🎁 عضویت رایگان در کانال سیگنال فارکس

کلیک کنید
سیگنال فارکس
آموزش بیت کوین

حباب بیت کوین چیست؟ همه آنچه که باید درباره حباب قیمت بدانید

ارز دیجیتال بیت کوین در سال گذشته‌ میلادی توانست رشد چشمگیری را تجربه کند. در سال ۲۰۲۰، علاقه‌ بسیاری از سرمایه‌گذاران و نهادهای سرمایه‌گذاری جهت خرید بیت کوین باعث شد تا قیمت این رمز ارز از ۷،۲۰۰ دلار به بیش از ۲۹ هزار دلار برسد.

ارز دیجیتال بیت کوین در روزهای آغازین سال ۲۰۲۱ روند صعودی خود را ادامه داد و توانست رکوردهای جدیدی را ثبت کند. ولی این پادشاه ارزهای دیجیتال نوسانات بسیاری را در طول تاریخ خود تجربه کرده است و بیشتر کارشناسان و تحلیل‌گران بازار ارزهای دیجیتال پیش‌بینی می‌کنند که بالاخره شاهد اصلاح قیمت این رمز ارز خواهیم بود.

در حقیقت در ۱۰ سال قبل، ارز دیجیتال بیت کوین چهار اصلاح قیمتی عظیم را تجربه کرده است که از نمونه‌ آن می‌توانیم به بازار نزولی سال ۲۰۱۸ اشاره کنیم. همچنین در سال‌های ۲۰۱۱، ۲۰۱۳ و ۲۰۱۵ میلادی، بیت کوین سقوط‌هایی را بین ۸۰ تا ۹۴ درصد تجربه کرده است و بسیاری را به این فکر فروبرده که بیت کوین حباب است. ازاین‌رو، در این مطلب علاوه بر پرداختن به این موضوع که آیا اساسا بیت کوین حباب دارد یا نه، به تاریخچه‌ سقوط‌ها و حباب‌های این ارز دیجیتال نیز اشاره خواهیم کرد.

آیا ارز دیجیتال بیت کوین دارای حباب است؟

بیشتر کاربرانی که قصد ورود به بازار ارزهای دیجیتال و سرمایه‌گذاری بر روی رمز ارزها و خصوصا بیت کوین را دارند، به‌ احتمال‌ زیاد با شنیدن این عبارت که بیت کوین دارای حباب است و در آینده‌ای نزدیک این حباب خواهد ترکید، دچار شک و تردید در مورد این ارز دیجیتال می‌شوند. اما در ادامه قصد داریم بررسی کنیم که داستان حباب بیت کوین به چه شکل است.

به‌صورت کلی مفهوم حباب بیت کوین برای نخستین بار بعد از رشد ۸۴۰۰ درصدی این ارز دیجیتال در سال ۲۰۱۳ مطرح گردید. درواقع بعد از چنین رشد عظیمی، برای نزدیک به چهار سال قیمت این ارز دیجیتال با نوسانات زیادی روبه‌رو نشد و به‌نوعی در رکود قیمتی سر می‌کرد، ولی همزمان با رشد مجدد قیمت بیت کوین در انتهای سال ۲۰۱۷، نظریه حباب داشتن بیت کوین بار دیگر مطرح گردید.

جهت درک بهتر اینکه بیت کوین حباب دارد یا نه، اول باید مفهوم حباب و علل ایجاد آن را درک کنیم. به‌صورت کلی حباب قیمتی در یک دارایی وقتی به وجود می‌آید که ارزش آن دارایی با اختلاف فاحشی به نسبت ارزش ذاتی آن دارایی در بازار معامله گردد.

مثلا قیمت سهام یک شرکت، به علت افزایش میزان تقاضا و اعتماد بدون پشتوانه‌ مردم به نسبت ارزش ذاتی این سهام در ابتدای قرن بیست میلادی دچار حباب قیمتی شد. پس‌ازاین، چنین افزایش قیمتی برای ماه‌ها ادامه یافت و نهایتا بازار با ارزش ذاتی این سهام مواجه گردید و شاهد ریزش قابل‌توجه قیمت آن سهام بودیم.

از طرفی حباب‌های مالی عظیم‌تری در بازارهای سنتی همچون بازار سهام و اوراق بهادار ایجاد شده‌اند و حباب‌ها وقتی تشخیص داده می‌شوند که بترکند. ازاین‌رو تعدادی از کارشناسان ادعا دارند که بیت کوین حباب دارد و علت اصلی این نظر خود را افزایش پی‌درپی تقاضا برای خرید این ارز دیجیتال می‌دانند.

در حقیقت این کارشناسان بر این ادعا هستند که با فروکش کردن تب خرید بیت کوین به علت رشد غیرمنطقی آن، حجم عرضه به‌طور ناگهانی بالا خواهد رفت و نتیجتا با افت قیمت بیت کوین روبه‌رو خواهیم شد و به‌اصطلاح حباب قیمتی بیت کوین خواهد ترکید. درواقع این کارشناسان جهت تایید نظریه‌ خود، حباب‌های تاریخی بزرگ تاریخ همچون حباب دات-کام را مثال می‌آورند.

ولی واقعیتی که وجود دارد این است که بیت کوین ماهیتی کاملا متفاوت به نسبت دیگر دارایی‌های موجود در جهان دارد و با هیچ دارایی دیگری قابل قیاس نیست. در حقیقت در تمام بازارهای مالی سرتاسر جهان، قیمت‌ها طبق عرضه و تقاضا تعیین می‌گردند و این موضوع در بیت کوین هم صدق می‌کند، اما با این تفاوت که قیمت نهایی فرایند استخراج بیت کوین هم برای محاسبه‌ قیمت این ارز دیجیتال در نظر گرفته خواهد شد.

از طرفی فاکتور دیگری نیز دخیل است و آن این است که کاربرانی که در بازار ارزهای دیجیتال به اصطلاح ترید می‌کنند نیز نقشی اساسی در تعیین قیمت این ارز دیجیتال دارند. این یعنی تریدرها طبق تحلیل‌های خود تشخیص می‌دهند که در سطحی مشخص قیمت بیت کوین افزایش پیدا کرده است و نتیجتا افزایش تقاضا را تجربه خواهیم کرد و بالعکس این روند، تشخیص می‌دهند که قیمت افت پیدا خواهد کرد و با ثبت سفارش فروش، قیمت کاهش می‌یابد. درواقع نتیجه‌ای که می‌توانیم بگیریم این است که بر روی کاغذ بیت کوین دارای حباب است، ولی در عمل به این شکل نیست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا