کانال رایگان سیگنال ارز دیجیتال
آموزش بورس

آشنایی کامل با شرکت‌ های سرمایه گذاری

دوره حضوری منتور شیپ

با گسترش بازارهای مالی و افزایش محبوبیت سرمایه‌گذاری در این بازارها، نهادها و سازمان‌های مختلفی در حوزه تجارت و معاملات شکل گرفته‌اند. از جمله این نهادها می‌توان به شرکت‌های سرمایه‌گذاری اشاره کرد. این شرکت‌ها بخش زیادی از داد و ستدهای مالی در جهان را برعهده دارند.

شرکت‌های سرمایه‌گذاری یکی از انواع نهادهای مالی هستند که با مجوزی که در اختیار دارند می‌توانند در حوزه‌های مشخصی سرمایه‌گذاری انجام دهند. البته که این شرکت‌ها تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار قرار دارند و برای فعالیت حداقل باید ۱۰ میلیارد تومان سرمایه داشته باشند. توضیحات بیشتر درباره شرکت‌های سرمایه‌گذاری را در این مقاله بخوانید.

شرکت سرمایه‌ گذاری چیست؟

«شرکت سرمایه‌گذاری» (Investment Company) نهادی است که پول سرمایه‌گذاران را جمع‌آوری و آن را در اوراق بهادار، سهام، اوراق قرضه و سایر دارایی‌ها سرمایه‌گذاری می‌کند. هدف این شرکت‌ها کسب سود برای سرمایه‌گذاران از طریق افزایش ارزش سرمایه‌گذاری‌هاست.

شرکت‌های سرمایه‌گذاری سازمان‌هایی هستند که از سرمایه‌گذاران فردی، پول جمع‌آوری کرده و سپس با کمک مدیران مالی متخصص خود در بازارهای مالی مختلف برای کسب سود، سرمایه‌گذاری می‌کنند. این شرکت‌ها سود و زیان را با سرمایه‌گذاران تقسیم می‌کنند.

شرکت‌های سرمایه‌گذاری می‌توانند از بخش خصوصی یا بخش دولتی باشند. این نهادها به همه سرمایه‌گذاران بزرگ و کوچک اجازه می‌دهند تا به خدمات مدیریت مالی حرفه‌ای دسترسی داشته باشند، ریسک‌ها را به حداقل رسانده و پرتفوی خود را تنوع دهند. اغلب این شرکت‌ها مدیران مالی ماهری دارند که می‌توانند تصمیمات هوشمندانه‌ای را برای مشتری به خصوص در مواقع بحران اتخاذ کنند.

هدف اصلی از تاسیس شرکت‌های سرمایه‌گذاری، تسهیل و فراهم کردن زمینه برای سرمایه‌گذاری افراد در قالب این شرکت‌ها‌ست. این نهادها خدمات گسترده‌ای را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌دهند. در واقع این شرکت‌ها واسطه‌ای برای خرید و فروش سهام شرکت‌های بورسی هستند.

این شرکت‌ها از مجموعه‌ای از افراد متخصص تشکیل شد‌ه که وضعیت شرکت‌های پذیرفته‌شد‌ه در بورس را بررسی و آنالیز می‌کنند. آن‌ها می‌دانند چه موقع باید سهام این شرکت‌ها را خرید و چه زمان فروخت تا بیشترین سود را بدست آورند. یعنی فعالیت اصلی شرکت‌های سرمایه‌گذاری، خرید و فروش سهام شرکت‌های بورسی و غیر بورسی در بهترین زمان است.

دوره پیشنهادی
دوره پرایس اکشن ict
دوره جامع معامله گری به سبک ICT
دوره جامع معامله‌گری به سبک ICT، توسط تیم حسینی فایننس در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است. اخیرا سبک پرایش اکشن ICT، بخاطر سود بالا و کاربرد ساده، مورد توجه بسیاری از تریدرها قرار گرفته است.

شرکت‌های سرمایه‌گذاری با توجه به نوع شخصیت حقوقی آن‌ها تقسیم می‌شوند؛ بر این اساس، شرکت‌های سرمایه‌گذاری در سه دسته‌ سهامی عام، سهامی خاص و سرمایه‌گذاری استانی قرار می‌گیرند.

ویژگی های شرکت سرمایه گذاری

 

فعالیت شرکت‌های سرمایه‌گذاری

زیربنای کلیدی شرکت‌های سرمایه‌گذاری، تجمیع سرمایه است. به جای اینکه هر سرمایه‌گذار به طور مستقل درگیر پیچیدگی‌های بازارهای مالی شود، یک شرکت سرمایه‌گذاری با مکانیزم متمرکزی که دارد وجوه سرمایه‌گذاران را مدیریت می‌کند.

سرمایه‌گذاران سهام شرکت‌های مختلف را خریداری می‌کنند و پول سرمایه‌گذاران ترکیب می‌شود. مدیران ماهر که در شرکت سرمایه‌گذاری فعالیت می‌کنند، تخصص خود را برای تصمیمات سرمایه‌گذاری جمعی استفاده می‌کنند.

‌این رویکرد نه تنها سرمایه‌گذاران را قادر می‌سازد تا به یک سبد متنوع دسترسی داشته باشند، بلکه امکان مدیریت کارآمد ریسک و دستیابی به بازده بهینه را نیز فراهم می‌کند. علاوه‌براین، شرکت‌های سرمایه‌گذاری اغلب انواع مختلفی از صندوق‌ها را ارائه می‌دهند که اهداف سرمایه‌گذاری مختلف را پوشش می‌دهند و طیف وسیعی از گزینه‌ها را برای سرمایه‌گذاران با اهداف مالی مختلف فراهم می‌کنند.

شاید برای شما هم سوال پیش آمده باشد که وظیفه و کار شرکت‌های سرمایه‌گذاری چیست. فعالیت‌های شرکت‌های سرمایه‌گذاری به دو بخش فعالیت‌های اصلی و فعالیت‌های فرعی تقسیم می‌شوند که در ادامه آن‌ها را توضیح می‌دهیم.

مزایا و معایب شرکت سرمایه گذاری

 

فعالیت اصلی

فعالیت اصلی و عمده شرکت‌های سرمایه‌گذاری همان‌طور که از نام آن‌ها مشخص است به سرمایه‌گذاری در بازار سهام، اوراق بهادار، صندوق‌ها و موسسات مربوط می‌شود.

سرمایه‌گذاری در سهام و صندوق‌ها با هدف کسب سود، به طوری که نمی‌تواند به تنهایی یا به همراه اشخاص وابسته خود کنترل شرکت‌، موسسه یا صندوق سرمایه‌گذاری را در اختیار بگیرد یا توان نفوذ در آن را داشته باشد.

همچنین، سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار به طوری‌که توانایی حق رای و انتخاب مدیر را ندارد.

 

فعالیت فرعی

سرمایه‌گذاری در فلزات گران‌بها و گواهی سپرده‌های بانکی و سپرده‌های سرمایه‌گذاری بانک‌ها و موسسات مالی از جمله وظایف فرعی شرکت‌های سرمایه‌گذاری است.

همچنین سرمایه‌گذاری در سهام، سهم الشرکه، سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها با هدف کسب سود، به صورتی که توان کنترل شرکت و صندوق‌های سرمایه‌گذاری را داشته باشد.

علاوه‌براین‌ها، سرمایه‌گذاری در دارایی‌های فیزیکی، پروژه‌های تولیدی و ساختمانی با هدف کسب سود و ارائه خدمات مرتبط با بازار اوراق بهادار نیز از جمله فعالیت‌های فرعی این شرکت‌هاست.

 

تفاوت شرکت سرمایه گذاری با صندوق سرمایه گذاری

اگر در بازارهای مالی و بازار سهام سرمایه‌گذاری می‌کنید یا علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری دارایی‌تان هستید حتما نام صندوق‌های سرمایه‌گذاری و شرکت‌های سرمایه‌گذاری به گوشتان خورده است.

اغلب افراد به طور دقیق نمی‌دانند که این دو نهاد مالی چه شباهت و چه تفاوت‌هایی دارند و همین امر موجب سرمایه‌گذاری اشتباه و انتخاب‌های نادرست می‌گردد؛ بنابراین دانستن آنکه صندوق و شرکت‌های سرمایه‌گذاری مناسب چه افرادی هستند و تفاوت‌های آن‌ها چیست موضوع مهمی است که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت.

امروزه روش‌های بسیاری برای سرمایه‌گذاری دارایی‌ها به وجود آمده است و نهادهای مالی مختلفی درحال ‌توسعه هستند. یکی از این موارد صندوق‌های سرمایه‌گذاری هستند.

در صندوق‌های سرمایه‌گذاری هر زمانی که سرمایه‌گذار قصد ابطال واحدهای سرمایه‌گذاری را داشته باشد می‌تواند از صندوق خارج شود و سرمایه‌اش را نقد کند؛ اما در شرکت‌های سرمایه‌گذاری این امکان به راحتی فراهم نیست. سرمایه‌گذاری که قصد خروج و دریافت نقدی سرمایه‌اش را دارد، باید سهام خود را به شخص دیگری منتقل کند.

به عبارتی سرمایه یک صندوق سرمایه گذاری باز است و هر فردی می‌تواند با خرید واحد سرمایه‌گذاری وارد صندوق شود؛ به این ترتیب سرمایه صندوق افزایش می‌یابد، در حالی که سرمایه در شرکت سرمایه‌گذاری آزاد نیست و ورود و خروج سرمایه با افزایش یا کاهش سرمایه و طی اصولی که در قانون تجارت آمده، انجام می‌شود.

همچنین خرید سهام در شرکت‌های سرمایه‌گذاری به راحتی خرید واحد سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها نیست و اگر کسی بخواهد سرمایه‌اش را وارد یک شرکت کند، در واقع باید سهام شخص دیگری را که قصد خروج دارد خریداری کند.

بنابراین می‌توان گفت قابلیت نقدشوندگی سهام در شرکت‌های سرمایه‌گذاری نسبت به صندوق‌های سرمایه‌گذاری بسیار کم است.

 

تفاوت شرکت سرمایه گذاری با هلدینگ

شرکت‌های سرمایه‌گذاری و هلدینگ‌ها هر دو بر سهام شرکت‌ها، سرمایه‌گذاری می‌کنند اما تفاوت اساسی آن‌ها در هدف آن‌ها از سرمایه‌گذاری است.

تفاوت اصلی شرکت‌های سرمایه‌گذاری و هلدینگ‌ها در اهداف آن‌هاست. به این ترتیب که شرکت سرمایه‌گذاری با هدف کسب سود اقدام به خرید و فروش می‌کند؛ با کاهش قیمت یک سهم یا دارایی اقدام به خرید و با افزایش ارزش اقدام به فروش می‌کند. این بدان معناست که این شرکت‌ها هیچ‌گونه دخل و تصرفی در روند مدیریتی شرکتی که سهام آن را خریداری کرده‌اند، نخواهند داشت.

در مقابل هدف شرکت‌های هلدینگ از خرید و فروش سهام شرکت‌ها تنها کسب سود نیست و اغلب قصد در اختیار گرفتن بخشی از مدیریت شرکت‌هایی را دارند که سهام آن‌ها را خریداری می‌کنند.

۱۱۶ شرکت سرمایه گذاری وجود دارد

 

نکات مهم در مورد سرمایه‌گذاری در شرکت‌های سرمایه‌گذاری

  • اهداف و ریسک‌پذیری خود را مشخص کنید: قبل از سرمایه‌گذاری باید مشخص کنید که اهداف شما از سرمایه‌گذاری چیست و تا چه حد می‌توانید ریسک کنید.
  • تحقیق کنید: قبل از سرمایه‌گذاری در هر شرکت سرمایه‌گذاری، باید تحقیق کافی انجام دهید و سابقه عملکرد و هزینه‌های آن را بررسی کنید.
  • سبد سرمایه‌گذاری خود را تنوع بخشید: هرگز همه پول خود را در یک شرکت، سرمایه‌گذاری نکنید. سعی کنید سبد سرمایه‌گذاری خود را با سرمایه‌گذاری در دارایی‌های مختلف تنوع ببخشید.

 

سخن پایانی

شرکت سرمایه‌گذاری نوعی شرکت است که پول سرمایه‌گذاران را جمع‌آوری و آن را در اوراق بهادار، سهام، اوراق قرضه و سایر دارایی‌ها سرمایه‌گذاری می‌کند. هدف این شرکت‌ها کسب سود برای سرمایه‌گذاران از طریق افزایش ارزش سرمایه‌گذاری‌هاست. وظیفه اصلی شرکت‌های سرمایه‌گذاری تجمیع سرمایه و تخصیص آن به انواع سهام و اوراق بهادار از طرف سرمایه‌گذاران است.

شرکت‌های سرمایه‌گذاری از تخصص و دانش خود برای انتخاب و مدیریت سبد اوراق بهادار متناسب با اهداف و ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاران استفاده می‌کنند و ممکن است در مواردی به سرمایه‌گذاران در مورد چگونگی سرمایه‌گذاری پولشان خدمات مشاوره‌ای ارائه دهند. در این مطلب ما شرکت‌های سرمایه‌گذاری را معرفی کردیم.

ارتباط با پشتیبانی
ارتباط مستقیم با کارشناسان حسینی فایننس شما هم به سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی و کسب سود از اون‌ها فکر می‌کنید اما نمی‌دونید چطور باید شروع کنید؟

برای دریافت مشاوره تخصصی رایگان از کارشناسان ما، اطلاعات خواسته شده رو تکمیل فرمایید.

حالت دوم

منبع
geeksforgeeks

مرجان همتی مرزی

من مرجان همتی مرزی هستم مترجم و کارشناس تولید محتوا که در سال ۱۳۹۹ در مقطع کارشناسی ارشد رشته مترجمی زبان انگلیسی فارغ‌التحصیل شدم. بیش از ۱۰ سال سابقه تدریس زبان انگلیسی در مقاطع مختلف را دارم و حدود ۷ سال است که به طور تخصصی در زمینه ترجمه و محتوا کار می‌کنم؛ بر سئو محتوا و کار با وردپرس نیز مسلط هستم. تجربه ترجمه و ویراستاری کتاب در زمینه بازارهای مالی را در رزومه خودم دارم و چند سالی هست که به صورت کاملا تخصصی در این بازار مطالعه دارم و دائما در حال بروزرسانی دیتا خود هستم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا