کانال رایگان سیگنال ارز دیجیتال
آموزش بورس

مدیریت معامله قرارداد آتی با سفارش شرطی

دوره حضوری منتور شیپ

قراردادهای آتی جزو ابزارهای مالی پیشرفته به حساب می‌آیند که سرمایه‌گذاران می‌توانند با استفاده از آن‌ها به درآمد برسند. پیچیده بودن این معاملات باعث می‌شود تا معامله‌گران از روش‌های مختلفی برای مدیریت معاملات خود استفاده کنند که یکی از این روش‌ها استفاده از سفارش‌های شرطی است.

سفارش شرطی در واقع به نوع خاصی از سفارش در یک بازار مالی اشاره دارد که تنها در صورت محقق شدن یک یا چند شرط از پیش تعیین شده اجرا می‌شود. در بازار قراردادهای آتی نیز امکان استفاده از سفارش شرطی برای مدیریت معامله وجود دارد.

با ما همراه باشید تا در ادامه مقاله امروز آکادمی حسینی فایننس به‌طور ویژه در مورد کاربردهای استفاده از سفارش شرطی در معامله قرارداد آتی صحبت کنیم. همچنین در مورد روش‌های استفاده از سفارش شرطی در بازار قرارداد آتی بورس ایران نیز مطالب مهمی را در اختیار شما قرار خواهیم داد. اگر در بورس فعال هستید پیشنهاد می‌کنیم حتما تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید.

سفارش شرطی چیست؟

به نوع خاصی از سفارش خرید یا فروش در بازارهای مالی که تنها در زمان محقق شدن یک یا چند شرط اجرایی می‌شود، سفارش شرطی می‌گویند.

سفارش شرطی در قرارداد آتی نوعی روش ثبت سفارش خرید یا فروش است که تحت شرایط خاصی اجرا می‌شود. معامله‌گران می‌توانند با استفاده از سفارش شرطی تنها در صورتی که یک یا چند شرط مشخص محقق شود، دارایی مورد نظر خود را بخرند یا بفروشند.

در حقیقت سفارش شرطی را می‌توان یکی از ابزارهای موجود برای مدیریت ریسک در نظر گرفت که به معامله‌گران اجازه می‌دهد تا در شرایط ناپایدار بازار تصمیم‌های بهتری اتخاذ کنند. از این نوع سفارش معمولا برای زمان‌بندی معاملات و کنترل قیمت‌ها استفاده می‌شود و شما می‌توانید در بازار قراردادهای آتی نیز از آن استفاده کنید.

برای درک بهتر سفارش شرطی یک مثال می‌زنیم. فرض کنید معامله‌گری پیش‌بینی می‌کند که قیمت یک دارایی در آینده با افزایش روبه‌رو خواهد شد. این معامله‌گر می‌تواند با ثبت یک سفارش شرطی خرید در یک قیمت معین، تنها در صورتی که شرط مورد نظر محقق شود، وارد معامله شده و از افزایش قیمت دارایی مورد نظر به سود برسد.

مزیت استفاده از سفارش شرطی در مثال بالا این است که به محض محقق شدن شرط سفارش، معامله به‌سرعت اجرایی می‌شود. بدین ترتیب حتی اگر معامله‌گر مورد نظر در زمان تحقق شرط، پای معامله نباشد هم سفارش اجرا می‌شود. این موضوع به‌ویژه برای کسانی که زمان کافی برای نظارت مداوم روی بازار ندارند، اهمیت دارد.

دوره پیشنهادی
دوره پرایس اکشن ict
دوره جامع معامله گری به سبک ICT
دوره جامع معامله‌گری به سبک ICT، توسط تیم حسینی فایننس در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است. اخیرا سبک پرایش اکشن ICT، بخاطر سود بالا و کاربرد ساده، مورد توجه بسیاری از تریدرها قرار گرفته است.

اما آیا در بازار قرارداد آتی بورس ایران نیز می‌توان از سفارش شرطی استفاده کرد؟ بیایید در ادامه با جزئیات بیشتری در این رابطه صحبت کنیم.

سفارش شرطی در بازار قرارداد آتی

بازار قرارداد آتی بازاری برای خرید و فروش قرارداد آتی کالاهای مختلف است که اخیرا کارگزاری‌های مختلف امکان ثبت سفارش شرطی در آن را فراهم کرده‌اند.

سفارش شرطی یکی از ارکان اصلی صرافی‌ها و پلتفرم‌های معاملاتی است که امروزه می‌توان آن را در اکثر پلتفرم‌های مطرح در بازارهای مالی مختلف پیدا کرد. در بورس ایران نیز امکان ثبت سفارش شرطی وجود دارد و اگر در بازار قرارداد آتی معامله می‌کنید، می‌توانید سفارش شرطی ثبت کنید.

برای کسانی که با بازار قرارداد آتی آشنایی ندارند باید بگوییم که بازار قرارداد آتی یا بازار آتی یکی از بازارهای زیرمجموعه بازار مشتقه به حساب می‌آید که افراد می‌توانند با استفاده از آن، قراردادهای آتی را معامله کنند. قرارداد آتی به قراردادی گفته می‌شود که خریدار و فروشنده می‌توانند با استفاده از آن برای انجام معامله‌ای در آینده به توافق برسند.

بازار قرارداد آتی در ایران نیز وجود دارد و شما می‌توانید در بورس کالا قرارداد آتی کالاهای مختلفی همچون زعفران، پسته، نقره، صندوق طلا و… را معامله کنید. ما در بلاگ آکادمی حسینی فایننس مطالب مختلفی را در مورد این نوع قراردادها منتشر کرده‌ایم که از جمله آن‌ها می‌توان به مقالات «راهنمای ورود به بازار قرارداد آتی و نحوه انجام معامله» و «معاملات فیوچرز چیست؟» اشاره کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه خواندن این مقالات را پیشنهاد می‌کنیم.

همچنین لازم به ذکر است که ورود به بازار قرارداد آتی نیازمند دریافت کد مخصوص دیگری است که به آن کد معاملاتی آتی کالا گفته می‌شود. برای آشنایی با نحوه دریافت این کد نیز می‌توانید مقاله «نحوه دریافت کد معاملاتی آتی کالا» را مطالعه کنید.

هر کدام از قراردادهای آتی موجود در بورس ایران در سامانه‌های معاملاتی کارگزاری‌ها قابل‌معامله هستند که برخی از این کارگزاری‌ها امکان ثبت سفارش شرطی قرارداد آتی را نیز فراهم کرده‌اند. نحوه انجام این کار در بخش بعدی توضیح داده شده است.

آموزش ثبت سفارش شرطی در کارگزاری‌های ایرانی

برخی از کارگزاری‌های بورس ایرانی در سامانه‌های معاملاتی خود امکان ثبت سفارش شرطی خرید یا فروش را برای معامله‌گران فراهم کرده‌اند که شما نیز می‌توانید از این طریق در معامله قرارداد آتی سفارش شرطی ثبت کنید.

اکنون که با مفهوم سفارش شرطی در قرارداد آتی آشنا شدیم و دانستیم که در بازار قرارداد آتی ایران هم امکان استفاده از سفارش شرطی خرید یا فروش وجود دارد، یک سوال دیگر مطرح می‌شود و آن اینکه چگونه می‌توان در بازار قرارداد آتی بورس ایران از سفارش شرطی استفاده کرد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که مراحل ثبت سفارش شرطی قرارداد آتی در هر یک از کارگزاری‌های ایرانی ممکن است متفاوت باشد. با این حال روند کار یکسان است و اگر آموزشی را که در این بخش ارائه می‌دهیم، دنبال کنید با مراحل کلی این کار آشنا خواهید شد.

جالب است بدانید که امکان ثبت سفارش شرطی در کارگزاری‌های ایرانی به‌تازگی به پلتفرم‌های معاملاتی این کارگزاری‌ها اضافه شده است و اگر در گذشته قرارداد آتی معامله کرده باشید، احتمالا از مزایای این روش بی‌بهره بوده‌اید.

اولین قدم برای ثبت سفارش شرطی در هنگام معامله قرارداد آتی وارد شدن به سامانه معاملاتی کارگزاری مورد استفاده شما است. بعد از این کار یا باید ابتدا نماد معاملاتی قرارداد آتی دلخواه خود را انتخاب کنید و سپس نوع سفارش را روی سفارش شرطی قرار دهید یا از قسمت معاملات وارد سفارشات شرطی شوید و سپس مشخصات سفارش از جمله نماد قرارداد آتی، نوع شرط، حجم سفارش و قیمت مورد نظر خود را وارد کنید.

بدین ترتیب می‌توانید سفارش شرطی خرید یا فروش قرارداد آتی مورد نظر خود را ثبت کنید و سپس در صورت نیاز آن‌ها را مدیریت کنید. معمولا در این صفحه امکان مشاهده سفارش‌های شرطی ثبت شده و همچنین ویرایش و حذف آن‌ها وجود دارد.

برای مثال فرض کنیم هدف شما این است که قرارداد آتی زعفران را در بورس معامله کنید اما تنها در صورتی می‌خواهید وارد معامله خرید شوید که آخرین قیمت معامله این قرارداد از ۲۰۰ هزار ریال فراتر رود. در چنین سناریویی می‌توانید یک سفارش شرطی ثبت کنید تا به محض اینکه قیمت نماد این قرارداد از ۲۰۰ هزار ریال بیشتر شد سفارش شما اجرا شود. در صورتی هم که قیمت به این عدد نرسد، سفارش شما اجرایی نخواهد شد.

مزایای سفارش شرطی در معامله قرارداد آتی

سفارش شرطی مزایای زیادی را در هنگام معامله قراردادهای آتی فراهم می‌کند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به بهبود کارایی و سرعت عمل معاملات، مدیریت ریسک، خودکار شدن اجرای معاملات و از دست نرفتن فرصت‌های معاملاتی اشاره کرد.

یکی از اصلی‌ترین مزیت‌های ثبت سفارش شرطی در معامله قراردادهای آتی این است که لازم نیست حتما خودتان وارد سامانه معاملاتی کارگزاری مورد نظر شوید و سفارش خرید یا فروش را اجرا کنید. در حقیقت شما می‌توانید در زمانی قبل‌تر، بازار و دارایی مورد نظر خود را با استفاده از روش‌هایی مثل تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال، ارزیابی کنید و متناسب با آن سفارش شرطی خرید یا فروش را به ثبت برسانید.

بدین ترتیب حتی اگر خودتان هم مشغول کار دیگری باشید، به محض اینکه شرط سفارش شما محقق شود، سفارش به‌صورت خودکار اجرا خواهد شد. این موضوع باعث می‌شود تا در هیچ شرایطی فرصت‌های معاملاتی را از دست ندهید و همیشه یک قدم از بازار جلوتر باشید. این موضوع به‌ویژه در شرایط پرنوسان بازار اهمیت خود را نشان می‌دهد.

کاربرد دیگر سفارش شرطی در قرارداد آتی این است که شما می‌توانید با استفاده از آن‌ها استراتژی‌های خروج مناسبی را برای کاهش ضررها و حفظ سودها طراحی کنید. این کار در واقع همان تعیین حد ضرر و حد سود است که معامله‌گران سایر بازارهای مالی از جمله فارکس و ارز دیجیتال با آن آشنایی دارند

آتی

به خاطر همین است که سفارش شرطی را یکی از ارکان اصلی مدیریت ریسک و سرمایه در نظر می‌گیرند. زیرا با استفاده از سفارش شرطی است که معامله‌گران می‌توانند هوشمندانه معامله کنند و از ریسک‌های بازار در امان بمانند.

از طرف دیگر پشتیبانی سامانه معاملاتی کارگزاری مورد استفاده شما از سفارش‌های شرطی باعث می‌شود تا کارایی و سرعت معاملات شما افزایش یابد. در بازارهای مالی از جمله بازار قرارداد آتی بورس ایران، نوسانات قیمت به سرعت اتفاق می‌افتند و شما اگر بخواهید به‌صورت دستی سفارش‌های خود را ثبت کنید، ممکن است فرصت‌های معاملاتی بسیاری را از دست بدهید.

با این حال در صورت استفاده از سفارش شرطی می‌توانید به‌سرعت و به‌طور خودکار نسبت به نوسانات بازار واکنش نشان دهید و معاملات خود را بهینه کنید.

سخن پایانی

سفارش شرطی به نوع خاصی از ثبت سفارش در بازارهای مالی گفته می‌شود که تنها در صورت محقق شدن شروط خاصی اجرا می‌شود. در صورتی که شرط یا شروط مورد نظر محقق نشود، سفارش به صورت راکد باقی می‌ماند و اجرا نمی‌شود.

سفارش شرطی اخیرا در سامانه‌های معاملاتی برخی از کارگزاری‌های بورس ایران نیز افزوده شده است و علاقه‌مندان می‌توانند در هنگام معامله قرارداد آتی دارایی مورد نظر خود از سفارش شرطی استفاده کنند.

استفاده از سفارش شرطی در معامله قراردادهای آتی باعث می‌شود تا هوشمندانه‌تر تصمیم‌گیری کنید و بازیچه سرعت نوسانات بازار نشوید. این کار از طریق سامانه‌های معاملاتی کارگزاری‌های بورس انجام می‌شود و ممکن است نحوه انجام آن در هر کارگزاری متفاوت باشد.

با این حال روند کلی ثبت سفارش شرطی در قراردادهای آتی تقریبا یکسان است و مراحل کلی آن در مقاله امروز در اختیار شما قرار گرفت. اگر هنوز هم سوالی در ذهن شما باقی مانده است، می‌توانید از قسمت نظرات همین مقاله سوالات خود را از ما بپرسید.

ارتباط با پشتیبانی
ارتباط مستقیم با کارشناسان حسینی فایننس شما هم به سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی و کسب سود از اون‌ها فکر می‌کنید اما نمی‌دونید چطور باید شروع کنید؟

برای دریافت مشاوره تخصصی رایگان از کارشناسان ما، اطلاعات خواسته شده رو تکمیل فرمایید.

حالت دوم

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا