آموزش اتریوم

با مزایا و معایب اتریوم (Ethereum) آشنا شوید

اتریوم دومین ارز دیجیتال محبوب میان طرفداران بازار کریپتو است که توانسته با قراردادهای هوشمند خود سروصدای زیادی به‌پا کند. اتریوم به هدف رفع ایرادات شبکه‌ بیت کوین به وجود آمد، با‌این‌حال خود ارز دیجیتال اتریوم دارای مزایا و معایبی است که در ادامه آن‌ها را برای شما شرح خواهیم داد.

اتریوم چیست؟

«اتریوم» (Ethereum) بلاک چینی غیرمتمرکز و متن‌باز است که ارز دیجیتال خود به نام «اتر» (Ether) را دارد. این رمز ارز دومین ارز دیجیتال محبوب در جهان است. درواقع اتریوم برای از بین بردن برخی از مشکلات بیت کوین به ‌وجود آمد. یکی از این مشکلات نداشتن بستری برای ساخت دیگر اپلیکیشن‌ها و قراردادهای هوشمند بر روی بلاک چین بیت کوین بود.

اتریوم بستری را برای ساخت «قراردادهای هوشمند» (Smart Contracts) فراهم می‌کند که محبوب‌ترین آن‌ها DeFi است. ما دیفای را به عنوان «امور مالی غیرمتمرکز» می‌شناسیم.

از آنجایی که بستر اتریوم غیرمتمرکز است‌، هر کسی می‌تواند هر فناوری را در این بستر ایجاد و راه‌اندازی کند. این موضوع نشان‌دهنده‌ ارزش تمرکززدایی است که باعث محبوبیت اتریوم می‌شود. در واقع اتریوم به کاربران این ارز دیجیتال اجازه می‌دهد در این بستر به ساخت فناوری‌های زیادی از قبیل ایجاد قراردادهای هوشمند، «برنامه‌های غیرمتمرکز» (DApps) و انواع توکن‌ها بپردازند.

حال در ادامه ببینیم که این شبکه چه مزایا و معایبی دارد.

 

مزایای اتریوم

اتریوم ویژگی‌های بسیار زیادی دارد که باعث جذب علاقه‌مندان به این شبکه‌ محبوب و پرکاربرد شده است. از جمله این ویژگی‌ها می‌توانیم به غیرمتمرکز بودن، جامعه‌ قوی توسعه‌دهندگان و قابلیت همکاری در این شبکه بپردازیم.

 

غیرمتمرکز بودن

اتریوم بعد از بیت کوین‌، دومین ارز دیجیتال غیرمتمرکز در جهان است. «متمرکز بودن» (Decentralized) به این معنی است که هیچ شخص یا سازمان ثالثی بر این شبکه نظارت و دسترسی ندارد و نمی‌تواند آن را مدیریت کند. اگرچه افراد و سازمان‌های خاصی مانند ویتالیک بوترین و ConsenSys وجود دارند که تاثیر زیادی بر روی این پروژه دارند‌، اما هیچ سازمان یا فردی، شبکه‌ اتریوم را کنترل نمی‌کند.

قراردادهای هوشمند اتریوم نیز از این ویژگی غیرمتمرکز بودن استفاده می‌کنند و کسی امکان کنترل آن‌ها را ندارد. البته قراردادهای هوشمند در شبکه‌های «نئو» (Neo) و «ترون» (Tron) متفاوت است. برای مثال در این دو شبکه احتمال بازگشت یک معامله یا مسدود شدن یک حساب وجود دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا