واژه‌نامه و اصطلاحات

منظور از پامپ و دامپ (Pump and Dump) چیست؟

اگر با بازارهای مالی آشنایی داشته باشید، قطعا می‌دانید که در بیشتر موارد قانون عرضه و تقاضا تاثیر قابل توجهی بر روند صعودی و نزولی قیمت‌ها دارد. استراتژی پامپ و دامپ یکی از راهکارهایی است که سهام‌داران بزرگ و مطرح به کمک آن میزان سود دریافتی خود را افزایش می‌دهند. در حقیقت این افراد با ارائه‌ اظهارات غلط، گمراه‌کننده و اغراق‌آمیز از جایگاه و مقبولیت خود در بین کاربران سوء استفاده می‌کنند.

آن‌ها با بهره‌گیری از روش‌های مختلف تبلیغاتی افراد را متقاعد می‌کنند که مبلغ زیادی را در یک پروژه‌ خاص سرمایه‌گذاری کنند. در این مقاله قصد داریم شما را با نحوه‌ عملکرد استراتژی پامپ و دامپ بیشتر آشنا ‌کنیم. با ما همراه باشید چرا که شما هم به‌راحتی می‌توانید با افزایش میزان آگاهی و در نظر گرفتن فاکتورهای تاثیرگذار از هرگونه ضرر احتمالی جلوگیری کنید.

استراتژی پامپ و دامپ چیست؟

در استراتژی «پامپ و دامپ» (Pump and Dump) سهام‌داران شرکت‌های بزرگ از جایگاه و تاثیری که بر روی جامعه‌ کاربران دارند، سوء استفاده می‌کنند. این افراد در یک دوره‌ زمانی کوتاه مدت سرمایه‌ مشخصی را صرف تبلیغات می‌کنند. تبلیغات هوشمندانه و زیرکانه‌ این پروژه‌ها به منظور تحریک کاربران طراحی شده‌ است، بنابراین میزان تقاضا در این دوره تا حد قابل توجهی افزایش پیدا می‌کند.

متاسفانه در بیشتر موارد کاربران گول وعده‌های توخالی و دروغین را می‌خورند و سرمایه‌ی خود را صرف خرید سهام مورد نظر می‌کنند. جالب است که بخش زیادی از سهام شرکت از همان ابتدا در اختیار طراحان استراتژی پامپ و دامپ قرار دارد. در حقیقت آن‌ها با به‌کارگیری این روش و همچنین بهره‌گیری از قانون عرضه و تقاضا شرایط را به نفع خودشان پیش می‌برند. همان‌طورکه می‌دانید میزان تقاضا با ارزش یک سهام رابطه‌ مستقیم دارد. پس افزایش میزان تقاضا به دلیل تبلیغات گسترده‌ سهام‌داران، افزایش قیمت را با خود به همراه خواهد داشت.

طراحان اصلی استراتژی پامپ و دامپ به‌محض مشاهده‌ روند دلخواه، سهام خود را در بالاترین قیمت به فروش می‌رسانند. چنین تغییری شرایط بازار را به کلی عوض می‌کند، بسیاری از کاربران با مشاهده‌ی روند نزولی قیمت احساس خطر می‌کنند و سریعا تمام سرمایه‌ خود را می‌فروشند. در نهایت کاهش ناگهانی میزان تقاضا موجب ریزش قیمت می‌شود.

آن دسته از کاربران که به هر دلیلی نمی‌توانند سرمایه‌ خود را به فروش برسانند، با ضررهای قابل توجهی مواجه خواهند شد. در برخی از موارد افراد به اجبار سهام خریداری‌شده را نگه می‌دارند به این امید که روند بازار در آینده تغییر کند و ضرر به‌وجود‌آمده به نحوی جبران شود.

در آخر این نکته را هم به خاطر داشته باشید که بیشتر شرکت‌های استارت آپی و کوچک از استراتژی پامپ و دامپ برای افزایش میزان تقاضا استفاده می‌کنند. البته ناگفته نماند که اجرایی کردن چنین طرحی غیرقانونی است و مقامات حکومتی برای جلوگیری و پیش‌گیری از بروز چنین مشکلاتی جریمه‌های سنگینی را برای شرکت‌ها در نظر گرفته‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا