بررسی ساختار بازار بورس جهانی + انواع بازار مالی خارجی
بسیاری از مردم ایران برای سرمایهگذاری و حفظ ارزش داراییهای خود به سراغ بازارهای داخلی میروند. برای مثال احتمالا خود شما هم در برههای از زمان سرمایهای در اختیار داشتهاید و برای اینکه از گزند تورم در امان بمانید و ارزش سرمایه خود را بیشتر کنید، سهام شرکتهای داخلی را در بورس خریدهاید یا به سراغ خرید طلا، خودروی جدید و حتی مسکن رفتهاید. اما آیا میدانستید که از داخل ایران امکان سرمایهگذاری در بازار بورس جهانی هم وجود دارد؟
بله درست است! شما میتوانید از گوشه اتاق خود در ایران به بزرگترین بازارهای مالی بینالمللی متصل شوید و به درآمد دلاری برسید. این کار ممکن است با خریدوفروش سهام شرکتهای خارجی بزرگ همچون «مایکروسافت» (Microsoft) و «گوگل» (Google) یا معامله ارزهای خارجی مثل دلار و یورو محقق شود. حتی میتوانید در بازارهای جهانی اونس طلا، نفت و گاز و کالاهایی همچون قهوه را نیز خریدوفروش کنید.
برای اینکه بتوانیم شما را بهطور کامل با ساختار بازار بورس جهانی آشنا کنیم و ببینیم که چه بازارهای بینالمللی برای سرمایهگذاری در اختیار ما وجود دارد، مقاله امروز را به همین موضوع اختصاص دادیم.
در ادامه ابتدا انواع بازار بورس در جهان را معرفی میکنیم و سپس هر کدام از این بازارها را بهصورت جداگانه توضیح میدهیم. همچنین در مورد نحوه ورود به بازار بورس جهانی از ایران نیز مطالب مفیدی را ارائه خواهیم کرد. لطفا تا انتها همراه ما باشید.
بازار بورس جهانی به چند دسته تقسیم میشود؟
در قدم اول باید با انواع بازار بورس جهانی آشنا شویم و ببینیم که وقتی صحبت از ورود به یک بازار بورس بینالمللی میشود منظور کدام بازارها هستند. به طور کلی بازارهای مالی بینالمللی را میتوان به ۴ دسته بازار سهام، بازار اوراق قرضه، بازار کالا و بازار فارکس تقسیمبندی کرد که البته اگر بازار ارزهای دیجیتال را نیز به این دستهبندی اضافه کنیم، تعداد آنها به ۵ بازار مختلف افزایش مییابد.
با این حال از آنجایی که بازار رمزارزها در حال حاضر قانونمند نیست و در بسیاری از کشورها قانون خاصی برای معامله آنها تنظیم نشده است، برای همین برخی منابع در طبقهبندی بازارهای مالی بینالمللی بازار ارزهای دیجیتال را در نظر نمیگیرند.
هر کدام از این بازارها به عنوان بسترهایی برای تبادل و معامله انواع داراییها و سرمایهها در سطح جهان شناخته میشوند و هر یک ویژگیها و عملکردهای خاص خود را دارند. تنوع این بازارها به سرمایهگذاران اجازه میدهد تا متناسب با نیازها، شرایط و استراتژیهای مالی خود در داراییهای مختلف سرمایهگذاری کنند.
برای مثال بورس مکانی برای خریدوفروش سهام شرکتها است و سرمایهگذاران میتوانند با خرید سهام یک شرکت در سود و زیان آن شریک شوند. در بازار فارکس که البته با نام بازار تبادل ارزهای خارجی نیز شناخته میشود، افراد و سازمانها به تبادل ارزهای رسمی کشورها میپردازند. بیایید در ادامه هر یک از این بازارها را بهصورت جداگانه معرفی کنیم.
بازار سهام
همانطور که گفتیم بازار سهام به عنوان یک بستر مالی مطمئن و مهم، جایی است که سرمایهگذاران میتوانند سهام شرکتها را خریدوفروش کنند. برای مثال در بورس ایران شما میتوانید با خرید سهام یکی از شرکتهای خودروسازی از پیشرفت آن بهرهمند شوید و به درآمد برسید. به همین ترتیب با استفاده از پلتفرمهای خارجی امکان ورود به بازار بورس خارجی نیز وجود دارد و شما میتوانید با سرمایهگذاری در سهام شرکتهای خارجی همچون گوگل و مایکروسافت به سرمایه خود بیفزایید.
عملکرد بازار سهام به عوامل مختلفی بستگی دارد که از مهمترین آنها میتوان به وضعیت اقتصادی، نرخ بهره و اخبار سیاسی و اجتماعی در آن کشور اشاره کرد. شما به عنوان یک سرمایهگذار در بازار سهام بینالمللی باید با تحلیل این عوامل و پیشبینی روند قیمتی آنها در آینده، تصمیم به خرید یا فروش سهام مورد نظر خود بگیرید.
بازار سهام خارجی فرصتی برای افراد و نهادها ایجاد میکند تا بتوانند از هر نقطهای از جهان به درآمد دلاری برسند. حتی شما که در داخل ایران زندگی میکنید، میتوانید به جای معامله روی سهام شرکتهای داخلی سهام شرکتهای مطرح جهان را خریدوفروش کنید و به درآمد برسید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه پیشنهاد میکنیم حتما مقاله «نحوه خرید سهام بورس آمریکا» را مطالعه کنید تا با نحوه خرید سهام از فارکس آشنا شوید.
بازار کالا
بازار کالا همانطور که از اسمش هم پیداست به عنوان محلی برای معامله و تبادل کالاهای مختلف شناخته میشود. در این بازار کالاهایی همچون فلزات گرانبها، انرژی، محصولات کشاورزی و سایر کالاهای اساسی در بستری شفاف و سازمانیافته خریدوفروش میشود.
در حقیقت بورس کالا به مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اجازه میدهد تا با قیمتهای واقعی و براساس اصل عرضه و تقاضا کالاهای خود را بخرند یا بفروشند. در این بین نوسانگیرها و معاملهگران نیز میتوانند از نوسانات شکل گرفته در قیمت این کالا در جهت کسب درآمد بهره ببرند.
از جمله مهمترین داراییهایی که در بورس کالای بینالمللی معامله میشوند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- فلزات گرانبها همچون طلا و نقره
- حاملهای انرژی همچون نفت و گاز
- مواد خوراکی و محصولات کشاورزی همچون شکر، قهوه و زعفران
بنابراین شما هم میتوانید به جای خرید طلای فیزیکی از داخل بازار ایران در یک بازار بینالمللی روی اونس طلا معامله کنید و از نوسانات قیمت آن به درآمد دلاری برسید.
بورس کالا نیز تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد. برای مثال شرایط جوی، تغییرات اقتصادی و سیاسی، تحولات جهانی و عرضه و تقاضا از جمله عواملی هستند که روی کالای مورد معامله در بورس کالا تاثیر میگذارند. از همین رو تحلیلگران و سرمایهگذاران برای موفقیت در بازار کالای خارجی باید به دقت این عوامل را رصد کنند و متناسب با آنها تصمیم به معامله بگیرند.
یکی دیگر از کاربردهای بورس کالا استفاده از آن به عنوان ابزاری برای مدیریت ریسک است. به دلیل وجود ابزارهای مالی مختلفی همچون قراردادهای آتی، سرمایهگذاران میتوانند ریسکهای ناشی از نوسانات قیمت را کاهش دهند و به ثبات مالی بیشتری دست یابند.
بازار اوراق قرضه
معمولا افرادی که به دنبال سرمایهگذاری بلند مدت هستند به سراغ اوراق قرضه میروند. سرمایهگذاران میتوانند به کمک این اوراق و در ازای سرمایهگذاری خود، سود مشخصی را در یک بازه زمانی معین دریافت کنند. این موضوع باعث میشود تا ریسک این نوع معاملات بسیار پایین باشد که در نهایت منجر به جذب سرمایهگذاران میشود.
اوراق قرضه خود به چند نوع تقسیم میشوند که هر یک ویژگیها و مزایای خاص خود را دارند. برای مثال اوراق قرضه دولتی که توسط دولت منتشر میشود، امنیت بسیار بالایی دارد اما به دلیل ریسک پایین احتمال بازدهی پایینتری نیز دارد. این در حالی است که اوراق قرضه شرکتی که توسط شرکتها منتشر میشود، ریسک بیشتری دارد اما میتواند سود بیشتری نیز به دنبال داشته باشد.
در طرف دیگر بازار اوراق قرضه، دولتها و شرکتها قرار دارند که به کمک این نوع اوراق میتوانند منابع مالی لازم برای انجام پروژههای توسعهای و سرمایهگذاریهای جدید خود را تامین کنند. برای همین نمیتوان نقش مهم اوراق قرضه در اقتصاد کلان را انکار کرد.
علاوه بر این، نرخ بهره اوراق قرضه روی نرخ بهره ابزارهای مالی دیگر نیز تاثیر میگذارد. این موضوع باعث میشود تا بتوان از بازار اوراق قرضه برای تحلیلهای اقتصادی و مالی نیز استفاده کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این نوع اوراق پیشنهاد میکنیم حتما مقاله «اوراق قرضه چیست؟» را مطالعه کنید و با انواع اوراق قرضه آشنا شوید.
بازار فارکس
بازار فارکس یا بازار تبادل ارزهای خارجی بزرگترین و پرتحرکترین بازار مالی جهان است. سرمایهگذاران و معاملهگران میتوانند به کمک این بازار بینالمللی و آزاد ارزهای مختلف را به یکدیگر تبدیل کنند و از نوسانات قیمت شکلگرفته در آنها به درآمد برسند.
حجم معاملات روزانه فارکس به تریلیونها دلار میرسد. این موضوع باعث میشود تا بستری جهانی و پرسود برای معاملهگران حرفهای و غیرحرفهای ایجاد شود که همیشه فرصتهای کسب درآمد در آن وجود دارد. فعالیت ۲۴ ساعته فارکس در ۵ روز کاری هفته فرصتهای معاملاتی بینظیری را در اختیار علاقهمندان قرار میدهد تا هر زمان که وقت آزاد در اختیار داشتند بتوانند از این بازار بزرگ به درآمد برسند.
شاید بزرگترین ویژگی بازار فارکس قابلیت نقدشوندگی بالای آن باشد. حجم معاملات در این بازار بهقدری زیاد است که در کمترین زمان میتوانید وارد یک معامله شده یا از آن خارج شوید. تنوع بالای ارزهای قابلمعامله در این بازار نیز فرصتهای مختلفی را برای هر نوع استراتژی معاملاتی فراهم میکند.
ما در بلاگ آکادمی حسینی فایننس مطالب پرشماری را در مورد بازار فارکس منتشر کردهایم که از مهمترین آنها میتوان به مقالات «آموزش بازار فارکس از صفر تا صد برای مبتدیان»، «نحوه خریدوفروش در بازار فارکس» و «فارکس در ایران» اشاره کرد. شما با خواندن این مطالب میتوانید راهنمای ورود به بازار فارکس از ایران را یاد بگیرید و به یک منبع درآمد دلاری برسید.
بازار ارز دیجیتال
بازار ارزهای دیجیتال به عنوان یکی از فضاهای نوین و نسبتا تازهتاسیس در دنیای مالی شناخته میشود که هنوز در مراحل اولیه خود قرار دارد. در این بازار سرمایهگذاران میتوانند رمزارزهای مختلفی همچون «بیت کوین» (Bitcoin)، «اتریوم» (Ethereum)، «ریپل» (Ripple) یا «کاردانو» (Cardano) را معامله کنند و از افزایش یا کاهش قیمت آنها به درآمد برسند.
مهمترین ویژگی بازار رمزارزها نبود نهاد مرکزی کنترلکننده و غیرمتمرکز بودن آن است. این موضوع در کنار نوسانات بسیار شدیدی که در برخی از رمزارزها شکل میگیرد، باعث شده تا بسیاری از سرمایهگذاران به سمت معامله ارزهای دیجیتال کشیده شوند.
با این حال فراموش نکنید که این بازار در مقایسه با سایر بازارهای مالی جهانی ریسک بیشتری دارد و تعداد کلاهبرداری نیز در آن بسیار بیشتر است. از طرف دیگر ورود به این بازار به دانش فنی و آگاهی کافی نیاز دارد که در صورت رعایت نکردن آنها احتمال از دست دادن تمام سرمایه وجود دارد.
سخن پایانی
بازارهای مالی مختلفی در سطح جهان وجود دارد که به جای سرمایهگذاری در گزینههای داخلی میتوان وارد آنها شد و به درآمد دلاری رسید. از همین رو در مقاله امروز تلاش کردیم تا شما را با ساختار بازار بورس جهانی آشنا کنیم.
در طول مقاله امروز دیدیم که بهطور کلی بازارهای مالی را میتوان به ۴ دسته طبقهبندی کرد که شامل بازار سهام، کالا، اوراق قرضه و بازار تبادل ارزهای خارجی یا فارکس میشود. بازار ارزهای دیجیتال نیز به عنوان یک بازار بینالمللی و غیرمتمرکز شناخته میشود که به دلیل عدم قانونمندی و نوظهور بودن خود در بسیاری از منابع جزو این طبقهبندی به حساب نمیآید.
با پیشرفت تکنولوژی و اینترنتی شدن پلتفرمهای معاملاتی، علاقهمندان به بازارهای خارجی میتوانند از داخل ایران و تنها با در اختیار داشتن یک ارتباط اینترنت و یک رایانه یا گوشی موبایل، به بزرگترین بازارهای مالی بینالمللی متصل شوند و به درآمد دلاری برسند.
برای دریافت مشاوره تخصصی رایگان از کارشناسان ما، اطلاعات خواسته شده رو تکمیل فرمایید.