کاردانو (Cardano) چیست؟ آشنایی با رمزارز ADA

در این مقاله قصد داریم به بررسی ارز دیجیتال کاردانو و شیوه عملکرد آن بپردازیم. کاردانو یک شبکه مبتنی بر بلاک چین بهشمار میرود که ارز دیجیتال آن «آدا» (Ada) نام دارد.
از این شبکه میتوان در راستای انتقال پولهای دیجیتالی، ثبت قراردادهای هوشمند و همچنین ایجاد برنامههای غیرمتمرکز استفاده کرد. شاید بهراحتی بتوان گفت که کاردانو رقیبی قدر برای اتریوم و دیگر پلتفرمهای قرارداد هوشمند محسوب میشود. در ادامه مقاله با کیف پولهای کاردانو و نحوه خرید آن نیز آشنا خواهید شد.
جالب است بدانید که بنیانگذار کاردانو چارلز هاسکینسون یکی از اعضای تیم اتریوم بوده است. در سال ۲۰۱۵ بود که پروژه کاردانو برای اولینبار کار خود را شروع کرده و دو سال طول کشید تا راهحلی برای از میان برداشتن مشکلات اتریوم و بیت کوین پیدا کردند. کاردانو موفق شد با ایجاد فرایندهای جدید در تایید تراکنشها و ایجاد بلاک، مشکلات مقیاسپذیری بیت کوین و قراردادهای هوشمند اتریوم را از بین ببرد.
سازنده کاردانو باور دارد که بیت کوین نسل اول بلاک چین و اتریوم نسل دوم آن است، اما کاربران به نسل سومی از بلاک چینها نیز نیاز دارند و کاردانو این نیازها را برطرف میکند.
با ما همراه باشید تا بهتر متوجه شوید که چطور کاردانو نقطه ضعفهای دیگر بلاک چینها را حل کرده است.
کاردانو
کاردانو مبتنی بر معماری بینظیر و متنباز ساخته شده و به گونهای طراحی شده است که امنیت و مقیاسپذیری بیشتری را در مقایسه با سایر سیستم عاملهای قرارداد هوشمند (مثل بیت کوین و اتریوم) فراهم میکند. نکتهای که پلتفرم کاردانو را منحصربهفرد میکند، دولایهای بودن آن است که در ادامه بیشتر در رابطه با این مسئله توضیح خواهیم داد. طبق ادعای تیم کاردانو، سرعت تراکنشهای این شبکه بسیار قویتر از بلاک چینهای قدیمی مثل اتریوم عمل خواهد کرد.
تیم توسعهدهنده کاردانو میگوید که کاردانو اولین پروژه وابسته به بلاک چین است که طبق فلسفه علمی و تحقیقات دانشمندان طراحی شده است. کار روی این پروژه از سال ۲۰۱۵ شروع شده و ارز دیجیتال آن یعنی «آدا» (Ada) در تاریخ دسامبر ۲۰۱۷ به صرافیها عرضه شد.
همانطور که قبلتر ذکر شد مانند اتریوم، با استفاده از شبکه کاردانو میتوان برنامههای غیرمتمرکز ایجاد کرد. برنامههای غیرمتمرکز برنامههایی هستند که هیچکس قادر به کنترل و متوقف کردن آنها نیست. تیم کاردانو زمان ساخت این پلتفرم نیازهای کاربر و تنظیمکننده را در نظر گرفته است. در حقیقت آنها در تلاشاند تا میان موارد قانونی و حریم خصوصی کاربران تعادل خوبی ایجاد کنند.
بیشتر اعضای تیم این ارز دیجیتال از سازندگان گرفته تا سرمایهگذاران آن ژاپنی هستند و بهخاطر شباهتهای این ارز با شبکه اتریوم، به کاردانو «اتریوم ژاپنی» میگویند.