدوده نوسان کرده و یکی از الگوهای نموداری تحلیل تکنیکال مثل الگوی مثلث یا کانال را تشکیل میدهد، دیر یا زود از آن خارج شده و با نوسان زیادی در جهت موافق شکست حرکت میکند.
موضوعی که معامله با شکست مثلث، کانال، خط روند و هر الگوی دیگر را جذاب میکند، این است که چنین شکستهایی معمولا نشاندهنده آغاز حرکتهای قوی و شروع یک روند جدید هستند و برای همین میتوان موقعیتهای معاملاتی بسیار پرسودی را از آنها گرفت. شکست قیمت یا بریک اوت ممکن است در هر بازار مالی و در هر شرایطی رخ دهد، ولی همانطور که گفتیم معمولا شکست الگوهای شناختهشده تحلیل تکنیکال مثل کانال و مثلث بیشترین نوسانات را در پی دارند و در هر بازه زمانی میتوان از آنها استفاده کرد.
بیشتر بدانید: راهنمای کامل استراتژی معامله در زمان شکست قیمت در فارکس
چگونه با شکست قیمت معامله کنیم؟
برای معامله با شکست قیمت باید مراحل زیر را طی کنید:
مرحله اول، شناسایی الگوها و سطوح حمایت و مقاومت
اولین کاری که برای معامله و کسب سود از شکست خطوط روند، کانال، مثلث و سایر الگوهای قیمتی که در آموزش پرایس اکشن فرا گرفتهاید باید انجام داد، این است که تشخیص دهیم دارایی مورد نظر از یک روند صعودی یا نزولی خارج شده و در حال حرکت افقی و بدون جهت است. سپس نوبت به رسم خطوط روند و سطوح حمایت و مقاومت میرسد که در این مرحله ممکن است با الگوهای تحلیل تکنیکال مثل الگوی مثلث و کانال مواجه شویم. اگر هنوز با چنین الگوهایی آشنایی ندارید، پیشنهاد میکنیم ابتدا مقاله جامع الگوی نموداری مثلث و الگوی گُوه را مطالعه کرده و سپس به ادامه این مقاله برگردید.
پیدا کردن موقعیت ورود به معامله
اکنون نوبت این است که به دنبال موقعیتهای خرید یا فروش باشیم. این کار را بسته به این که بازار معاملاتی ما کدام است، میتوان با خرید و فروش نقدی در بخش «اسپات» (Spot) صرافیها انجام داد یا موقعیتهای معاملاتی خرید یا «لانگ» (Long) و فروش یا «شورت» (Short) باز کرد. برای این کار اگر شکست قیمت از سطح حمایتی و رو به پایین باشد، میتوان با باز کردن موقعیت شورت از ریزش بازار به سود رسید. اگر هم شکست قیمت یا بریک اوت به سمت بالا بوده و یک سطح مقاومتی را رد کرده باشد، امکان لانگ کردن بازار و کسب سود از افزایش قیمت وجود دارد.
تعیین حد ضرر
مزیت معامله با شکست قیمت اینجا خود را نشان میدهد، زیرا حد ضررهایی که قرار خواهیم داد بسیار جذاب هستند و نرخ ریسک به ریوارد خوبی را در اختیار ما قرار میدهند. در واقع حد ضرر چنین معاملاتی را میتوان در بالای مقاومت یا پایین حمایت قرار داد. بدین ترتیب، ریسک معامله بسیار پایین میآید و شانس کسب سود نیز بسیار بیشتر از ضرر احتمالی است. برای افزایش شانس موفقیت میتوان علاوه بر رسم الگوها و سطوح حمایتی و مقاومتی از اندیکاتورهای نشاندهنده مومنتوم مثل شاخص قدرت نسبی یا RSI و اندیکاتور MACD استفاده کرد.
مزایا و معایب معامله با شکست قیمت
از جمله مزایا و معایب معامله با شکست قیمت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مزایا معامله با شکست قیمت
معامله با شکست قیمت با استفاده از خطوط روند، مثلث و دیگر الگوها یک استراتژی معاملاتی است و مانند هر استراتژی دیگر میتوان برای آن مزایا و معایبی را در نظر گرفت. اولین و شاید بزرگترین مزیت معامله با بریک اوت این است که چون در ابتدای آغاز یک روند وارد معامله میشویم، شانس موفقیت و سودآوری معامله ما نیز بیشتر خواهد بود. مزیت دیگر این نوع معامله در این است که شناسایی نقاط حد ضرر و خروج از معامله بهراحتی انجام میشود و لازم نیست اندیکاتورهای خاصی را برای این کار روی نمودار اعمال کنیم.
معایب معامله با شکست قیمت
اگر بخواهیم در مورد معایب معامله با بریک اوت نیز صحبت کنیم، باید به احتمال وقوع شکست جعلی یا «فیک بریک اوت» (Fake Breakout) اشاره داشته باشیم. این اتفاق زمانی به وقوع میپیوندد که قیمت یک دارایی از سطح حمایتی و مقاومتی عبور کرده ولی نمیتواند یک روند نزولی یا صعودی جدید را آغاز کند. در چنین شرایطی قیمت دوباره به همان محدوده برمیگردد و میگوییم شکست انجام شده جعلی بوده است.
سخن پایانی
معامله با شکست قیمت با استفاده از خطوط روند، الگوی مثلث، الگوی گُوه و کانال یکی از استراتژیهای محبوب و پراستفاده در بین معاملهگران بازارهای مالی مختلف است که روزانه میلیونها نفر برای کسب درآمد از آن استفاده میکنند. مهمترین مزیت چنین معاملاتی که به آن معامله با بریک اوت نیز گفته میشود، در این است که به راحتی میتوان نقاط ورود، خروج و حد ضرر را در آن شناسایی کرده و با کمترین دردسر معاملات پرسودی را تجربه کرد. با این حال، نباید فراموش کرد که برخی اوقات چنین شکستهایی جعلی از آب در میآیند و همهچیز طبق پیشبینی ما جلو نمیرود.