سیگنال فارکس
آموزش سرمایه‌گذاری و تریدواژه‌نامه و اصطلاحات

مفهوم شورت و لانگ در ارز دیجیتال چیست؟ | معاملات Short و Long

این روزها و پس از چند سال از شروع فعالیت، بازار رمز ارزها کاربران و فعالان خاص خود را پیدا کرده و شاهد این هستیم که تعداد زیادی از افراد متمایل به سرمایه‌گذاری در این عرصه هستند. ولی نکته حائز اهمیت در این میان این است که ضرورت ورود به چنین بازار پر نوسانی، آشنایی با مفاهیم و اصطلاحات رایج در آن است. در این میان، یکی از پرکاربردترین و مهم‌ترین اصطلاحاتی که در بحث‌ترید رمز ارزها، دو مفهوم موقعیت شورت و لانگ است. ازاین‌رو در این مطلب قصد داریم تا به معرفی و آموزش این دو مفهوم مهم در این حوزه بپردازیم.

اما همچون برخی دیگر از موضوعات این حوزه، ضروری است تا ابتدا با برخی مفاهیم پایه‌ای که درواقع پیش‌زمینه درک این موضوعات هستند آشنا باشیم. درنتیجه، یکی از این مفاهیم پایه‌ای که لازمه درک موقعیت‌های شورت و لانگ است، مفهوم قراردادها یا معاملات آتی است.

معاملات یا قراردادهای آتی  (Future)

در معاملات آتی (Future)، طرفین یک معامله تعهد می‌دهند که یک رمز ارز یا سهام را در تاریخی معین در آینده و باقیمتی مشخص، معامله کنند.

اساسا قراردادهای آتی به قراردادهایی اطلاق می‌گردد که طی آن طرفین معامله متعهد می‌شوند که یک سهام یا ارز دیجیتال به‌خصوص را در تاریخی مشخص در آینده و باقیمتی معین، معامله کنند. این قراردادها در بازارهای مالی جهانی همچون بازار فارکس و بازار رمز ارزها و بازارهای آتی فعال در داخل کشور ما مثل بازار آتی سکه و زعفران نیز به همین شکل تعریف می‌شوند.

ولی نکته مهم این است که زمانی که صحبت از قراردادهای آتی در بازار رمز ارزها می‌شود، تعریف این مفهوم کمی متفاوت خواهد بود. در حقیقت در قراردادهای آتی رمز ارزها که تنها در برخی از صرافی‌های ارز دیجیتال در دسترس است، معامله یک رمز ارز در آینده و در قیمتی مشخص انجام خواهد شد، ولی تفاوت اینجاست که دیگر خبری از مشخص کردن زمانی به‌خصوص برای انجام معامله وجود نخواهد داشت.

از طرفی مفهوم دیگری تحت عنوان قرض گرفتن یا دریافت وام در معاملات آتی وجود دارد که بر اساس این مفهوم، با تشخیص روند نزولی قیمت یک رمز ارز در آینده، کاربر می‌تواند مقداری مشخص از آن رمز ارز را از صرافی قرض گرفته و در قیمت فعلی، آن را بفروشد و با شروع روند نزولی پیش‌بینی‌شده و پس از کاهش قیمت آن رمز ارز، اقدام به خرید آن کرده و علاوه بر پرداخت قرض خود به صرافی، کسب سود نیز کند.

به‌عنوان مثال تصور کنید که قیمت بیت کوین ۴۰ هزار دلار باشد و پیش‌بینی شما این است که قیمت این رمز ارز در روزهای پیش رو صعودی بوده و حداقل ۱۰ درصد افزایش قیمت را خواهیم داشت. ازاین‌رو شما مقداری بیت کوین را در قیمت ۴۰ هزار دلار خریداری کرده و بعد از افزایش قیمت ۱۰ درصدی که درواقع همان پیش‌بینی شما است، بیت کوین‌های خود را باقیمت ۴۴ هزار دلار خواهید فروخت و از این طریق کسب سود می‌کنید.

درواقع در این معاملات، تریدرها به‌نوعی بر روی آینده قیمت یک رمز ارز شرط‌بندی می‌کنند و به‌اصطلاح به معاملاتی که در این شرایطی انجام می‌شود، در بازارهای دوطرفه، معاملات لانگ (Long) یا خرید (Buy) گفته می‌شود.

حال تصور کنید که قیمت بیت کوین ۴۰ هزار دلار است، و شما اقدام به خرید بیت کوین می‌کنید و پیش‌بینی شما این است که قیمت در روزهای آینده ۱۰ درصد افت خواهد داشت. حال شما مقداری بیت کوین را از صرافی قرض گرفته و در قیمت فعلی (۴۰ هزار دلار) اقدام به فروش آن می‌کنید. سپس در روزهای بعد و با افت قیمت بیت کوین (طبق پیش‌بینی شما)، اقدام به خرید بیت کوین در قیمتی پایین‌تر کرده و علاوه بر پرداخت قرض خود به صرافی، سود مطلوبی را نیز کسب خواهید کرد. در این حالت نیز به‌اصطلاح به معاملاتی که در این شرایطی انجام می‌شود، در بازارهای دوطرفه، معاملات شورت (Short) یا فروش (Sell) گفته می‌شود.

اما حتما برای شما سؤال پیش آمده است که منظور از بازارهای دوطرفه دقیقا چیست؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا