آموزش امنیتآموزش بلاک چین

شبکه همتا به همتا یا P2P چیست؟ چه نقشی در بلاک چین دارد؟

در دنیای امروز که سیاست‌‌های تحمیل‌شده از جانب دولت‌ها روز به روز زندگی را برای مردم عادی سخت‌تر می‌کند، دستیابی به تکنولوژی‌ شبکه همتا به همتا امید به بازگرداندن عدالت را در دل افراد زنده می‌کند.

اما شبکه همتا به همتا که طی سال‌های اخیر مورد توجه بسیاری از کاربران قرار گرفته، چیست و چه قابلیتی دارد؟ قصد داریم در این مقاله شما را با موضوعاتی از قبیل ساختار، انواع، مزایا و معایب شبکه همتا به همتا بیشتر آشنا کنیم. پس ما را همراهی کنید.

شبکه همتا به همتا چیست؟

شبکه همتا به همتا شبکه‌ای است که توسط نهادی کنترل نمی‌شود و اشخاص می‌توانند بدون واسطه برای یکدیگر اطلاعات بفرستند. تمام داده‌های شبکه باید بر روی هر کامپیوتر ( که به آن همتا هم می‌گویند) ذخیره شود.

«شبکه همتا به همتا» (Peer to Peer Network) که اصطلاحا P2P هم نامیده می‌شود، تحولات بزرگ و قابل توجهی را در زمینه‌ ذخیره اطلاعات و داده ایجاد کرده و به عنوان یکی از اجزای اصلی تکنولوژی «بلاک چین» (Blockchain) شناخته می‌شود.

همین موضوع موجب محبوبیت شبکه‌های همتا به همتا در بین کاربران و فعالان حوزه‌ ارزهای دیجیتال شده است. اما منظور از شبکه همتا به همتا چیست؟ در حقیقت شبکه همتا به همتا به گونه‌ای طراحی شده که کاربران بتوانند از طریق آن بدون حضور هیچ واسطه و شخص ثالثی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

برای درک بهتر کاربرد شبکه همتا به همتا کافیست زمانی را در نظر بگیرید که می‌خواهید پیامی را به دوست خود ارسال کنید. در حالت عادی پیام‌ به سرور مشخصی منتقل می‌شود و بعد از آنجا به دوست شما ارسال خواهد شد.

اما شبکه همتا به همتا بستری را فراهم کرده که پیام به‌صورت مستقیم بین شما و دوستتان رد و بدل شود و هیچ واسطه‌ای در این بین وجود نداشته باشد، درست مانند مکالمه‌ای که در زندگی روزمره با سایر افراد دارید.

پس می‌توان گفت که کامپیوترها یا اصطلاحا نودهای شبکه هم‌زمان قابلیت دریافت و ارسال اطلاعات را دارند. به طور کلی در هر شبکه چندین دستگاه از طریق اینترنت و کابل یا بی‌سیم به یکدیگر متصل می‌شوند و تبادل اطلاعات می‌کنند.

تا پیش از پیدایش تکنولوژی بلاک چین سرورها غالبا به صورت متمرکز مورد استفاده قرار می‌گرفتند. بدین صورت تمام امور و درخواست کاربران توسط یک فرد، سازمان یا شرکت مشخص مدیریت و رسیدگی می‌شد.

به‌کارگیری چنین ساختاری در زندگی روزمره مشکلاتی را با خود به همراه دارد، برای مثال اگر شبکه به هر دلیلی مورد حمله‌ قرار بگیرد، هکرها به تمام اطلاعات شخصی افراد دسترسی خواهند داشت. شما قادر به کنترل اطلاعات ذخیره شده در شبکه نخواهید بود و علاوه بر آن نمی‌دانید که این حجم بالا از داده‌ دقیقاً در چه زمینه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای مثال هنگامی که عکسی در تلگرام به اشتراک گذاشته می‌شود، عکس در پایگاه اطلاعات شرکت توسعه‌دهنده‌ی تلگرام ذخیره می‌شود. بنابراین آن‌ها می‌توانند به خواست خودشان و بدون اطلاع شما عکس را پخش کنند یا در هر زمینه‌ی دیگری از آن استفاده کنند. جالب است بدانید که این تکنولوژی قبل از پیدایش ارزهای دیجیتال هم مورد استفاده قرار می‌گرفت اما بیت کوین مفهوم جدیدی به شبکه همتا به همتا بخشید و به نحوی موجب فراگیری هرچه بیشتر آن در جوامع جهانی شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا