دوره پرایس اکشن ict
آموزش فارکس

مفهوم مهمی به نام روانشناسی معامله گری در فارکس + نکات مهم

دوره حضوری منتور شیپ

علاوه بر توانایی‌هایی که در معاملات تریدر دخیل هستند، عواملی روانی وجود دارند که تصمیمات فرد معامله‌گر را تحت‌تاثیر قرار می‌دهند؛ به همین منظور علمی به عنوان روانشناسی معاملات ایجاد شده تا این فاکتورهای ذهنی و روانی را مورد مطالعه قرار دهد.

روان‌شناسی معامله‌گری عوامل احساسی که مراحل تصمیم‌گیری برای معاملات را تحت‌تاثیر قرار می‌‌دهند، تحلیل و بررسی می‌کند تا دلیل منطقی برای برخی از تصمیماتی که تریدر در بازارهای مالی می‌گیرد، پیدا کند. در این مقاله به مبحث روان‌شناسی معامله‌گری در بازار فارکس می‌پردازیم تا بتوانید با دید آگاهانه‌تری وارد بازار شوید.

روانشناسی معامله‌گری

«روان‌شناسی معامله‌گری» (Trading Psychology) به احساسات و وضعیت ذهنی تریدر باز می‌گردد و می‌تواند تاثیر زیادی در موفقیت یا عدم موفقیت در معاملات داشته باشد.

روان‌شناسی معامله‌گری، عناصر مختلف شخصیت و رفتار یک فرد را نمایان می‌کند که رفتار معاملاتی او را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. روان‌شناسی معامله‌گری می‌تواند به اندازه سایر فاکتورها مانند دانش، تجربه و مهارت در موفقیت موثر باشد. نظم و ریسک‌پذیری دو عامل مهم در روان‌شناسی معامله هستند که در طراحی یک معامله نقش بسزایی دارند.

معمولا ترس و طمع ارتباط نزدیکی با روان‌شناسی معاملات دارند؛ در حالی‌که پارامترهایی مانند امید و پشیمانی نیز در رفتار معاملاتی موثر هستند. حرص و طمع منجر به تصمیمات پر ریسک می‌شود؛ در حالی که ترس جلوی ریسک کردن را می‌گیرد.

روان‌شناسی معامله‌گری با احساسات و رفتارهای خاصی درگیر می‌شود. معمولا رفتارهای عاطفی در بازارها، معاملات هیجانی را به ترس و طمع نسبت می‌دهند.

طمع به‌عنوان میل بیش از حد به ثروت در نظر گرفته می‌شود، آنقدر زیاد که گاهی عقلانیت و قضاوت را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ بنابراین طمع، معامله‌گران را به سمت رفتارهای غیرمنطقی سوق می‌دهد. حرص و طمع منجر به انجام معاملات با ریسک بالا، خرید سهام شرکت‌های آزمایش‌نشده (به دلیل افزایش سریع قیمت آن) یا خرید سهام بدون تحقیق در مورد سرمایه‌گذاری اساسی می‌شود.

دوره پیشنهادی
دوره پرایس اکشن ict
دوره جامع معامله گری به سبک ICT
دوره جامع معامله‌گری به سبک ICT، توسط تیم حسینی فایننس در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است. اخیرا سبک پرایش اکشن ICT، بخاطر سود بالا و کاربرد ساده، مورد توجه بسیاری از تریدرها قرار گرفته است.

علاوه بر این، طمع موجب می‌شود تریدر بیشتر از مدت زمان توصیه‌شده در یک معامله سودده بماند و آن را به ضرر تبدیل کند. طمع در بازارهای صعودی، در آخرین مراحل معامله، زمانی که حدس و گمان بیداد می‌کند و سرمایه‌گذاران دیگر احتیاط به خرج نمی‌دهند، آشکارتر عمل می‌کند.

 

معامله‌گری در بازار فارکس

معامله‌گری در یک بازار بزرگ و پرطرفدار مثل بازار فارکس به دلیل بزرگی این بازار و تنوع در جفت‌ارزهای معاملاتی، پیچیده به نظر می‌رسد؛ بنابراین لازم است که عوامل مختلف و تاثیرگذار بر این بازار را به‌خوبی بشناسیم.

بازار فارکس که از بزرگ‌ترین بازارهای مالی در سراسر جهان است،‌ به دلیل تنوع زیاد در ابزارهای خرید و فروش، پیچیده به نظر می‌رسد؛ پس بهتر است با شناخت عوامل موثر در تصمیم‌گیری و با آگاهی کامل، در این بازار فعالیت کنید. تمام تصمیماتی که در بازار فارکس می‌گیرید، نیاز به ارزیابی دارد و باید گزینه‌های خود را با دقت بررسی کنید.

دوره پیشنهادی
بنر
دوره جامع معامله‌گری طلا و شاخص‌ها
ما در دوره جامع معامله‌گری طلا و شاخص‌ها که در سایت حسینی فایننس در اختیار شما قرار گرفته است، مفاهیم و اصول سرمایه‌گذاری در بازار طلا را به شما آموزش خواهیم داد. بعد از دیدن این دوره، می‌توانید با اعتماد به نفس کافی وارد بازار طلا شده و به‌کسب درآمد بپردازید.

اقداماتی که در بازار فارکس انجام می‌‌دهید شامل موارد زیر می‌شوند:

  • انتخاب جفت ارز؛
  • تصمیم برای خرید یا فروش؛
  • تنظیم حد سود و ضرر برای معاملات؛
  • مانیتور کردن معاملات؛
  • پایان دادن به معاملات در زمان مناسب.

لازم است که برای هر یک از این موارد درست و به موقع تصمیم بگیرید. فاکتورهای زیادی روی تصمیم‌های شما تاثیر می‌گذارند که روان‌شناسی معامله‌گری آن‌ها را زیر ذره‌بین قرار می‌دهد.

 

نکات مهم در مورد روانشناسی معامله‌گری در بازار فارکس

معامله‌گران موفق فارکس می‌دانند که چگونه احساسات خود را در معاملات مدیریت کرده یا آن‌ها را به‌‌طور کلی از معاملات حذف کنند. روان‌شناسی معامله و مدیریت ریسک از ویژگی‌های موثر در عملکرد معامله‌گر موفق فارکس است.

روان‌شناسی در معاملات فارکس موضوعی مهم است که نمی‌توان اهمیت آن را نادیده گرفت. معامله کردن از جمله ‌کارهایی‌ست که فرد هنگام انجام آن، درگیر احساسات و هیجانات می‌شود. به همین دلیل است که ما سعی داریم با ارائه این مطالب در مورد روان‌شناسی معامله‌گری فارکس، شما را راهنمایی کنیم. باید یاد بگیرید که اشتباهات معاملاتی را به حداقل برسانید و میزان ریسک خود را کاهش دهید.

معامله‌گران موفق فارکس می‌دانند که چگونه احساسات خود را مدیریت یا آن‌ها را به طور کلی حذف کنند. روان‌شناسی معامله و مدیریت ریسک از ویژگی‌های کلیدی در عملکرد معامله‌گر موفق فارکس است. هنگام معامله در بازار فارکس، روان‌شناسی معاملات موجب بروز برخی مشکلات می‌شود، نه فقدان دانش یا مهارت آکادمیک.

مغز انسان مانند یک ماشین پیچیده است که می‌تواند تحت‌تاثیر عوامل زیادی مانند احساسات، تعصبات و خطاهای شناختی قرار گیرد. روان‌شناسی معامله‌گری یک جنبه حیاتی برای دستیابی به موفقیت در بازار فارکس است.

معمولا اکثر معامله‌گران به دلیل احساسات منفی ضرر می‌کنند که فرآیند تصمیم‌گیری منطقی آن‌ها را مسموم می‌کند؛ زیرا باعث تصمیمات نادرست و بدون برنامه‌ریزی می‌شود.

ما انسان‌ها به‌طور ذاتی احساسی هستیم و هنگام تصمیم‌گیری، احساسات خود را زیادی دخیل می‌کنیم یا زمانی که فکر می‌کنیم کارها درست پیش نمی‌روند، خیلی سریع واکنش نشان می‌دهیم؛ اگرچه این احساسات لزوما اشتباه نیستند، اما نحوه واکنش ما به آن‌ها (مخصوصا زمان معامله) مهم است.

اگر نتوانید احساسات خود را کنترل کنید، تصمیمات غیرمنطقی می‌گیرید؛ حتی اگر یک تریدر باتجربه باشید هم احساسات کنترل نشده باعث ضرر شما خواهد شد.

برخی از معامله‌گران فکر می‌کنند که جدا شدن از احساسات، مشکلات آن‌ها را حل می‌کند؛ با این حال چنین اتفاقی ممکن نیست. از طرفی دیگر، اگر به احساسات خود آگاه باشید، ممکن است این امر موفقیت در معاملات شما را سرعت ببخشد. عنصر اساسی که برای تبدیل شدن به یک معامله‌گر موفق به آن نیاز دارید، داشتن وضعیت روانی باثبات است.

دوره پیشنهادی
بنر
دوره جامع پرایس اکشن
پرایس اکشن (Price Action) یکی از شیوه‌‌های برتر معامله‌‌گری است که در آن داده‌‌های قیمت، مبنای تحلیل ارزهای دیجیتال قرار گرفته و باعث می‌شود معامله‌‌گر بتواند نقاط ورود و خروج را برای معامله شناسایی کند.

قبل از شروع معامله، لازم است بدانید که چگونه احساسات بر عملکرد شما تاثیر می‌گذارند؛ در صورتی که خود را از نظر ذهنی یا احساسی برای معامله آماده نکرده باشید، هرگونه آمادگی استراتژیک، بی‌معنی است.

در ادامه برخی از احساساتی را که ممکن است با آن‌ها روبرو شوید نام می‌بریم.

 

احساسات تاثیرگذار بر معاملات فارکس

احساساتی که ممکن است معامله شما را تحت‌تاثیر قرار دهند عبارتند از:

 ترس

ترس واکنشی طبیعی است که ما در برابر تهدیدهای آسیب‌زا نشان می‌دهیم. بدون احساس ترس، تشخیص خطر و فرار از آن دشوار است. با این حال، در معاملات فارکس، ترس زمانی مضر است که با شناسایی تهدیدات زیان‌آور، تصمیمات غیرمنطقی بگیریم.

ترس به جای اینکه ما را ترغیب کند بدون نگرانی معامله کنیم، از انجام معاملات عقب‌مان می‌اندازد. همچنین متعاقدمان می‌کند که اشتباه می‌کنیم. این ترس بر قدرت تحلیل ما و مدت زمانی که برای جستجوی سفارشات خوب صرف کرده‌ایم، غلبه می‌کند و ما را به سمت تاریک‌تر بازار سوق می‌دهد.

نوع دیگر ترس، ترس از دست دادن معاملات خوب است. این ترس اغلب ما را وادار می‌کند که به هر قیمتی وارد معاملات شویم، بدون اینکه برای معاملات سودآور برنامه‌ریزی کنیم. یک معامله‌گر که فکر می‌کند با صرف وقت برای برنامه‌ریزی، فرصت‌های خوب را از دست می‌دهد، اغلب رویکرد منطقی به معامله را نادیده می‌گیرد و به هیجان اجازه می‌دهد تا بر تصمیمات او غلبه کند.

آخرین نوع ترس که خطرناک‌تر است، ترس از دست دادن است. ترس از شکست باعث ایجاد یک ترس روانی در ذهن ما می‌شود و قبل از تصمیم‌گیری برای آغاز یک معامله، هشدارهای وحشتناکی به ما می‌دهد.

حرص و طمع

طمع حتی از ترس هم خطرناک‌تر است. حرص و طمع احساس خودخواهانه‌ای است که هنگام معامله در فارکس، شما را ترغیب به خواستن سود بیشتر می‌کند.

به بیان ساده‌تر، هر معامله‌گر فارکس تمایل دارد بازده قابل توجهی از تلاش‌های خود دریافت کند. با این حال، این اشتیاق زمانی که بیش از حد قوی شود، مضر است. کنترل نشدن این میل، باعث تصمیمات اشتباه می‌شود.

به این ترتیب، طمع حتی از ترس مضرتر است؛ چراکه ترس می‌تواند شما را از انجام برخی معاملات باز دارد یا باعث شود خیلی زود از معامله خارج شوید؛ در حالی‌که طمع شما را وادار به انجام معاملات خطرناک می‌کند.

انتقام برای جبران ضرر

انتقام یکی دیگر از احساسات خطرناک است که مانع از موفقیت در معاملات می‌شود. این نوع از معاملات معمولا پس از تجربه ضرر انجام می‌شود؛ زمانی که معامله‌گران سعی می‌کنند معاملات تهاجمی‌تری انجام دهند تا ضرر خود را جبران کنند.

اغلب معامله‌گران انتقام‌جو بازار را مقصر ضررهای خود می‌دانند و بدون برنامه‌ریزی وارد عمل می‌شوند. در این نوع از معاملات، از آنجایی که برای جبران ضررها، معاملاتی را با اندازه‌ بزرگ‌تر باز می‌کنید و مدیریت ریسک را نادیده می‌گیرید، متحمل ضررهای بیشتری می‌شوید.

سرخوشی

سرخوشی نیز از احساساتی‌ست که می‌تواند موفقیت معاملاتی شما را به خطر اندازد. اغلب پس از تجربه چندین پیروزی بزرگ در بازار فارکس این احساس در تریدر به‌وجود می‌آید. حالت سرخوشی موجب می‌شود که تصور کنید درک شما از حرکت جفت ارز عالی و تحلیل‌های شما بی‌عیب و نقص است.

پس از یک سری معاملات موفق، معامله‌گر بیش از حد اعتماد به نفس پیدا می‌کند و بدون تجزیه و تحلیل دقیق از شرایط بازار که در حال تغییر است، دست به معامله بزند.

احساسات و هیجانات در معاملات

 

مدیریت احساسات به هنگام معامله

برای انجام معاملات موفق در فارکس، نکات مهم روان‌شناسی معامله‌گری را در نظر داشته باشید و سعی کنید احساسات خود را در معاملات کنترل کنید. توصیه‌های زیر برای شما مفید خواهند بود.

  • حتما در مورد معامله در بازار فارکس آموزش ببینید؛
  • وقت را در انجام معاملات خود در نظر بگیرید؛
  • پیش از انجام معاملات و تنظیم سفارشات خود در بازار فارکس برنامه‌ریزی کنید؛
  • مهارت‌های معاملاتی خود را ارتقا دهید؛
  • آرامش خود را حفظ کنید؛
  • از معامله در زمان خستگی بپرهیزید؛
  • مدیریت ریسک و سرمایه را تمرین کنید.

 

سخن پایانی

برای انجام یک ترید موفق علاوه بر داشتن دانش و مهارت باید بر احساسات و هیجانات خود کنترل داشته باشید. از این رو، باید به خوبی آن‌ها را بشناسید و نسبت به واکنش‌های خود هوشیار باشید. احساسات می‌توانند نقش مهمی در تصمیم‌گیری‌ داشته باشند. در این مقاله سعی کردیم برخی از این هیجانات و چگونگی تاثیر گذاشتن آن‌ها را بر معاملات توضیح دهیم.

تا به حال به هنگام معامله درگیر هیجانات شده‌اید؟ اگر پاسخ شما مثبت است می‌توانید تجربه خود و نحوه مدیریت شرایط را در آن زمان با ما در بخش نظرات، به اشتراک بگذارید.

ارتباط با پشتیبانی
ارتباط مستقیم با کارشناسان حسینی فایننس شما هم به سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی و کسب سود از اون‌ها فکر می‌کنید اما نمی‌دونید چطور باید شروع کنید؟

برای دریافت مشاوره تخصصی رایگان از کارشناسان ما، اطلاعات خواسته شده رو تکمیل فرمایید.

حالت دوم

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا