اشتباهات کشنده در معامله‌گری
آموزش بلاک چین

نقش اوراکل (Oracle) در بلاک ‌چین چیست؟

بلاک چین و قراردادهای هوشمند را می‌شناسید؟ همان شبکه‌های غیرمتمرکزی که هیچ‌کس و هیچ سازمانی روی آن‌ها کنترل و نظارت ندارند و از طریق مشارکت و فعالیت کاربران حاضر در شبکه، تمام عملیات و اقدامات در آن‌ها مدیریت شده و پیش می‌رود. قراردادهای هوشمند در بستر شبکه‌های غیرمتمرکز بلاک چین صورت می‌گیرند و در واقع تراکنش‌ها و ارتباطاتی میان کاربران مختلف حاضر در شبکه‌های نامتمرکز هستند که نیاز به واسطه‌‌ها ندارند.

بلاک چین و قراردادهای هوشمند نمی‌توانند به داده‌هایی بیرون از شبکه‌ خود دسترسی داشته باشند. اما برای پیش‌برد این قراردادها و امور مختلف در سطح بلاک چین نیاز به دست‌یابی و دسترسی به اطلاعاتی در بیرون آن هم وجود دارد. پس چاره چیست؟‌ چه باید کرد؟ اینجاست که پای اوراکل به میان می‌آید.

داده‌های بیرونی مورد نیاز بلاک چین و قراردادهای هوشمند به شکل داده‌های الکترونیکی که به آن‌ها اوراکل گفته می‌شود، پا به میدان می‌گذارند. اوراکل‌ها سرویس‌هایی هستند که داده‌های بیرون از شبکه بلاک چین را به آن ارسال و تایید می‌کنند.

اوراکل‌ها داده‌ها و اطلاعات را به قراردادهای هوشمند می‌فرستند و امکان پیش‌برد عملیات مختلف را در بلاک چین ممکن می‌کنند. در ادامه‌ این مقاله بیشتر درباره‌ اینکه اوراکل چیست و چه می‌کند، برای‌تان خواهیم گفت.

اوراکل چیست و در بلاک چین چه می‌کند؟

داده‌های بیرونی که شبکه‌ بلاک چین و قرارداد‌های هوشمند به آن دسترسی ندارند توسط «اوراکل»‌ (Oracle) در دسترس آن‌ها قرار می‌گیرد. اوراکل پلی است، میان دنیای بلاک چین و دنیای بیرون از آن. بسیاری از معاملاتی که به شکل قراردادهای هوشمند در سطح بلاک چین و شبکه‌های غیرمتمرکز مختلف صورت می‌گیرند، نیاز به اطلاعاتی در بیرون از این شبکه دارند که در این حال اوراکل وارد می‌شود.

داده‌های خارجی اوراکل به شکل سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و به‌کمک اینترنت اشیا یا برنامه‌های کار با داده‌های بزرگ به قراردادهای هوشمند ارسال می‌شوند. داده‌هایی که از سوی اوراکل به‌سمت بلاک چین فرستاده می‌شوند، از انواع مختلفی هستند. مثلا می‌توانند داده‌هایی درباره‌ نوسانات قیمت یا اطلاعاتی درباره‌ تراکنش‌های موفق باشند تا طرفین یک معامله بتوانند درباره‌ تراکنش‌ها و قرارداد‌های‌شان تصمیم‌گیری کنند.

البته این نکته را همین‌جا روشن می‌کنیم که قراردادهای هوشمند منتظر دریافت داده‌های اوراکل نیستند. روند ارتباط اوراکل با این قراردادها به این شکل است که اوراکل در نقش واسطه‌ اطلاعاتی میان بلاک چین و قراردادهای هوشمند آن و منابع اطلاعاتی قرار می‌گیرد. بنا به این اطلاعات است که قراردادهای هوشمند اجرایی می‌شوند. برای اینکه موضوع شفاف‌تر شود و دقیق‌تر درک کنید که اوراکل چیست و چه می‌کند، به این مثال دقت داشته باشید:

آقای ایکس و خانم ایگرگ با هم سر این موضوع که هوا در روز یکشنبه چطور خواهد بود، شرط‌بندی می‌کنند. آقای ایکس فکر می‌کند که دما ۲۰ سانتی‌گراد یا بالاتر خواهد بود و خانم ایگرگ هم معتقد است که دما ۱۹ سانتی‌گراد یا زیر آن خواهد بود. این دو قراردادی هوشمند ترتیب می‌دهند و هر دو مبالغی را وسط می‌گذارند.

بنا به نتیجه‌ شرط‌بندی، پول به برنده می‌رسد. حال چنین قراردادی برای مشخص‌کردن نتیجه شرط‌بندی به اطلاعات درباره‌ هوا نیاز دارد. قبول دارید؟‌ اینجاست که اوراکل می‌آید و داده‌هایی از خارج شبکه بلاک چین در اختیار دو فرد مذکور می‌گذارد. بنا به داده‌های ارسالی اوراکل به این قرارداد، روز یکشنبه برنده مشخص می‌شود و پول برایش ارسال می‌گردد. البته بدیهی است که از آنجایی که تراکنش‌ها در سطح بلاک چین انجام می‌شود این شرط‌بندی با رمز ارز انجام می‌شود.

اشتباهات کشنده در معامله‌گری
اشتباهات کشنده در معامله‌گری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا