آموزش سرمایه‌گذاری و تریداستراتژی‌های معاملاتی

معاملات متعدد (HFT) چیست و چگونه انجام می‌شود؟

امروزه مشاغلی از قبیل خرید و فروش یا اصطلاحا ترید در بازار ارزهای دیجیتال به دلیل درآمدزایی بالا طرفداران زیادی پیدا کرده‌اند. هر کاربر برای ترید از یک استراتژی مشخص استفاده می‌کند.

معاملات فرکانس بالا هم یکی از روش‌های پر کاربرد و محبوب در بین افراد مطرح و سرمایه‌دار بازار است. در این مقاله شما را با تعریف، مزایا و معایب معاملات فرکانس بالا آشنا خواهیم کرد. ما را همراهی کنید.

معاملات فرکانس بالا (High Frequency Trading) چیست؟

معاملات فرکانس بالا یکی از روش‌های خرید و فروش در بازار‌های مالی است. در این روش کامپیوترها به صورت خودکار و با استفاده از نرم‌افزارهای پیشرفته که از الگوریتم‌های پیچیده پیروی می‌کنند، معاملات را انجام می‌دهند.

High Frequency Trading که به اختصار HFT نامیده می‌شود، یک شیوه‌ معاملاتی در بازارهای مالی است. این روش در زبان فارسی با عنوان معاملات فرکانس بالا یا معاملات متعدد شناخته می‌شود. ساختار کلی بازارهای مالی از قبیل بورس، ارزهای دیجیتال و… طی سال‌های اخیر با تغییرات اساسی مواجه شده‌اند. در گذشته فعالان بازار بورس اوراق بهادر در یک سالن بزرگ کنار یکدیگر جمع می‌شدند و به مانیتورهایی چشم می‌دوختند که قیمت لحظه‌ای سهام را نشان می‌داد.

هیاهو خاصی در جو حاکم بود و هر یک از معامله‌گران با مشاهده‌ روند قیمت تصمیم به خرید یا فروش سهام می‌گرفتند. امروزه شرایط تغییر کرده است. البته اشتباه نکنید! آن سالن و مانیتورهای بزرگ همچنان سر جای خودشان هستند. اما دیگر از سروصدا و هیاهو همیشگی خبری نیست چرا که افراد بسیار کمی در سالن حضور دارند. اکثر معامله‌گران در خانه یا دفتر کار با کامپیوتر معاملات خود را انجام می‌دهند.

برخی از کامپیوترها به قدری پیشرفته شده‌اند که می‌توانند به صورت خودکار خرید و فروش انجام دهند. در حقیقت برنامه‌های معاملاتی نصب‌شده بر روی کامپیوتر با انجام محاسبات ریاضی و پیروی از الگوریتم‌های خاص خرید و فروش را امکان‌پذیر کرده است. به بیان ساده‌تر کامپیوتر در جایگاه تریدر قرار می‌گیرد و با بهره‌گیری از اطلاعات مختلف شرایط بازار را تحلیل و پیش‌بینی می‌کند.

طبق تحقیقات صورت‌گرفته هر کدام از این کامپیوترها استراتژی خاص خودشان را دارند. برخی از آن‌ها از استراتژی‌های بسیار ساده‌ای بهره می‌گیرند. برای مثال شما تعیین می‌‌کنید که اگر قیمت تا ۵ درصد کاهش یافت، مقدار مشخصی از سهام به صورت خودکار خریده یا فروخته شود. برخی از برنامه‌ها هم زمان چندین معامله را انجام می‌دهند، اما هیچ‌کدام از آن‌ها با معاملات فرکانس بالا قابل مقایسه نیستند چرا که در این روش از برنامه‌هایی استفاده می‌شود که استراتژی‌های بسیار پیچیده‌ را با سرعت باور نکردنی پیاده‌سازی می‌کنند.

در حقیقت برنامه‌های معاملات فرکانس بالا همواره در حال رقابت با یکدیگر هستند. کامپیوترهایی که عملکرد سریع‌تر و هوشمندانه‌تری داشته باشند، سود بیشتری کسب می‌کنند. معاملاتی که در گذشته طی روز‌ها، ساعت‌ها و دقیقه‌ها انجام می‌شد، امروزه در عرض تنها چند صدم و هزارم ثانیه به ثبت می‌رسند. جالب است بدانید که افراد بسیار کمی با استفاده از روش معاملات فرکانس بالا در بازار فعالیت می‌کنند، اما هنوز دو سوم معاملات در دست این گروه از تریدر‌ها است.

اگر نگاه دقیق‌تری به موضوع داشته باشید می‌بینید که معاملات فرکانس بالا از استراتژی بسیار ساده‌ای استفاده می‌کنند. بدین صورت که چندین هزار معامله را در کسری از ثانیه انجام می‌دهند. سود به دست آمده از هر معامله ناچیز است. اما از آنجایی که میلیون‌ها معامله به صورت هم زمان انجام می‌شود، مبلغ سود هم قابل توجه خواهد بود. در این حوزه‌ هر ثانیه سرنوشت‌ساز است. فاکتورهایی از قبیل سرعت اینترنت، استفاده از کابل‌های کوتاه و هر چیزی که سرعت انجام معاملات را افزایش ‌دهد، اهمیت بسیار بالایی دارد.

معامله‌گران در این روش تجهیزات پیشرفته‌ای را به کار می‌گیرند. همین موضوع تحلیل شرایط بازار را برای آنان آسان‌تر کرده چرا که کامپیوتر تمام اطلاعات لازم را سریعا بررسی می‌کند و با در نظر گرفتن فاکتورهای مختلف خرید و فروش را انجام می‌دهد. استفاده از تکنولوژی معاملات فرکانس بالا شما را قادر می‌سازد تا سهام را در عرضه اولیه و پایین‌ترین قیمت ممکن خریداری کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا