استخراج ابری (Cloud Mining) ارز دیجیتال چیست؟ + معرفی بهترین سایتها

با محبوبیت ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۰۹ که با معرفی بیت کوین شروع شد، افراد عادی و سرمایهگذاران، راه جدیدی برای افزایش سرمایه خود پیدا کردند. این کار معمولا با خریدوفروش ارز دیجیتال میسر میشد، ولی رفتهرفته فعالان این حوزه به دنبال راههای بیشتری برای کسب درآمد رفتند.
یکی از این راهها استفاده از سختافزارهای قوی برای استخراج یا همان «ماینینگ» (Mining) ارزهای دیجیتال بود که در سالهای اخیر به دلیل افزایش هزینهها دیگر مانند قبل صرف نمیکند. اما داستان اینجا به پایان نمیرسد؛ «رایانش ابری» (Cloud computing) هم چند سالی میشود که به بحثی داغ در بین شرکتهای فعال در حوزه فناوری تبدیل شده و همهساله شاهد نوآوریهایی جدید در این رابطه هستیم. رایانش ابری به بیان ساده یعنی دسترسی به سختافزارهای قدرتمند شرکتهای ارائهدهنده این سرویس از راه دور، آنهم با پرداخت مبلغ کم.
حال این دو مفهوم را با هم ترکیب کنید تا به موضوع اصلی این مقاله برسید. در ادامه خواهیم دید که چگونه میتوان از رایانش ابری برای استخراج ارزهای دیجیتالی بهره برد. همچنین چند سایت مشهور و فعال را در این زمینه، معرفی خواهیم کرد.
استخراج ابری یا کلود ماینینگ
بگذارید در ابتدا توضیح دهیم که استخراج به چه معناست؟ استخراج یکی از پایههای اصلی ارزهای دیجیتال است. در واقع به پروسهی تایید تراکنشها و اضافه شدنشان به بلاک چین استخراج گفته میشود. علاوه بر این، استخراج به منتشر شدن کوینهای جدید هم اطلاق میگردد.
حال استخراج ابری یا کلود ماینینگ (Cloud Mining) از ترکیب دو مفهوم استخراج ارز دیجیتال و رایانش ابری (Cloud computing) تشکیل شده است. به عبارت دیگر در استخراج ابری ارز دیجیتال، کاربران به کمک سختافزارهایی که شرکتهای کلود ماینینگ در اختیار آنها قرار میدهند به استخراج ارز دیجیتال میپردازند.
بیایید یک سناریو را در نظر بگیریم. فردی قصد دارد بیت کوین استخراج کند؛ برای این کار او به سختافزار قوی و قدرتمندی نیاز است که معمولا باید آن را تنها برای همین کار تهیه کند. علاوه بر اینکه این سختافزار خودش هزینه بالایی دارد، مصرف برق آن را نیز باید در نظر بگیریم؛ زیرا این سختافزارها همواره روشن میمانند تا از قدرت پردازشی آنها برای استخراج رمز ارزهای جدید استفاده شود.
برای بسیاری از مردم این هزینهها دیگر نمیصرفد. شاید کسی که تا دیروز بیت کوین استخراج میکرد و از شرایط خود راضی بود، در حال حاضر با مشکل روبهرو شده و دیگر خبری از سود قدیم نباشد. راهحل این فرد، استفاده از سایتهای ارائهدهنده استخراج ابری بیت کوین است.
برخلاف استخراج ارز دیجیتال سنتی که در آنها افراد مجبور بودند سختافزارهای خود را در خانه، محلکار یا انبارهای شخصی نگهداری کنند، در استخراج ابری این سختافزارها در مراکز داده شرکتهای ارائهدهنده این سرویس نگهداری میشوند. دیگر کاربر با نگهداری و سرهمبندی این سختافزارها کاری ندارد و نیاز هم نیست که نگران مصرف برق، خرابی یا دیگر مشکلات احتمالی باشد. همه این دردسرها را شرکتهای ارائهدهنده متحمل میشوند و در عوض مشتریهای آن مبلغی را به آنها پرداخت میکنند.
لازم به ذکر است که کاربر در انتخاب سختافزار و قدرت استخراج آن مختار است و میتواند سختافزاری مناسب با بودجه خود انتخاب کند. بدین ترتیب کسی که هزینه کمتری پرداخت میکند، یعنی قدرت سختافزاری کمتری هم برای استخراج ارز دارد و طبیعتا درآمد او نیز کمتر از بقیه افراد میشود.
همین مسئله خود یکی از نقاط قوت استخراج ابری و در حالت کلی رایانش ابری است؛ زیرا همه میتوانند به نسبت هزینهای که توان پرداخت آن را دارند از خدمات این شرکتها استفاده کنند و نیازی نیست که از همان ابتدا هزینه کامل یک سختافزار قدرتمند را متحمل شوند.
اما اصلا استخراج ابری چگونه انجام میشود؟ برای پاسخ به این سوال باید ابتدا بدانیم که استخراج ارز دیجیتال چه مفهومی دارد؟ در بخش بعدی به صورت خیلی ساده به این سوال پاسخ میدهیم و سپس نحوه کار استخراج ابری را با جزئیات بیشتری بیان میکنیم.