🎁 عضویت رایگان در کانال سیگنال فارکس

کلیک کنید
سیگنال فارکس
آموزش آلت کوین هاآموزش بلاک چین

پولکادات چیست؟ معرفی کامل ارز دیجیتال دات DOT

پروژه‌ی پولکادات با هدف فراهم کردن بستری برای ارتباط و همکاری تمام بلاک چین‌ها ساخته شده است. خالقان این پروژه می‌خواهند پولکادات را تبدیل به اینترنت بلاک چین‌ها کنند. شاید این سوال پیش بیاید که با وجود پروژه‌های خوبی مثل اتریوم یا کاردانو، چه نیازی به شبکه‌ای مثل پولکادات است؟

تیم سازنده‌ پولکادات معتقد است، هیچ بلاک چینی نمی‌تواند تمام خدمات را به‌صورت بهینه و در شکلی امن و سریع انجام دهد. حتی اگر اتریوم ۲.۰ نیز با موفقیت راه‌اندازی شود، آن‌قدر مقیاس‌پذیر نیست که به تنهایی قادر باشد میلیاردها قرارداد هوشمند موجود در این اکوسیستم را مدیریت کند. اینجاست که پولکادات حرف جدیدی برای گفتن دارد.

پروژه‌ پولکادات می‌خواهد تمام بلاک چین‌ها را با حفظ عملکرد و قابلیت منحصربه‌فرد هر کدام، زیر یک سقف بیاورد و توانسته است پلتفرمی را ارائه کند که می‌تواند هر آنچه که تصورش را بکنید، پیاده‌سازی کند. همان‌طور که متوجه شدید، هدفی بسیار بزرگ و فراتر از انتظار در میان است و باید ببینیم که اعضای این پروژه و کاربرها چطور آن را به سرانجام خواهند رساند. تا پایان با ما همراه باشید.

پولکادات چیست؟

«پولکادات» (Polkadot) نوع جدیدی از بلاک چین‌ها‌ی نسل سوم است و برای برقراری ارتباط و همکاری بین بلاک چین‌های مختلف ساخته ‌شده است. به این نوع از شبکه‌ها «کراس چین» (Cross-Chain) گفته می‌شود و پیاده‌سازی آن‌ها اصولا کار بسیار دشوار و پیچیده‌ای است.

آقای Gavin Wood که سابقه‌ درخشانی در دنیای بلاک چین دارد، بنیان‌گذار این پروژه است. او به عنوان هم‌بنیان‌گذار اتریوم و خالق زبان برنامه‌نویسی «سالیدیتی» (Solidity) شناخته می‌شود. این نابغه‌ دنیای کامپیوتر به همراه تیم خود، می‌خواهد یک بار دیگر دنیای بلاک چین را شگفت‌زده کند.

الگوریتم اجماعی که در شبکه‌ پولکادات استفاده می‌شود، «گرندپا» (GRANDPA) نام دارد که نوع خاصی از الگوریتم‌های «گواه اثبات سهام» (PoS)‌ است. البته در کنار آن از الگوریتم اجماع دیگری به نام «BABE» هم استفاده می‌شود. در حقیقت فرایند اجماع در پولکادات به‌خاطر ماهیت پیچیده‌ای که دارد،‌ به صورت هیبریدی (یا ترکیبی) انجام می‌شود.

شبکه‌ی پولکادات ساختار بسیار منسجمی دارد و از چهار بخش کلی تشکیل شده است. در ادامه هر کدام از این بخش‌ها را معرفی خواهیم کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا