آموزش بورسآموزش تحلیل تکنیکالآموزش فارکس

آشنایی با امواج الیوت در بازار ارز دیجیتال و بورس

از همان زمان‌های قدیم که مردم برای حفظ ارزش دارایی‌های خود رو به سرمایه‌گذاری آوردند همواره شاهد ظهور روش‌ها و تکنیک‌های جدید برای پیش‌بینی روند بازار و کسب سود بیشتر توسط سرمایه‌گذاران بوده‌ایم. به عبارت دیگر مردم همیشه به دنبال راه‌هایی بوده‌اند که بتوانند به کمک آن‌ها قدم بعدی بازار و نمودارهای قیمت را تشخیص دهند و قبل از شروع حرکت تصمیم خرید یا فروش مناسب را بگیرند.

به همین منظور در طی این سال‌ها، روش‌های اشاره شده حالت رسمی به خود گرفته و در قالب تحلیل‌ تکنیکال (فنی) و تحلیل فاندامنتال (بنیادی) به تازه‌واردان این حوزه آموزش داده می‌شوند. نکته‌ جالب در مورد این تحلیل‌ها این است که هیچ قطعیت درمورد درستی آن‌ها وجود ندارد، ولی از آنجایی که اکثریت سرمایه‌گذاران از آن آگاه بوده و بدان پایبند هستند، در بیشتر مواقع می‌بینیم که نتیجه‌ چنین تحلیل‌هایی درست از آب در می‌آید.

نظریه‌ موج الیوت هم یکی از همین روش‌ها است که می‌توان از آن برای پیش‌بینی حرکت بعدی بازار ارزهای دیجیتال یا دیگر بازارهای مالی کمک گرفت.

نظریه موج الیوت چیست؟

براساس نظریه موج الیوت همه‌ بازارهای مالی از یک الگوی مشخص پیروی می‌کنند که در آینده نیز احتمال تکرار آن زیاد است.

«موج الیوت» (Elliot Wave) به نظریه‌‌ای گفته می‌شود که می‌گوید تمام بازارهای مالی بدون در نظر گرفتن بازه‌ی زمانی معامله، همیشه از یک الگوی مشخص پیروی می‌کنند.

به عبارت دیگر، طبق نظریه‌ موج الیوت حرکات بازار از یک سری چرخه‌ روانی پیروی می‌کند که در ذهن سرمایه‌گذاران تشکیل می‌شود. این الگوها براساس ذهنیت فعلی بازار می‌تواند نزولی یا صعودی باشد.

این نظریه در دهه‌ ۳۰ میلادی توسط «رالف نلسون الیوت» (Ralph Nelson Elliott) مطرح شد که یک حساب‌دار و نویسنده‌ آمریکایی بود. با این حال در دهه‌ ۷۰ میلادی بود که به لطف تلاش‌های آقایان «رابرت آر پرچر» (Robert R. Prechter) و «ای جی فراست» (A. J. Frost) نظریه‌ موج الیوت به شهرت رسید.

نکته‌ دیگر این است که در ابتدا این نظریه، نظریه‌ موج نام داشت و توصیف‌گر رفتار انسان‌ها در بازارهای مالی بود. الیوت این نظریه را براساس مطالعات سنگین خود روی داده‌های دریافتی از بازار و به‌ویژه بازار بورس مطرح کرد. تحقیقات او نتیجه‌ حداقل ۷۵ سال تجربه و علم او در بازارهای مالی بود.

اکنون از نظریه‌ موج الیوت برای تشخیص چرخه‌های بازار و روندها  استفاده می‌شود و می‌توان از آن در بازارهای مالی مختلف مثل بورس و ارزهای دیجیتال کمک گرفت. با این حال نمی‌توان موج الیوت را یک اندیکاتور در تحلیل تکنیکال یا استراتژی ترید محسوب کرد. در عوض می‌توان از این نظریه برای پیش‌بینی رفتار بازار استفاده کرد.

حال که به‌صورت کلی با نظریه‌ موج الیوت آشنا شدیم، بیایید در بخش بعدی در مورد ساده‌ترین شکل این امواج هم صحبت کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا