کانال رایگان سیگنال ارز دیجیتال
آموزش تحلیل تکنیکال

پرایس اکشن RTM چیست؟ آموزش الگوها

دوره حضوری منتور شیپ

موفقیت در بازارهای مالی و سرمایه‌گذاری به مهارت و دانش مالی نیاز دارد. برای اینکه معاملات موفق و پرسودی داشته باشید، باید نحوه تحلیل بازار و انواع روش‌های معاملاتی را بدانید. بسیاری از افراد، سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی را راهی ساده و بی‌دردسر برای کسب سود می‌دانند. در حالی که لازم است بدانید، برای محافظت از سرمایه خود در این بازار حتما باید اطلاعات لازم را داشته باشید و آگاهانه قدم بردارید.

معامله‌گران حرفه‌ای شیوه‌های تحلیل بازار و تنظیم معاملات را بر اساس روند قیمت آموزش دیده‌اند و با تجربه راه‌های مختلف کسب درآمد، روش‌های خاصی را برای معاملات خود انتخاب می‌کنند. یکی از شیوه‌های تحلیل بازار و انجام معاملات، پرایس اکشن است که سبک‌های مختلفی دارد. در این مقاله سعی داریم شما را با سبک RTM آشنا کنیم.

پرایس اکشن چیست؟

«پرایس اکشن» (Price Action) یک تکنیک معاملاتی است که با تحلیل و بررسی حرکت یا اقدام قیمت یک دارایی، روند آینده آن را پیش‌بینی می‌کند.

حرکت قیمت یک ارز یا دارایی در طول زمان بر روی نمودار همان پرایس اکشن است که اساس تمام تحلیل‌های تکنیکال را شکل می‌دهد.

از آنجا که در این روش، تحلیل فاندامنتال کنار گذاشته می‌شود و تمرکز بر حرکات اخیر و گذشته قیمت است، اساس اغلب معاملات مالی است. بسیاری از ابزارها و پلتفرم‌های نرم‌افزاری وجود دارند که می توان برای معامله به سبک پرایس اکشن از آن‌ها استفاده کرد.

حتی ابزارهای تحلیل تکنیکال مانند اندیکاتورهای مووینگ اوریج از محاسبه اقدامات قیمت حاصل می‌شوند و برای پیش‌بینی آینده معاملات مورد استفاده قرار می‌گیرند. با به‌کارگیری این روش برای تشخیص سطوح حمایت و مقاومت می‌توان زمان شکست روند و ثبات قیمت احتمالی را حدس زد. با وجود اینکه، بسیاری از تریدرها از پرایس اکشن برای پیش‌بینی حرکت آینده قیمت استفاده می‌کنند، این روش نمی‌تواند نتایج آینده را تضمین کند.

پرایس اکشن اغلب مورد استفاده معامله‌گران روزانه قرار می‌گیرد؛ زیرا در یک تایم‌فریم کوتاه می‌توانند خیلی سریع به سود برسند.

دوره پیشنهادی
دوره پرایس اکشن ict
دوره جامع معامله گری به سبک ICT
دوره جامع معامله‌گری به سبک ICT، توسط تیم حسینی فایننس در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است. اخیرا سبک پرایش اکشن ICT، بخاطر سود بالا و کاربرد ساده، مورد توجه بسیاری از تریدرها قرار گرفته است.

پرایس اکشن سبک‌های متفاوتی دارد که عبارتند از؛ سبک ای‌سی‌تی (ICT)، سبک پرایس اکشن وودز (Wood)، روش ال‌بروکس (Al Brooks) و سبک آرتی‌ام (RTM). در ادامه قصد داریم سبک RTM را معرفی کنیم.

 

سبک RTM چیست؟

سبک RTM  از انواع تحلیل بازار با بررسی اقدام قیمت یا پرایس اکشن است که اساس کار آن مشخص کردن مناطق عرضه و تقاضا در نمودار برای یافتن نقطه ورود به معامله است.

این سبک از پرایس اکشن که توسط فردی به نام «ایف میانته» (IF Myante) معرفی شد، در انواع بازارهای مالی قابل استفاده است. با یادگیری پارامترهای مهم و تاثیرگذار بر قیمت یک دارایی،‌ می‌توانید سبک RTM را در معاملات خود به کار گیرید. در این مدل از پرایس اکشن ورود و خروج سرمایه‌های بزرگ و مناطق عرضه و تقاضا در نمودار قیمت اهمیت زیادی دارند. معمولا این سبک از پرایس اکشن برای کسب سود بیستر انتخاب می‌شود.

نکته قابل توجه در مورد سبک RTM میزان سود و ریسک زیاد است که همین فاکتور موجب سودآوری در معاملات می‌شود.

نمودار قیمت یک ارز یا دارایی از ابزارهای لازم و ضروری برای استفاده از این روش به شمار می‌آید. چارت‌ها به منظور مشخص کردن روند صعودی یا نزولی عرضه و تقاضا مورد بررسی قرار می‌گیرند. همچنین، این سبک از پرایس اکشن برای پیش‌بینی رفتار قیمت در آینده، روند سفارش‌ها و احتمال افزایش نقدینگی را مورد مطالعه قرار می‌دهد.

در این سبک از پرایس اکشن اطلاعات خاصی از قیمت مانند، خطوط روند، سطوح حمایت و مقاومت، الگوهای نموداری و نوسانات را با استفاده از نمودار استخراج می‌شوند تا تریدر بتواند قیمت آینده یک دارایی را حدس بزند.

آموزش سبک RTM با معرفی الگوهای مختلف RTM به تریدر کمک می‌کند تا موقعیت‌های جذابی برای معامله پیدا کند.

 

کندل‌های کاربردی در سبک RTM

در تحلیل پرایس اکشن به سبک RTM، کندل‌های قیمتی به چهار دسته مهم؛ مومنتوم (Momentum)، بیس (Base) و کندل‌های خیلی بزرگ (NRC) و خیلی کوچک (ERC) تقسیم می‌شوند.

کندل‌های «مومنتوم» (Momentum) سرعت تغییرات قیمت پایانی نسبت به گذشته را نمایش می‌دهد. به بیان دیگر، این کندل نشان دهنده شتاب و قدرت یک روند است. درصورتیکه مومنتوم کاهش پیدا کند، نشان‌دهنده رنج شدن قیمت یا تغییر روند خواهد بود. در حالیکه، اگر کندل‌استیک‌های سبزرنگ در نمودار با شیب زیادی رو به بالا حرکت کنند، به معنای این است که قیمت با سرعت زیادی رو به افزایش است.

کندل‌های «بیس» (Base) تنش میان خریداران و فروشندگان را نشان می‌دهد. در این نوع کندل‌ها بدنه کوچک‌تر از مجموع دنباله‌هاست. لازم به ذکر است که می‌توان گپ‌ها را به عنوان کندل بیس در نظر گرفت. گپ‌ها در اثر انتشار اخبار خوب و بد در بازار به وجود می‌آیند و می‌توانند ناحیه حمایتی و مقاومتی مطلوبی برای بازار باشند.

در صورتیکه فاصله بین سقف و کف قیمت در یک کندل زیاد باشد، آن کندل را کندل بزرگ (ERC) می‌نامند. در حالیکه، اگر فاصله بین بالاترین و پایین‌ترین قیمت کوتاه باشد آن را (NRC) می‌گویند.

با شناسایی این کندل‌ها می‌توانید بهترین زمان برای ورود به معامله را شناسایی و با خیال راحت‌تری اقدام به معامله کنید. البته به این نکته توجه داشته باشید که این روش سود شما را صد در صد تضمین نمی‌کند.

 

ستاپ‌های مهم سبک RTM

در پرایس اکشن به سبک RTM سه ستاپ مهم و پر استفاده داریم که عبارتند از؛ ستاپ کازیمودو (QM)، ستاپ دایموند (Dimond) و ستاپ کن کن (Can Can). با شناسایی این ستاپ‌ها می توان نقاط مطلوبی برای ورود به معامله پیدا کرد. 

ستاپ «کازیمودو» (QM) قدرتمندترین الگو RTM است که در آن دو اینگالف (کندلی که پوشاننده کندل‌های قبلی است) خلاف هم اتفاق می‌افتد و دو گروه خریدار و فروشنده را فریب می‌‌دهد. معمولا این ستاپ با تبدیل یک روند صعودی یا نزولی به روند مخالف، ظاهر می‌شود. در این حالت، دو قله یا دو کف به وجود می‌آید که آن را محدوده QM درنظر می‌گیرند. این ستاپ خود دو الگو دارد؛ الگوی کازیمودو در منطقه عرضه که پس از آن قیمت کاهش پیدا می‌کند. الگوی کازیمودو در منطقه تقاضا که پس از آن روند قیمت صعودی خواهد شد.

ستاپ دایموند یا «الماس» (Diamond) معمولا زمانی استفاده می‌شود که ستاپ کازیمودو شکست می‌خورد. این ستاپ از اتصال دو قله (HH) به قله‌های بالاتر یا سومین قله که همان (HHH) است و اتصال آن‌ها به کف پایین‌تر (LL) پدید می‌آید.

ستاپ «کن کن» (Can Can) نیز از دیگر الگوهای سبک RTM است که با شناسایی منطقه عرضه و تقاضا اجرا می‌شود. زمانی که قیمت به منطقه تقاضا می‌رسد، شکسته شده و انتظار بازگشت را داریم. اما،‌ این اتفاق رخ نمی‌‌دهد و قیمت با تشکیل یک ستاپ کمپرس یا فشرده به ناحیه عرضه نزول کرده و به شدت کاهش پیدا می‌کند.

 

مزایای پرایس اکشن به سبک RTM

روش معاملاتی پرایس اکشن به سبک RTM مزایای زیادی دارد که در ادامه آن‌ها را نام می‌بریم:

  • انتخاب بازه زمانی به دلخواه تریدر
  • بررسی عملکرد معامله‌گران بزرگ
  • تشخیص زمان دقیق ورود و خروج سرمایه‌های بزرگ
  • ستاپ‌های متنوع
  • روشی ساده و راحت
  • نسبت ریسک به ریوارد مناسب
  • حد سود و ضرر بهینه

 

سخن پایانی

به عنوان اولین قدم برای سرمایه‌گذاری، تحلیل قیمت یک ارز یا دارایی می‌تواند دید روشن‌تری از آینده به ما بدهد. یکی از  روش‌های تحلیل بازار، پرایس اکشن یا بررسی حرکت قیمت یک ارز یا کالای با ارزش است که سبک‌های مختلفی دارد. سبک RTM مطرح‌ترین مدل پرایس اکشن است که بر اساس شناسایی منطقه عرضه و تقاضا کار می‌کند. در این روش، با شناسایی ورود و خروج سرمایه‌های بزرگ به بازار می‌توان بهترین زمان را برای معامله انتخاب کرد.

سبک RTM از سبک‌های نوین پرایس اکشن است که با ساختارها و الگوهای خاص به دنبال بهترین نقاط ورود به معامله می‌گردد.این سبک در عین حال که ساده است نیاز به آموزش اصولی دارد. بهتر است پیش از اینکه تصمیم به استفاده از این روش بگیرید، با مفاهیم اولیه و مهم آن آشنا شوید.پرایس

ارتباط با پشتیبانی
ارتباط مستقیم با کارشناسان حسینی فایننس شما هم به سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی و کسب سود از اون‌ها فکر می‌کنید اما نمی‌دونید چطور باید شروع کنید؟

برای دریافت مشاوره تخصصی رایگان از کارشناسان ما، اطلاعات خواسته شده رو تکمیل فرمایید.

حالت دوم

مطالب مرتبط

نظرات

    1. سلام کتاب رو می‌تونید با یه سرچ ساده توی گوگل پیدا کنید و بخرید.
      راستش نمیشه گفت کدوم یکی از این استراتژی‌ها از دیگری بهتر هست و بیشتر بستگی به شخصیت خودتون داره که کدوم استراتژی رو انتخاب می‌کنید.

  1. “ریتم” یا RTM یک اصطلاح توی دنیای معاملاتی و بورسیه که خب، میخوام با عامیانه ترین شکلش بگم، معنیش میشه “تاکتیک حرکت قیمت”. اینجوری در معاملات، آدما از ریتم استفاده میکنن تا بفهمن کجا باید خرید کنن و کجا باید بفروشن. دقیقاً مثل یک بازی ترافیک که توی شلوغی شهر باید به تایمینگ خوبی برسید تا نه تنها توی ترافیک گیر نشید، بلکه همچنین از شلوغی سود ببرید.

    استراتژی RTM یا Price Action RTM به معامله‌گران میگه که چطوری باید از این تاکتیک ریتمی استفاده کنن. مثلاً با تحلیل شمع‌های قیمتی و الگوهای حرکت قیمت، آدم میتونه بفهمه کی بهترین زمان برای خرید یا فروشه.

    حالا این ریتم خودشم یک سبک تریدینگه. معامله‌گرا برای خرید و فروش از این روش استفاده میکنن و توی این روش تلاش میکنن به تحلیل دقیق حرکت‌های قیمتی بپردازن و بهره‌وری بیشتری داشته باشن.

    آموزش RTM هم برای کسانی که دلشون میخواد از این روش استفاده کنن، خیلی مهمه. باید یاد بگیرن چطوری از این تاکتیک بهره ببرن و از اون سود کسب کنن.

    در نهایت، روش RTM نیاز به تمرین و تجربه داره. هیچوقت نباید فکر کنید که با چند تا کلمه جادویی میشه پول زیادی کسب کرد. باید وقت بذارید، تمرین کنید و خطاهای خودتون رو بشناسید تا بتونید از این روش بهره‌وری کنید.

    1. ریتم ؟؟؟؟؟!!!!!!!!! 😐
      Read The Market چه ربطی به ریتم داره دختر خوب؟
      یاد ندارین نظر ندین خب..
      اساس RTM فهمیدن اینه که بانک ها بازار رو به کدوم سمت میخوان ببرن و کجا میتونیم سود بگیریم. همین

  2. من چند آموزش مختلف از پرایس اکشن RTM رو نگاه گردم و هر کدام از آموزش‌ها به مقدار زیادی با بعدی متفاوت بود و ظاهراً مدرس بصورت شخصی سازی شده این سبک رو درس میداد. مشکل دومش اینه که چندین ستاپ مختلف داره و انگار یه سبک ستاپ محور هست. پرایس اکشن یه سبک تحلیل قیمت از روی نمودار هست نه سبک ستاپ محور. به نظرم برداشتن یکسری نکاتی پرایس اکشن RTM مثل FTR و ترکیبش با سبک اسمارت مانی و سبک عرضه و تقاضا میتونه تحلیل‌های دقیقی ایجاد کنه.
    ستاپ محور معامله کردن باعث میشه که شناخت مناسبی از بازار نداشته باشیم و در بلند مدت نتونیم تکی بازار باقی بمونیم.

    1. آموزش اصلی RTM مربوط به آقای ایف هست که سالیوان هم شاگرد ایشون بوده و جزوه Art of war ش توی نت هست، خیلی خوبه.
      هم ICT هم RTM رو یاد بگیرید مکمل خوبی میشن بنظرم

  3. سلام به نظر من هر سبکی با توجه به شخصیت تریدر می تواند مناسب باشد. ولی بروز بودن در دنیای معامله گری یک نیاز اصلی است.
    من سبک RTM را خیلی دوست دارم و حتی با اینکه پرایس اکشن کلاسیک و سبک ICT را هم در حد مقدماتی یاد گرفتم با سبک پرایس اکشن RTM خیلی راحت تر کار میکنم.
    موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا