با کیف پول نرم افزاری و انواع آن آشنا شوید

برای ذخیره پول چه به صورت فیزیکی و چه به صورت مجازی نیازمند یک کیف پول هستیم. در این مقاله از کیف پولهای دیجیتال سخن خواهیم گفت که مخصوص رمز ارزها هستند. درواقع کیف پولهای دیجیتال را میتوان نوعی نرم افزار یا سخت افزار دانست که آدرس رمزارزها بر روی بلاک چین را در خود ذخیره میکنند.
رمز ارزها میتوانند توسط این کیف پولها ذخیره شوند یا انتقال یابند. کیف پولهای دیجیتال انواع مختلفی دارند که در این مقاله به ذکر همه آنها مخصوصا کیف پول های نرم افزاری خواهیم پرداخت.
کیف پول دیجیتال چیست؟
«کیف پولهای دیجیتال» (Digital Wallets) که در بین کاربران ارزهای دیجیتال به «ولت» (Wallet) نیز معروفند، نوعی نرم افزار یا سخت افزار هستند که روی کامپیوترهای شخصی، گوشیهای هوشمند یا حتی سختافزارهای مخصوص اجرا میشوند. کیف پولهای دیجیتال مخصوص ذخیره، ارسال و دریافت ارزهای دیجیتال هستند و کاربردی مشابه با حسابهای بانکی دارند؛ تمامی کیف پولها دارای آدرس عمومی و خصوصی هستند.
آدرس عمومی کاربردی همانند شماره کارت دارد و آدرس خصوصی نیز مانند رمز اول این شماره کارت است که به هیچ عنوان نباید در اختیار شخص دیگری قرار بگیرد؛ زیرا افراد میتوانند با در دست داشتن آدرس خصوصی کیف پول به داراییهای دیجیتال داخل آن دسترسی پیدا کنند.
کیف پولها انواع گوناگون دارند و به طور کلی به سه دسته کیف پولهای سخت افزاری، کیف پولهای نرم افزاری و کیف پولهای کاغذی تقسیم میشوند. در واقع بیشترین تفاوت کیف پولهای دیجیتال با یکدیگر، چگونگی ارائه خدمات آنها است. در ادامه این مطلب قصد داریم که بیشتر در رابطه با کیف پولهای نرم افزاری صحبت کنیم، به همین دلیل اگر دوست دارید بیشتر در رابطه با دو نوع دیگر اطلاعات کسب کنید به مقاله «کیف پول سخت افزاری چیست» مراجعه کنید.
کیف پولها در دسته بندیهای دیگری نیز قرار میگیرند که میتوان به متصدی و غیرمتصدی اشاره کرد.
به کیف پولهای دیجیتالی که خود کمپانی کیف پول از کلیدهای خصوصی کاربر نگهداری میکنند اصطلاحا «کیف پولهای متصدی یا کاستدی» (Custodial) گفته میشود و به کیف پولهای دیجیتالی که هیچ دخالتی در ذخیره کلیدهای خصوصی کاربر ندارند، «غیرمتصدی یا نان کاستدی» (non-Custodial) میگویند.