تفاوت ارز رمز نگاری شده و ارز دیجیتال چیست؟

اساسا در سالهای اخیر از جمله ویژگیها و دستاوردهای مهم و تاثیرگذار اینترنت میتوان به پیدایش و گسترش تکنولوژی بلاک چین و در نتیجه آن به میان آمدن رمز ارزها اشاره کرد که باعث به وجود آمدن تغییرات گستردهای در چارچوب قوانین بازار پول و سرمایه بود.
در حقیقت با پیدایش حوزه ارزهای دیجیتال و ارزهای رمزنگاریشده، افراد دیگر نگرانی بابت تبدیل داراییهای خود یا جابهجایی آنها به خارج از مرزها ندارند و از طرفی تراکنشهای مالی در سرتاسر جهان نیز با سرعتی بیشتر انجام میگیرد. اما نکتهای که شاید بسیاری از افراد اطلاعی از آن نداشته باشند، تفاوت ارز رمزنگاریشده و ارز دیجیتال است که در این مطلب قصد داریم تا به این تفاوت بپردازیم.
ارز دیجیتال چیست؟
«ارز دیجیتال» (Digital Currency) در حقیقت پولی است که در اینترنت مورداستفاده قرار میگیرد یا به بیانی دیگر ارزهای دیجیتال در شکلی دیجیتال موجود هستند و معادل فیزیکی در دنیای حقیقی ندارند، ولی بااینحال تمام ویژگیهای پولهای فیزیکی را دارا هستند.
مثالی از این ارزهای دیجیتال همان پول شما در حساب بانکیتان است که بر روی اپلیکیشنی در گوشی شما قابل مشاهده است. اگرچه پولی فیزیکی در دسترس شما قرار ندارد، با این حال این وجه پذیرفته شده و قابل خرج کردن است.
از طرفی درست مثل پولهای نقد فیزیکی، شما میتوانید آنها را دریافت کرده، انتقال داده یا به واحد پولی دیگری تبدیل کنید. همچنین قادر خواهید بود تا از ارزهای دیجیتال جهت پرداخت برای کالاها یا خدمات نیز استفاده کنید. از جمله این کاربردها میتوانیم به پرداخت قبوض، خرید کالا یا خدمات از فروشگاههای آنلاین و… اشاره کنیم.
علاوه بر این، ارزهای دیجیتال دارای محدودیت جغرافیایی یا سیاسی نیستند و تراکنشهای آنها میتواند در هر مکان و زمانی انجام شود. در حقیقت حسابهای دیجیتال و کیف پولهای دیجیتال کاربران را میتوان همچون سپردههای بانکی در نظر گرفت که محدودیتی ندارند.
ارزهای دیجیتال میتوانند متمرکز باشند و این مسئله به این معناست که بسته به نوع و ماهیتی که دارند توسط سازمانهای دولتی یا خصوصی کنترل و نظارت شوند که در ادامه بیشتر به آن خواهیم پرداخت.