آموزش بلاک چین

درخت مرکل (درهمسازی) در بلاک چین چیست و چه کاربردی دارد؟

اگر مدتی از شروع فعالیت شما در عرصه‌ ارزهای دیجیتال می‌گذرد و در مورد مسائل فنی این حوزه کنجکاوید، به احتمال زیاد چشم‌تان به اصطلاح «درخت مرکل» خورده است. اگر چنین است و هنوز فکر می‌کنید منظور از درخت مرکل درخت کریسمسی است که به‌خاطر صداعظم آلمان، آنجلا مرکل، نام‌گذاری شده‌ است، پس حتما در ادامه‌ مقاله با ما همراه باشید!

حتی در بین افراد حرفه‌ای فعال در حوزه‌ بلاک چین رمزارزها هم درخت مرکل می‌تواند مفهومی پیچیده به‌نظر بیاید ولی واقعیت این است که درک آن چندان هم سخت نیست. اگر بخواهیم همین ابتدای کار یک توضیح ساده از درخت مرکل ارائه دهیم، می‌توان آن را این‌‎گونه تعریف کرد: درخت مرکل روشی برای طبقه‌بندی داده است که به کمک آن می‌توان حجم عظیمی از اطلاعات را از نظر درستی با سرعت و کارایی بالا بررسی کرد.

درخت مرکل خود را به عنوان بخش مهمی از فناوری بلاک چین و در حالت کلی، ارزهای دیجیتال معرفی کرده است. از این رو در این مقاله با زبانی ساده و با جزئیات به بیان مفاهیم اصلی آن خواهیم پرداخت.

درخت مرکل چیست؟

درخت مرکل روشی برای طبقه‌بندی داده است که به کمک آن می‌توان حجم عظیمی از اطلاعات را از نظر درستی با سرعت و کارایی بالا بررسی کرد.

«درخت مرکل» (Merkle Tree) در سال ۱۹۷۹ میلادی و توسط آقای «رالف مرکل» (Ralph Merkle) معرفی شد و هیچ ربطی هم به صدراعظم آلمان ندارد! آقای مرکل در این سال وقتی در دانشگاه استنفورد حضور داشت، مقاله‌ای تحت عنوان «امضای دیجیتال مجاز» نوشت و بدین ترتیب بدون اینکه خودش بداند، بخش مهمی از فناوری بلاک چین را بنا نهاد. در این مقاله آقای مرکل روش کاملا جدیدی را برای اثبات درستی داده‌ها ارائه نمود. به عبارت دیگر، او پروسه‌ای را طراحی کرد که بتوان به کمک آن درستی داده‌ها را با سرعت تایید کرد.

ایده‌ی آقای مرکل که امروزه با نام درخت مرکل شناخته می‌شود، به‌کلی دنیای رمزنگاری را تغییر داد. به همین دلیل استفاده از درخت مرکل در طول این سال‌ها به محبوبیت زیادی رسیده است، به‌ویژه در دنیای رمزارزها که استفاده‌ زیادی از آن می‌شود. حتی ساتوشی ناکاموتو، خالق بیت کوین، در مقاله‌ معروف معرفی بیت کوین هم چندین بار به استفاده از درخت مرکل اشاره کرده است. در کدهای بیت کوین هم در چندین مورد از مزایای این درخت‌ها بهره برده شده است. نه تنها بیت کوین، بلکه دیگر ارزهای دیجیتال مثل اتریوم هم از درخت مرکل استفاده می‌کنند که در ادامه بیشتر در مورد آن توضیح خواهیم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا