🎁آخرین فرصت شرکت در سمینار «استراتژی برنده» به همراه ورک‌شاپ معامله‌گری لایو (ظرفیت بسیار محدود)🎁

اطلاعات بیشتر
دوره منتور شیپ
آموزش تحلیل تکنیکال

آشنایی با کانال های قیمت در تحلیل تکنیکال

معامله‌گران و سرمایه‌گذاران حاضر در بازارهای مالی برای پیش‌بینی قیمت دارایی‌هایی مختلف از الگوها و استراتژی‌های مختلفی استفاده می‌کنند که یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین آن‌ها الگوی کانال است. کانال های قیمت در کنار الگوهای دیگری مثل الگوی مثلث، گوه و مستطیل جزو چند الگوی برتر تحلیل تکنیکال هستند و هر معامله‌گری باید با آن‌ها آشنا باشد.

از همین رو مقاله امروز را به صحبت در مورد الگوی کانال اختصاص داده‌ایم و قرار است در مورد انواع کانال و نحوه شکل‌گیری آن صحبت کنیم. لطفا تا انتها ما را همراهی کنید.

الگوی کانال چیست؟

کانال قیمت به الگویی در تحلیل تکنیکال گفته می‌شود که از دو خط موازی تشکیل شده و قیمت درون آن نوسان می‌کند.

کانال قیمت یا Price Channel الگویی در تحلیل تکنیکال است که روزانه میلیون‌ها نفر در سرتاسر جهان از آن برای کسب درآمد از بازارهای مالی استفاده می‌کنند. این الگو در واقع یک محدوده معاملاتی است که از ترکیب دو خط روند موازی به وجود می‌آید. در کل سه نوع کانال داریم که به جهت حرکت قیمت بستگی دارد. این سه نوع شامل کانال افزایشی یا صعودی، کانال کاهشی یا نزولی و کانال افقی می‌شود که در ادامه بیشتر در مورد تفاوت‌های آ‌ن‌ها صحبت خواهیم کرد.

دو خط روندی که کانال‌ها را تشکیل می‌دهند در حقیقت نقش حمایت و مقاومت را دارند و قیمت با برخورد به آن‌ها تغییر جهت داده و درون این کانال به حرکت خود ادامه می‌دهد. علاوه بر این، نکته مهمی که در مورد کانال‌های قیمت وجود دارد این است که می‌توان از آن‌ها در تایم فریم‌های روزانه، هفتگی یا هر بازه زمانی دیگر استفاده کرد.

برای رسم الگوی کانال نیز تنها کافی است حداقل دو سقف یا کف را به یکدیگر متصل کنید تا خط روندها رسم شوند. هرچه تعداد سقف‌ها یا کف‌های به هم متصل شده بیشتر باشد، نشان می‌دهد که کانال رسم شده از اعتبار بیشتری برخوردار است.

 

انواع کانال های قیمت

کانال های قیمت را می‌توان به سه نوع صعودی، نزولی و افقی تقسیم کرد.

همان‌طور که گفتیم کانال قیمت به سه نوع تقسیم می‌شود:

الگوهای تحلیل تکنیکال

  • اگر کانال با شیب رو به بالا تشکیل شده باشد، قیمت با نوسان در داخل آن به سمت بالا حرکت می‌کند. برای همین به این کانال، کانال افزایشی یا صعودی (Ascending Channel) می‌گویند.
  • در طرف دیگر، اگر شیب کانال به سمت پایین بوده و قیمت با نوسان در آن با کاهش روبه‌رو شود، کانال مورد نظر کانال کاهشی یا نزولی (Descending Channel) خواهد بود.
  • در صورتی هم که قیمت دارایی مورد نظر در بین دو خط روند افقی در حال نوسان باشد به کانال تشکیل شده یک کانال افقی (Horizontal Channel) گفته خواهد شد.

اما سوالی که در اینجا با آن روبه‌رو می‌شویم این است که چرا قیمت یک دارایی در هر بازار مالی که باشد، باید به این کانال‌ها واکنش نشان داده و در آن محدوده نوسان کند؟ برای پاسخ به این سوال بیایید به بخش بعدی برویم.

 

چرا قیمت دارایی‌ها به کانال واکنش نشان می‌دهند؟

دلیل واکنش قیمت به کانال این است که بیشتر معامله‌گران این الگوها را شناسایی کرده و در نقاط مهم آن به خرید و فروش می‌پردازند.

واقعیت مسئله این است که الگوی کانال نیز مانند هر الگوی دیگری که در تحلیل تکنیکال از آن استفاده می‌شود، به این دلیل جواب می‌دهد که تقریبا تمام معامله‌گران و سرمایه‌گذاران با آن‌ آشنا هستند و آن را روی نمودارهای خود ترسیم می‌کنند. برای همین هر چه تعداد افراد بیشتری این کانال‌ها را رسم کنند، احتمال اینکه در نقاط حساس آن از معامله خارج شوند یا وارد معامله شوند بیشتر خواهد بود.

برای درک بهتر دلیل شکل‌گیری کانال های قیمت به تصویر زیر نگاه کنید. در این تصویر نمودار یک دارایی فرضی را شاهد هستیم که به تازگی عرضه شده است. در ابتدا قیمت این دارایی ۱ دلار است و سرمایه‌گذاران علاقه‌مند به خرید آن هستند. برای همین قیمت آن خیلی زود به ۴.۵ دلار افزایش پیدا می‌کند.

الگوی کانال

در این لحظه همان‌طور که در تصویر هم مشخص است زمانی که قیمت این دارایی به ۴.۵ دلار رسید، افرادی که در قیمت‌های پایین اقدام به خرید آن کرده بودند، برای نقد کردن سودهای خود اقدام به فروش می‌کنند. این کار باعث می‌شود تا با افزایش عرضه و کاهش قیمت، افراد بیشتری اقدام به فروش کنند و بدین ترتیب قیمت تا ۲ دلار نیز پایین می‌آید.

در این شرایط از نظر برخی از معامله‌گران چون قیمت این دارایی قبلا تا ۴.۵ دلار بالا رفته برای همین قیمت ۲ دلار برای آن ارزان به نظر می‌رسد و آن‌ها اقدام به خرید می‌کنند. این کار باعث افزایش قیمت تا ۵ دلار می‌شود و دوباره برخی از افراد با این استدلال که قبلا در قیمت ۴.۵ دلار فشار فروش وجود داشته، دارایی‌های خود را می‌فروشند و سود خود را برمی‌دارند.

اما این بار در مقایسه با ۵ دلار، قیمت ۲.۵ دلار ارزنده به نظر می‌رسد و معامله‌گران دوباره تمایل به خرید پیدا می‌کنند.

بدین ترتیب، حرکات زیگزاگی که درون کانال‌های قیمت شاهد آن هستیم به وجود می‌آید. با تغییر فاندامنتال و گذشت زمان بالاخره قیمت دارایی مورد نظر از کانال خارج می‌شود و ممکن است یک کانال یا الگوی تکنیکال دیگری را تشکیل دهد.

 

آموزش معامله با الگوی کانال قیمت

یکی از راحت‌ترین راه‌ها برای معامله با کانال های قیمت این است که فرض کنید قیمت درون کانال باقی خواهد ماند. برای همین زمانی که قیمت با خط روند بالا برخورد کرد، می‌توانید به یک معامله فروش یا «شورت» (Short) فکر کنید و زمانی هم که قیمت به خط روند پایین می‌رسد معامله خرید یا «لانگ» (Long) باز کنید.

روش دیگر استفاده از استراتژی معامله با شکست‌ها است. در این استراتژی زمانی که قیمت از خط روند بالا عبور کند و به اصطلاح آن را بشکند، معامله خرید و زمانی که قیمت از خط روند پایین عبور ‌کند معامله فروش باز می‌شود. با این حال فراموش نکنید که کانال های قیمت الگوهای بسیار قدرتمندی هستند و برای همین بسیاری از معامله‌گران به درست عمل کردن آن‌ها اطمینان دارند. برای همین ممکن است برخی اوقات با اینکه قیمت از کانال عبور می‌کند، ولی ممکن است دوباره به داخل آن برگشته و به اصطلاح شکست جعلی کرده باشد.

قبلا در جریان مقاله جداگانه‌ای به طور کامل در مورد نحوه معامله با شکست‌ها صحبت کرده‌ایم و پیشنهاد می‌کنیم حتما آن را مطالعه کنید. ضمن اینکه برای آشنایی کامل‌تر با نحوه ترسیم کانال در نمودارها نیز می‌توانید مقاله جامعی را که در همین زمینه تهیه کرده‌ایم بخوانید.

 

سخن پایانی

کانال قیمت یکی از الگوهای پراستفاده و معتبر در تحلیل بازارهای مالی است که خبر از نوسان قیمت دارایی‌های مختلف در یک محدوده خاص می‌دهد. این محدوده به شکل دو خط روند موازی ایجاد می‌شود و می‌تواند صعودی، نزولی یا افقی باشد.

با این حال قیمت هر دارایی تا آخر درون یک کانال باقی نمی‌ماند و دیر یا زود با شکست آن کانال دیگری تشکیل داده یا الگوی جدیدی را ایجاد می‌کند. از این شکست‌ها می‌توان برای معامله نیز استفاده کرد که این کار بعد از عبور قیمت از خط روند بالا یا پایین یا برگشت از آن‌ها انجام می‌شود.

ارتباط مستقیم با کارشناسان حسینی فایننس شما هم به سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی و کسب سود از اون‌ها فکر می‌کنید اما نمی‌دونید چطور باید شروع کنید؟

برای دریافت مشاوره تخصصی رایگان از کارشناسان ما، اطلاعات خواسته شده رو تکمیل فرمایید.

حالت دوم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا