اشتباهات کشنده در معامله‌گری
آموزش آلت کوین ها

ارز دیجیتال استلار (XLM) چیست؟ مزایا و معایب Stellar

اگر می‌خواهید با ارز دیجیتال استلار آشنا شوید، می‌توانید مطمئن باشید که جای درستی آمده‌اید. رمز ارز استلار یکی از ارزهای دیجیتالی است که به دلیل محبوبیت روزافزونش باید آن را بشناسید و با نحوه‌ ساز و کارش آشنا شوید.

تعداد ارزهای دیجیتال موجود در بازار هر روزه در حال زیاد شدن است، ولی شما نمی‌توانید روی تمام آن‌ها سرمایه گذاری کنید. در میان تمام این ارزها برخی با امنیت بالا و امکانات ویژه، خود را از بقیه متمایز کرده‌اند. ارز دیجیتال استلار یکی از همین دسته است که در این مقاله ما قصد داریم به معرفی آن بپردازیم.

این پلتفرم ادعا می‌کند که شما با استفاده از آن، ارز خود را در سریع‌ترین و مطمئن‌ترین حالت ممکن به هر نقطه‌ای از جهان می‌فرستید. اما آیا واقعا این ادعا درست است؟ آیا ارز دیجیتال استلار ارزش خرید و سرمایه گذاری دارد؟

نگران نباشید. خیلی زود به جواب سوال‌های خود خواهید رسید.

ارز استلار

در سال ۲۰۱۴ بود که «جد مک‌کالب» (Jed McCaleb) یکی از بنیان‌گذاران ارز دیجیتال ریپل بعد از جدا شدن از تیم این رمز ارز، ارز دیجیتال «استلار» (Stellar) را راه‌اندازی کرد. ریپل کریپتوکارنسی دیگری است که شباهت‌های زیادی با استلار دارد، اما توجه داشته باشید که استلار به هیچ عنوان فورکی از ریپل نیست و کاملا مستقل عمل می‌کند.

پس از آن و در سال ۲۰۱۵، اولین کدنویسی استلار معرفی شد. در ابتدا به دلیل شباهت‌های انکارنشدنی ارز دیجیتال ریپل و رمز ارز استلار، تیم توسعه‌دهنده‌ ریپل، استلار را به‌شدت زیر سوال برد. اما در اواخر همان سال الگوریتم جدیدی برای استلار معرفی و کدهای آن دوباره بازنویسی شد.

در رابطه با خود این رمز ارز می‌توان گفت که استلار در واقع یک نوع شبکه‌ «همتا به همتا» (Peer to Peer) بوده که درست مانند بیت کوین به‌صورت غیرمتمرکز عمل می‌کند. غیرمتمرکز بودن یعنی هیچ شخص یا نهادی قادر به کنترل کردن این رمز ارز نیست. توکن این ارز دیجیتال تحت عنوان «لومن» (Lumen) با نماد اختصاری XLM شناخته می‌شود.

استلار از پروتکل دفتر کل توزیع‌شده استفاده می‌کند؛ یعنی تمام جزئیات تراکنش‌های استلار روی بلاک چین آن به‌عنوان یک دفتر کل عمومی ذخیره خواهد شد و هرکسی می‌تواند این دفتر کل و جزئیات تراکنش‌ها را به‌راحتی مشاهده کند.

توکن‌های لومن در خود شبکه‌ استلار نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. مثلا شما باید حداقل ۰.۵ لومن در حساب خود داشته باشید تا حساب‌تان به‌عنوان یک حساب غیرفعال شناسایی نشود. همچنین از توکن لومن برای پرداخت کارمزد تراکنش‌های درونِ شبکه‌‌ استلار استفاده می‌شود که حداقل کارمزد آن ۰.۰۰۰۰۱ لومن است.

اشتباهات کشنده در معامله‌گری

در استلار به جای اینکه اطلاعات در یک منبع متمرکز مثل بانک ذخیره شوند، بین نودهای به‌هم‌چسبیده یا همان سرورها توزیع می‌شوند. «نود»ها (Node) در واقع اشخاصی هستند که از طریق سرور خود به شبکه متصل شده‌اند و وظیفه‌ تایید تراکنش‌ها را به عهده دارند. تمام تصمیمات مرتبط با این شبکه از طریق پروتکل اجماع استلار انجام می‌گیرد.

برخلاف شبکه‌ بیت کوین، استلار از سیستم «اثبات کار» (Proof of Work) استفاده نمی‌کند و به جای آن از طریق پروتکل توافقی استلار STP تراکنش‌های خود را انجام می‌دهد. همان‌طور که می‌دانید در بیت کوین ماینرها وظیفه‌ تایید تراکنش‌ها را به عهده دارند، اما در ارز دیجیتال استلار وظیفه‌ تایید تراکنش‌ها به عهده‌ گره‌های مورد اعتماد که به آن‌ها «گره‌های تایید» هم می‌گویند، انجام می‌پذیرد.

جالب است بدانید که برخلاف بیت کوین، استلار قابلیت استخراج ندارد و تعداد کل توکن‌های موجود آن ۱۰۰ میلیارد عدد است. نحوه‌ توزیع این توکن‌ها به‌صورت متمرکز، خودکار و با گذشت زمان به دست بنیاد توسعه‌دهنده‌ این رمز ارز انجام می‌گیرد.

اشتباهات کشنده در معامله‌گری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا