آموزش آلت کوین هاآموزش اتریومآموزش بلاک چین

ارز دیجیتال متیک (Matic) چیست؟ | معرفی کامل پروژه پالیگان

ارز دیجیتال پالیگان یا همان متیک سابق، یک پروژ‌ه‌ ارزنده با هدف حل مشکل دیرینه‌ بلاک چین اتریوم، یعنی مقیاس‌پذیری است. اگر از کاربرهای تازه‌وارد دنیای بلاک چین هستید، توصیه می‌شود حتما قبل از خواندن این مقاله، کمی در مورد اتریوم و وسعت خدمات این شبکه‌ محبوب مطالعه کنید. اما اگر مفاهیم پایه‌ این حوزه و عملکرد شبکه‌ اتریوم را می‌شناسید، همچنان با ما همراه باشید.

بزرگی و قدرت شبکه‌ اتریوم به اندازه‌ای است که بسیاری از پروژه‌ها برای بهبود یا به نوعی تقویت برخی توانایی‌های آن به وجود آمده‌اند. مثلا پروژه‌ «گراف» (Graph) برای ایندکس ‌(یا فهرست کردن) اطلاعات بلاک‌های اتریوم به وجود آمده یا شبکه‌ پالیگان که با تمرکز بر راه‌حل‌های لایه دوم، تصمیم دارد سرعت این شبکه را افزایش و مشکلات مقیاس‌پذیری آن را برطرف کند.

توضیح نحوه‌ فعالیت چنین شبکه‌هایی کمی فنی و سخت به نظر می‌رسد، اما اطمینان داشته باشید پس از مطالعه‌ این مقاله‌ حسینی فایننس، به درک صحیحی از پروژه‌ ارز دیجیتال پالیگان خواهید رسید.

ارز دیجیتال پالیگان چیست؟

شبکه‌ متیک به عنوان یک راه‌حل لایه‌ دوم برای حل مشکل مقیاس‌پذیری اتریوم طراحی شده‌بود، ولی پالیگان، مدل توسعه‌یافته‌ متیک و در حقیقت زیرساختی پرقدرت برای پیاده‌سازی انواع شبکه‌های مستقل و مقیاس‌پذیر، با قابلیت ارتباط بین بلاک چین‌هاست.

ارز دیجیتال «پالیگان» (Polygon) یا همان «شبکه متیک» (MATIC Network) سابق،‌ یک پروتکل روی شبکه اتریوم است که می‌خواهد ضمن حل «مشکل مقیاس‌پذیری» (Scalability) امکان ارتباط شبکه‌های مختلف روی این بلاک چین را برقرار کند. همان‌طور که می‌دانید، اتریوم میزبان چندین هزار پروژه‌ ارز دیجیتال با خدمات متنوع است که حوزه‌های مختلفی مثل «دیفای» (DeFi) یا «NFTها» و غیره را تشکیل می‌دهند.

پیاده‌سازی این حجم از شبکه‌های مختلف به مرور باعث ازدحام و شلوغی بیش از اندازه در بلاک چین اتریوم شده است. نتیجه‌ چنین اتفاقی، افزایش میانگین کارمزدهای شبکه و طولانی‌تر شدن زمان لازم برای تایید تراکنش‌هاست.

در دنیای بلاک چین‌ها، تراکنش‌ها در قالب بلاک‌هایی با ظرفیت محدود قرار می‌گیرند و قبل از تایید هر بلاک، نیاز است که اکثریت اعضای شبکه یا همان «نودها» (Nods) صحت اطلاعات را تایید کنند. تمام این اتفاقات در لایه‌ اول یا همان لایه‌ اصلی می‌افتد که به طور مستقیم با زنجیره‌ بلوکی در ارتباط است.

وقتی از راه‌حل‌های لایه‌ دوم حرف می‌زنیم، منظور تکنیک‌هایی است که بخشی از پردازش‌ها را به خارج از زنجیره‌ بلوکی اصلی انتقال می‌دهند تا به این طریق، فشار و بار کمتری به شبکه وارد شود. به عنوان مثال، پروتکل‌های «Matic Plasma» ،«zk Rollups» و «Optimistic Rollups» نمونه‌هایی از این راه‌حل‌های لایه دوم هستند که هر کدام سازوکار پیچیده‌ی خود را دارند.

تا اینجا متوجه شدیم که شبکه‌ اتریوم با مشکلات عذاب‌آوری دست و پنجه نرم می‌کند و اهمیت این موضوع در کنار جایگاه حساس باعث شده که پروژه‌های بزرگی مثل پالیگان به عنوان راه‌حلی برای این مشکلات، طراحی و ساخته شوند. پالیگان تصمیم دارد به عنوان بستری برای ارتباط بلاک چین‌های اتریومی عمل کند تا توسعه‌دهنده‌ها بتوانند در کوتاه‌ترین زمان، شبکه‌های مستقل خود را ساخته و نگران ارتباط آن با سایر شبکه‌ها نباشند.

پروژه‌ پالیگان قبلا با نام شبکه‌ متیک فعالیت می‌کرد؛ اما بعد از گسترش و تحقق اهداف اولیه، به Polygon تغییر نام داد. شبکه‌ متیک فقط به عنوان یک راه‌حل لایه‌ دوم برای حل مشکل مقیاس‌پذیری اتریوم طراحی شده‌ بود، ولی پالیگان در حقیقت زیرساختی پرقدرت برای پیاده‌سازی انواع شبکه‌های مستقل و مقیاس‌پذیر، با قابلیت ارتباط بین بلاک چین‌هاست.

بد نیست بدانیم کلمه‌ی Polygon در انگلیسی به معنای چند ضلعی مسطح یا چندگوشه است. این کلمه در علم هندسه کاربرد دارد و لوگوی پالیگان هم یک چندگوشه با الهام از علامت بی‌نهایت طراحی‌شده و به قابلیت آن در ارتباط بی‌شمار بلاک چین با هم اشاره دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا