لیسک چیست؟ آشنایی با شبکه LISK و ارز دیجیتال LSK

با ظهور تکنولوژی بلاک چین بهعنوان یک فناوری انقلابی و به تبعیت از آن پیدایش ارزهای دیجیتال مختلف که تکیهبر ویژگیهایی کلیدی این فناوری همچون متنباز بودن و تمرکززدایی دارند، توجه بسیاری از افراد به این تکنولوژی جلب شده است. بااینوجود میتوان اذعان داشت که در ساختار بلاک چینهای فعلی شاهد محدودیتهایی هستیم که دستیابی حداکثری به قابلیتهای آن را غیرممکن ساخته است.
از طرفی با گذشت زمان شاهد پیدایش رمز ارزهایی هستیم که به دنبال حل مشکلات و نقاط ضعف بلاک چینهای کنونی هستند و یکی از این ارزهای دیجیتال لیسک است. در ادامه مطلب قصد داریم تا به بررسی این ارز دیجیتال بپردازیم.
آلت کوین لیسک چیست؟
«لیسک» (Lisk) یک پلتفرم بلاک چین عمومی است که بر روی اپلیکیشنهای غیرمتمرکز کار میکند و توکن آن نیز با نماد LSK نمایش داده میشود. این پلتفرم در ابتدای سال ۲۰۱۶ میلادی بهوسیله «مکس کوردک» (Max Kordek) و «اولیور بدوز» (Oliver Beddows) و بهعنوان یکی از شاخههای فناوری رمزنگاری به بازار عرضه شد.
ارز دیجیتال لیسک بهعنوان یک ارز دیجیتال مثل بیت کوین و دیگر رمز ارزها، یک سیستم پرداخت غیرمتمرکز و شبکه پرداختی دیجیتال را فراهم میکند. این پلتفرم برخلاف بیشتر رمز ارزها از الگوریتم «اثبات کار» (Proof of Work) یا «اثبات سهام» (Proof of Stake) استفاده نمیکند، بلکه از الگوریتم اجماع Delegated Proof of Stake یا DPoS بهره میگیرد. بد نیست بدانید که در حال حاضر این ارز دیجیتال در میان ارزهای دیجیتال برتر بازار از نظر ارزش قرار دارد.
پلتفرم لیسک قابلیت ایجاد و توسعه انواع اپلیکیشنها را در اختیار کاربران خود قرار میدهد و کاربران میتوانند با استفاده از بلاک چینی شخصیسازیشده، اپلیکیشنهای خود را در پلتفرم لیسک ایجاد کنند. همچنین لیسک یک کیت توسعه نرمافزاری مبتنی بر جاوا اسکریپت (SDK) ارائه میدهد که توسعهدهندگان با تکیهبر آن میتوانند کدهای جاوا اسکریپت را جهت توسعه اپلیکیشن مدنظر خود بنویسند.
همانطور که گوگل و اپل به توسعهدهندگان خود اجازه میدهند تا اپلیکیشنهای خود را در پلی استور گوگل یا اپ استور اپل منتشر نمایند، لیسک نیز یک اپلیکیشن مشابه را که مبتنی بر بلاک چین است ارائه میدهد. ولی بزرگترین تفاوت لیسک با اپل و گوگل در این است که این دو شرکت، پلتفرمهای خود را کنترل و مدیریت میکنند ولی از آنجایی که لیسک غیرمتمرکز است، مدیریتی بر اپلیکیشنهای ساختهشده توسط توسعهدهندگان وجود ندارد.