کانال رایگان سیگنال ارز دیجیتال
آموزش تحلیل تکنیکالابزارهای معاملاتی

آموزش کار با اندیکاتور MACD در تحلیل تکنیکال

دوره حضوری منتور شیپ

معامله و ترید یکی از رقابتی‌ترین صنایع در جهان است. هر اقدامی که در این بازارها انجام می‌دهید ممکن است سرمایه شما را در معرض ضرر قرار دهد. برای فعالیت در بازارهای مالی و سرمایه‌گذاری حتما لازم است که خود را به ابزارهای مختلف مجهز کنید و بی‌گدار به آب نزنید. می‌توانید با ترکیب مناسب ابزارهای تکنیکال برای معامله، شانس موفقیت خود را به میزان قابل‌توجهی افزایش دهید.

اندیکاتورها از ابزارهای تحلیل تکنیکال رایج هستند که در اغلب پلتفرم‌های معاملاتی قابل استفاده هستند. این ابزار برای پیش‌بینی قیمت به تریدرها کمک می‌کنند،‌ اما باید نحوه تفسیر و کاربرد آن را بلد باشید. در این مقاله قصد داریم اندیکاتور مکدی و نحوه کار با آن را توضیح ‌دهیم. اگر قصد دارید معاملات حرفه‌ای داشته باشید،‌ برای آشنایی با این اندیکاتور تا انتهای مقاله با ما همراه شوید.

ابزار تکنیکال برای ترید

ابزار تکنیکال اساس تحلیل تکنیکال هستند و اغلب تریدرها برای بررسی روند بازار و گرفتن سیگنال خریدوفروش از این ابزار استفاده می‌کنند.

معامله‌گران تکنیکال به هنگام تنظیم سفارشات خود، طیف وسیعی از اندیکاتورها، الگوهای نموداری و اوسیلاتورها (نوسانگرها) را برای دریافت سیگنال به کار می‌برند. اساس کار برخی از این‌ ابزارها تاریخچه قیمت و برخی دیگر حجم معاملات است.

معمولا معامله‌گران هنگام تجزیه و تحلیل قیمت یک دارایی از چندین ابزار تکنیکال مختلف در کنار هم استفاده می‌کنند. با وجود هزاران گزینه مختلف، معامله‌گران باید اندیکاتورهایی را انتخاب کنند که برای آن‌ها بهتر است و با نحوه کار آن‌ها آشنا هستند. ممکن است تریدرها این ابزار را در کنار اشکال هندسی که در نمودار ظاهر می‌شوند (الگوهای نموداری)، ترکیب کنند تا به ایده‌های معاملاتی برسند.

 

اندیکاتور MACD چیست؟

مکدی MACD مخفف عبارت Moving Average Convergence Divergence است. این اندیکاتور «همگرایی» (Convergence) و «واگرایی» (Divergence) را با اندیکاتور «میانگین متحرک» (Moving Average) نشان می‌دهد.

اندیکاتور مکدی MACD یکی از محبوب‌ترین اندیکاتورهای تکنیکال است که در اغلب پلتفرم‌های معاملاتی قابل اجراست. این اندیکاتور حدود ۴۰ سال پیش توسط فردی به نام «جرالد اپل» (Gerald Appel) خلق شد و برای اولین‌بار در سال ۱۹۷۹ مورد استفاده قرار گرفت. اندیکاتور مکدی برای تشخیص روند قیمت، قدرت و طول مدت ادامه یک روند استفاده می‌شود و می‌تواند بازگشت احتمالی قیمت را نشان دهد.

دوره پیشنهادی
دوره پرایس اکشن ict
دوره جامع معامله گری به سبک ICT
دوره جامع معامله‌گری به سبک ICT، توسط تیم حسینی فایننس در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است. اخیرا سبک پرایش اکشن ICT، بخاطر سود بالا و کاربرد ساده، مورد توجه بسیاری از تریدرها قرار گرفته است.

از آنجایی‌که اساس کار این اندیکاتور از برآورد حرکات دو اندیکاتور میانگین متحرک حاصل می‌شود، آن را اندیکاتور روند می‌نامند. البته این دو اندیکاتور بر روی چارت ظاهر نمی‌شوند و تنها ارزش آن‌ها در محاسبات تاثیر می‌گذارد. این اندیکاتور در یک پنجره جداگانه در پایین نمودار قیمت نمایش داده می‌شود و نوعی اوسیلاتور به شمار می‌آید.

در حقیقت، ‌اندیکاتور MACD یک شاخص با تاخیر است؛ زیرا داده‌های اولیه را از میانگین متحرک نمایی کوتاه مدت (EMA) (۱۲ دوره‌ای) و بلند مدت (۲۶ دوره‌ای) دریافت می‌کند که هر دوی این‌ها از قیمت فعلی عقب‌تر هستند.

نمودار MACD سه قسمت، «خط مکدی» (MACD Line)، «خط سیگنال» (Signal Line) و «هیستوگرام» (MACD Histogram) شکل گرفته است.

خط مکدی (MACD Line)

این خط از تفاوت میان میانگین متحرک نمایی بلندمدت (۲۶ روزه) و میانگین متحرک نمایی کوتاه‌مدت (۱۲ روزه) تشکیل می‌شود و جهت روند را مشخص می‌کند. معمولا این خط در نمودار با رنگ آبی نمایش داده می‌شود.

خط سیگنال (Signal Line)

خط سیگنال در واقع یک میانگین متحرک نمایی ۹ روزه از خط مکدی است که معکوس شدن روند را مشخص می‌کند. معمولا خط سیگنال در نمودار با رنگ قرمز نمایش داده می‌شود.

نمودار هیستوگرام (Histogram)

این نمودار تفاوت میان خط مکدی و خط سیگنال را نشان می‌دهد. میله‌های هیستوگرام با افزایش سرعت حرکت قیمت، افزایش می‌یابد و با کاهش سرعت حرکت قیمت نیز کاهش پیدا می‌کند.

لازم به ذکر است، در محاسبه هر دو میانگین متحرک از قیمت‌های پایانی یا بسته شدن کندل استفاده می‌شود. همچنین، خط مکدی به عنوان خط سریع‌تر و خط سیگنال به عنوان خط کندتر در میان تحلیل‌گران بازار شناخته می‌شوند. اعداد طلایی مکدی یعنی ۱۲ و ۲۶ به‌عنوان تعداد روز پیش‌فرض در این اندیکاتور مورد استفاده قرار می‌گیرند. این اعداد متغیرهای استانداردی هستند که اکثر تحلیل‌گران از آن استفاده می‌کنند. با این وجود، می‌توان هر ترکیب دیگری را از اعداد برای محاسبه مکدی به‌کار برد.

اندیکاتور مکدی

 

انواع اندیکاتور مکدی

اندیکاتور مکدی MACD دو نوع کلاسیک (MACD – classic) و جدید دارد که هر دو اطلاعات مشابهی را در اختیار تریدر قرار می‌دهند، اما در شکل ظاهری کمی تفاوت دارند.

مکدی کلاسیک

مکدی کلاسیک شامل یک هیستوگرام با خط‌های عمودی و دو خط افقی با نوسان است که با رنگ‌های مختلف نمایش داده می‌شوند؛ یکی از این خط‌ها به‌عنوان خط سیگنال و دیگری نیز به‌عنوان خط مکدی مشخص می‌شوند. در این نوع از مکدی، آنچه مهم است فاصله بین خط سیگنال و خط مکدی است، به همین جهت هر زمان که این دو به هم رسیده‌اند، هیستوگرام صفر شده است.

مکدی جدید

مکدی جدید، تنها یک هیستوگرام و یک خط افقی نوسان‌دار دارد که هیستوگرام همان خط مکدی و خط افقی همان خط سیگنال است.

مکدی کلاسیک و جدید

 

کاربرد اندیکاتور مکدی

اندیکاتور مکدی اطلاعات مفید و ارزشمندی در اختیار تریدر قرار می‌دهد. این اندیکاتور نشان می‌دهد که آیا حرکت صعودی یا نزولی قیمت در حال تقویت است یا تضعیف. علاوه بر آن به شناسایی نقاط ورود و خروج برای معاملات نیز کمک می‌کند.

از آنجایی که این اندیکاتور سیگنال‌های قوی و جذابی ارائه می‌دهد، برای اغلب تریدرها جذاب است. اندیکاتور MACD اطلاعاتی مرتبط با تغییرات محیط بازار، روندها، سیگنال‌های خریدوفروش و تحولات بازار را برای تریدر قابل درک می‌کند.

با استفاده از اندیکاتور MACD، معامله‌گران می‌توانند تغییرات محیط بازار را تشخیص دهند. در صورتی که خط MACD اصلی از خط سیگنال به بالا عبور کند، نشانگر یک تغییر مثبت در محیط بازار (رشد قیمت) بوده و در صورتی که خط MACD اصلی از خط سیگنال به پایین عبور کند، نشانگر یک تغییر منفی در محیط بازار (افت قیمت) است.

 

سیگنال خرید و فروش

با استفاده از اندیکاتور MACD، معامله‌گران می‌توانند سیگنال‌های خریدوفروش را تشخیص دهند. در صورتی که خط MACD اصلی از خط سیگنال به بالا عبور کند، نشانه سیگنال خرید و در صورتی که خط MACD اصلی از خط سیگنال به پایین عبور کند، نشانه سیگنال فروش است.

واگرایی یا Divergence در اندیکاتور MACD، به موقعیتی اشاره دارد که قیمت بازار به یک جهت حرکت می‌کند، اما اندیکاتور MACD در جهت دیگری حرکت می‌کند؛ این واگرایی نشانه تغییر در روند قیمتی بازار است. واگرایی ممکن است به صورت مثبت یا منفی رخ دهد.

 

واگرایی مثبت و منفی

«واگرایی مثبت» (Positive Divergence) در اندیکاتور MACD به موقعیتی اشاره دارد که قیمت بازار در حال حرکت به سمت پایین است، اما اندیکاتور MACD در حال حرکت به سمت بالا است. این واگرایی نشانگر تحول مثبت در روند قیمتی بازار است و ممکن است نشان‌دهنده شروع یک روند صعودی در بازار باشد.

واگرایی منفی در اندیکاتور MACD به موقعیتی اشاره دارد که قیمت بازار در حال حرکت به سمت بالا است، اما اندیکاتور MACD در حال حرکت به سمت پایین است. این واگرایی نشان از تحول منفی در روند قیمتی بازار دارد و شروع یک روند نزولی را نشان می‌دهد.

واگرایی در اندیکاتور MACD ممکن است به معامله‌گران کمک کند تا نقاط ورود به بازار و خروج از آن را با دقت بیشتری تعیین کنند. برای مثال، در صورتی که واگرایی مثبت در اندیکاتور MACD رخ دهد، معامله‌گران می‌توانند به دنبال نقاط ورود به بازار خرید باشند و در صورتی که واگرایی منفی رخ دهد، به دنبال نقاط ورود به بازار فروش بگردند.

 

رسم اندیکاتور MACD

برای رسم اندیکاتور مکدی تنها کافی‌ست در پلتفرمی که در حال ترید هستید،‌ متاتریدر ۴ یا ۵ یا هر پلتفرم دیگری از قسمت ابزارها MACD را انتخاب کنید تا در زیر نمودار قیمت ظاهر شود. در ادامه مثالی از انتخاب این اندیکاتور در متاتریدر ۵ برای شما آورده‌ایم:

رسم اندیکاتور MACD

 

محدودیت اندیکاتور MACD

اندیکاتور مکدی MACD از ابزارهای تکنیکال متداول برای استفاده تریدرهاست که اطلاعات گذشته قیمت را دنبال می‌کند. این اندیکاتور در دسته شاخص‌های تاخیردار قرار می‌گیرد و نمی‌تواند برای بازاری مثل بازار سهام که روندی ندارد و عملکرد قیمت در آن غیرقابل پیش‌بینی است، مفید باشد.

MACD با وجود اینکه از اندیکاتورهای محبوب تریدرها به شمار می‌آید، نمی‌تواند مناطق اشباع خرید و اشباع فروش را نشان دهد. از دیگر نقاط ضعف اندیکاتور مکدی، نمایش واگرایی‌های احتمالی است که شاید هرگز اتفاق نیافتد.

از آنجا که این اندیکاتور،‌ یک شاخص کوتاه‌مدت است برای سرمایه‌گذاری‌های بلند مدت مناسب نیست.

اندیکاتور MACD

 

مزایای اندیکاتور MACD

اندیکاتور MACD را می‌توان به عنوان یک شاخص روند یا حرکت در نظر گرفت. این اندیکاتور از طریق نمایش همگرایی و واگرایی به شناسایی سیگنال‌های خریدوفروش بالقوه کمک می‌کند. علاوه بر این، اندیکاتور MACD به عنوان یک ابزار مستقل یا در کنار سایر اندیکاتورهای تکنیکال به کار گرفته می‌شود.

 

سخن پایانی

ابزارهای متنوعی برای تحلیل تکنیکال بازارهای مالی وجود دارند. اندیکاتور مکدی MACD یکی از این ابزارهاست که نحوه استفاده و تفسیر آن در عین سادگی، نیاز به آموزش دارد. اندیکاتور مکدی به تریدر کمک می‌کند تا با تشخیص قدرت یا ضعف روند،‌ ادامه یا بازگشت یک حرکت را پیش‌بینی کند و با توجه به سیگنال‌ها، ‌برای خرید یا فروش تصمیم بگیرد. در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با این اندیکاتور آشنا کنیم.

ارتباط با پشتیبانی
ارتباط مستقیم با کارشناسان حسینی فایننس شما هم به سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی و کسب سود از اون‌ها فکر می‌کنید اما نمی‌دونید چطور باید شروع کنید؟

برای دریافت مشاوره تخصصی رایگان از کارشناسان ما، اطلاعات خواسته شده رو تکمیل فرمایید.

حالت دوم

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا