واژه‌نامه و اصطلاحات

اینترنت اشیا چیست؟ آشنایی با کاربرد و ساختار IOT

«اینترنت اشیا» (Internet of Things) که به اختصار IOT هم نامیده می‌شود، قابلیت بالایی دارد و بسیاری از افراد معتقدند که قرار است تحولی عظیم در دنیای دیجیتال ایجاد ‌کند. عملی شدن این تکنولوژی ساختار کسب و کارها، شرکت‌ها و زندگی مردم سراسر جهان را در آینده به کلی تغییر می‌دهد.

در حقیقت اینترنت اشیا عملکرد اتوماتیک و خودکار را در تمام امور امکان‌پذیر کرده است. اما اینترنت اشیا چیست؟ از چه کاربردهایی برخوردار است؟ در این مقاله شما را با این تکنولوژی نوین، ویژگی‌ها و کاربردهایش بیشتر آشنا ‌می‌کنیم. با ما همراه باشید.

اینترنت اشیا چیست؟

اینترنت اشیا یا IOT چیزی فراتر از شبکه‌های اینترنتی، گوشی‌های هوشمند و کامپیوتر است. IOT با به کار بردن حسگرها، نرم‌افزار و سایر تکنولوژی‌ها، اطلاعات اشیا فیزیکی را از طریق اینترنت به سایر دستگاه‌ها منتقل می‌کند.

حالا این سوال پیش می‌آید که پیاده‌سازی این تکنولوژی در چه دستگاه‌هایی امکان‌پذیر است؟ چه محدودیت‌هایی در این زمینه وجود دارد؟ جالب است بدانید که حتی وسایل خانگی و قطعات پیشرفته‌ صنعتی قابلیت اجرای تکنولوژی اینترنت اشیا را دارند. کارشناسان معتقدند که برقراری ارتباط و جابه‌جایی اطلاعات به وسیله‌ اینترنت اشیا به‌زودی فراگیر می‌شود، به‌طوری که پیش‌بینی شده در سال ۲۰۲۵ تعداد دستگاه‌هایی که از اینترنت اشیا پشتیبانی می‌کنند بیش از ۸۰ میلیارد خواهد بود. در حقیقت اینترنت اشیا با طراحی یک زبان مشترک به عنوان رابط تمام دستگاه‌ها شناخته می‌شود و این امر در نهایت عملکرد جوامع جهانی را تا حد زیادی بهبود می‌بخشد.

فرض کنید وقتی که در محل کار یا دانشگاه هستید به یاد می‌آورید زیر گاز را خاموش نکرده‌اید و کسی هم در خانه نیست. حتی اگر برای خاموش کردن گاز به منزل خود بازگردید، زمان زیادی را از دست داده‌اید. وقتی که وسایل شما مجهز به تکنولوژی اینترنت اشیا باشند، به‌راحتی می‌توانید گاز را از راه دور و تنها با لمس یک دکمه خاموش کنید.

در این مثال گاز که یک دستگاه محسوب می‌شود توسط یک دستگاه دیگر کنترل و مدیریت می‌شود. به بیان ساده‌تر شما با استفاده از اینترنت اشیا بین چندین دستگاه ارتباط برقرار می‌کنید. این جابه‌جایی اطلاعات حجم کارهای غیر ضروری و وقت‌گیر شما را به حداقل میزان ممکن می‌رساند. ترویج IOT قطعا چالش‌های خاص خودش را دارد، اما همچنان بسیاری از شرکت‌های بزرگ بر روی این تکنولوژی نوین سرمایه‌گذاری کرده‌اند. البته ناگفته نماند که بهبود زیرساخت‌های اینترنت تاثیر بسزایی در پیشرفت IOT خواهد داشت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا