آموزش بورس

آموزش روش های سرمایه گذاری در بورس با ریسک کم و سود بالا

از دست رفتن سرمایه پایین و احتمال سودآوری زیاد است. برای رسیدن به کم ریسک ترین سرمایه گذاری راه‌های مختلفی وجود دارد که برخی از آن‌ها از طریق بازار بورس قابل استفاده هستند. از همین رو در مقاله امروز آکادمی حسینی فایننس در مورد کم ریسک ترین روش سرمایه گذاری در بازار بورس صحبت خواهیم کرد و به شما روش های سرمایه گذاری در بورس با ریسک کم و سود بالا را خواهیم گفت.

به دنبال معامله در بورس هستید؟ آموزش خرید و فروش سهام در بورس به صورت گام به گام + عملی را از دست ندهید!

اینفوگرافی روش های سرمایه گذاری در بورس

چگونه در بورس ضرر نکنیم؟

ضرر بخش جدایی‌ناپذیر بازارهای مالی است و اگر تحمل ضرر را ندارید، شاید بهتر است اصلا وارد بازارهای مالی نشوید. با اینکه در این بازارها به‌طور کامل نمی‌تواند ریسک را به صفر رساند ولی با استفاده از روش‌ها و تکنیک‌های خاص می‌توان آن را به حداقل رساند. بنابراین اگر شما هم قصد ورود به بازار بورس را دارید و نمی‌خواهید در این بازار ضرر کنید، باید به چند نکته توجه داشته باشید که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • یادگیری و کسب تجربه: قبل از هر چیز باید آموزش ببینید و با مفاهیم پایه بازار بورس، نحوه ورود به آن، نحوه تحلیل بازار و موارد دیگر آشنا شوید. برای این کار می‌توانید از منابع معتبر همچون کتاب‌ها و دوره‌های آموزشی کمک بگیرید. همچنین بهتر است ابتدا با مبالغ کم سرمایه گذاری خود را شروع کنید و بعد از کسب تجربه کافی، سرمایه اصلی خود را وارد بازار بورس کنید.
  • تحلیل: برای پیشبینی روند بازار باید تحلیل یاد بگیرید و اخبار اقتصادی را دنبال کنید. تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال از جمله تحلیل‌هایی هستند که می‌توانند برای داشتن یک سرمایه گذاری موفق به شما کمک کنند.
  • مدیریت ریسک و سرمایه: باید با اصول مدیریت ریسک و مدیریت سرمایه آشنا باشید. برای مثال باید بدانید که چگونه سبد سرمایه گذاری خود را متنوع کنید، کجا و به چه مقدار خرید کنید و در چه محدوده‌ای فروشنده باشید.
  • روان‌شناسی و کنترل احساسات: برای سرمایه گذاری کم ریسک در بورس باید بتوانید احساسات خود را کنترل کنید، اسیر هیجانات بازار نشوید، واقع‌بین باشید و از تکرار معاملات اشتباه پرهیز کنید.

بیشتر بدانید: خرید پله ‌ای در بازار بورس چیست؟

کم ریسک ترین روش سرمایه گذاری در بورس

روش های سرمایه گذاری در بورس

سرمایه گذاری در بورس به روش‌های مختلفی قابل انجام است که برای پیدا کردن کم ریسک ترین راه باید ابتدا بدانیم منظور از یک سرمایه گذاری کم ریسک چیست. سرمایه گذاری کم ریسک در بورس به سرمایه گذاری گفته می‌شود که سه ویژگی زیر را داشته باشد:

  • احتمال اینکه شما با گذشت زمان بخشی از سرمایه اولیه خود را از دست بدهید، کم باشد.
  • احتمال اینکه شما بعد از گذشت یک زمان مشخص، سود دریافت کنید، زیاد باشد.
  • نیاز به داشتن تجربه و دانش مالی چندانی وجود نداشته باشد.

با در نظر گرفتن این ویژگی‌ها باید گفت که در حال حاضر کم ریسک ترین روش سرمایه گذاری در بازار بورس صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت است. صندوق سرمایه گذاری روشی است که در جریان آن یک نهاد مالی متشکل از معامله‌گران و سرمایه‌گذاران خبره، سرمایه کاربران را جمع‌آوری کرده و آن‌ها را در دارایی‌های مختلف سرمایه گذاری می‌کند. در پایان نیز بخش عمده سود به دست آمده نصیب کاربر می‌شود.

در صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت، سرمایه جمع‌آوری‌شده صرف خرید دارایی‌های کم ریسک می‌شود تا سود کاربران تضمین‌شده باشد. در واقع این نوع صندوق‌ها در اوراق قرضه، سپرده‌های بانکی و دارایی‌های دیگری که درآمد ثابت دارند، سرمایه گذاری می‌کنند. با این حال باید توجه داشت که به دلیل ریسک پایین این روش، سود آن نیز در مقایسه با روش‌های دیگر پایین است. همچنین با سرمایه گذاری در صندوق سرمایه گذاری درآمد ثابت لازم نیست خودتان نگران معامله دارایی‌ها باشید و تنها وظیفه شما تامین سرمایه اولیه است.

آیا می‌دانید کارگزاری‌های بورس چه خدماتی ارائه می‌کنند؟ پس روی این مقاله کلیک و آن را حتما مطالعه کنید!

انواع روش های سرمایه گذاری در بورس کم ریسک با سود مطمئن

روش های سرمایه گذاری در بورس

در بازار بورس ایران چند روش برای سرمایه گذاری کم ریسک و با سود مطمئن وجود دارد که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • سرمایه گذاری در اوراق بدهی همچون اوراق مشارکت دولتی
  • خرید واحدهای صندوق سرمایه گذاری

در روش اول که خرید اوراق بدهی است، شما در واقع به دولت یا شرکت‌های خصوصی وام می‌دهید و می‌توانید در برخی از این اوراق، سود ثابت دریافت کنید. برای خرید این اوراق باید از طریق بورس یا بانک‌های عامل اقدام کنید که بسیاری از مردم به خاطر پیچیدگی‌های آن ترجیح می‌دهند به سراغ این روش نروند.

در روش دوم نیز شما واحدهای یکی از صندوق‌های سرمایه گذاری را خریداری می‌کنید و با این کار اجازه می‌دهید تا معامله‌گران حرفه‌ای صندوق از طرف شما در دارایی‌های کم ریسک سرمایه گذاری کنند. خود صندوق سرمایه گذاری نیز به چند نوع تقسیم می‌شود که هر یک میزان ریسک خاص خود را دارند. مهم‌ترین این صندوق‌ها و میزان ریسک هر یک در جدول زیر مشخص شده است:

صندوق‌های سرمایه گذاری در بورس و ریسک هر کدام

نوع صندوق دارایی پایه غالب میزان ریسک
صندوق درآمد ثابت اوراق بدهی

سپرده بانکی

کمتر
صندوق مختلط اوراق بدهی

سپرده بانکی

سهام

متوسط
صندوق سهامی سهام بیشتر

 

بنابراین اگر به دنبال کم ریسک ترین روش سرمایه گذاری در بازار بورس می‌گردید صندوق درآمد ثابت گزینه مناسبی برای شما است.

کدام روش های سرمایه گذاری در بورس کمترین ریسک را دارند؟

در ایران روش‌های مختلفی برای سرمایه گذاری وجود دارد که بورس تنها یکی از آن‌ها است. برخی افراد برای حفظ و رشد ارزش سرمایه خود به سراغ بازارهای دیگری همچون بازار طلا، خودرو، املاک، ارز دیجیتال و حتی بازار بین‌المللی فارکس می‌روند. هر کدام از این بازارها نیز سطح ریسک خاص خود را دارند و تنها برای قشر خاصی از سرمایه گذاران مناسب هستند.

برای مثال بازار ارزهای دیجیتال به نوسانات بالای خود مشهور است که باعث می‌شود ریسک سرمایه گذاری در آن بسیار بالا باشد. با این حال همین ریسک بالا احتمال سودآوری بیشتری را نیز به دنبال دارد که شاید در کم ریسک ترین روش سرمایه گذاری در بورس نتوان آن را پیدا کرد. از طرف دیگر، برخی از روش‌های سرمایه گذاری نیز وجود دارند که ریسک آن‌ها حتی از صندوق سرمایه گذاری درآمد ثابت هم کمتر است. برای مثال سپرده‌گذاری در بانک را در نظر بگیرید که هیچ نیازی به دانش فنی ندارد و تنها با مراجعه به بانک می‌توان از آن استفاده کرد.

آیا می‌دانید بازار بورس و فرابورس چه تفاوت‌هایی دارند؟

بهترین و کم ریسک ترین روش های سرمایه گذاری در بورس

روش های سرمایه گذاری در بورس

برای انتخاب بهترین و کم ریسک ترین روش سرمایه گذاری در بورس باید هم به میزان سودآوری روش مورد نظر توجه داشت و هم میزان ریسکی که هر سرمایه‌گذار آن را متحمل می‌شود. ریسک و بازدهی رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند و با افزایش بازدهی میزان ریسک نیز بیشتر می‌شود. همان‌طور که گفتیم صندوق‌های سرمایه گذاری یکی از کم ریسک ترین روش‌های سرمایه گذاری در بورس هستند که انواع مختلفی دارند. بنابراین اگر بخواهیم بهترین و کم ریسک ترین روش سرمایه گذاری در بورس را انتخاب کنیم، می‌توان بدین شکل عمل کرد:

  • بهترین از نظر سود بالا: صندوق سرمایه گذاری سهامی به دلیل اینکه عمده دارایی‌های خود را صرف معامله سهام شرکت‌ها می‌کند، سودآوری بیشتری دارد.
  • بهترین از نظر ریسک کم: کم ریسک ترین روش سرمایه گذاری در بورس خرید واحدهای صندوق سرمایه درآمد ثابت است.
  • ترکیبی از سود بالا و ریسک کم: اگر همزمان به دنبال ریسک پایین و سود بیشتر هستید، صندوق سرمایه گذاری مختلط انتخاب مناسب‌تری برای شما است و می‌توان آن را ترکیبی از صندوق درآمد ثابت و صندوق سهامی در نظر گرفت.

به نظر شما کدام بهتر است؟ بورس یا فارکس؟ 

سخن پایانی

با سرمایه گذاری در دارایی‌های مختلف سرمایه خود را در معرض خطر قرار می‌دهید و احتمال اینکه ارزش آن کاهش یابد، وجود دارد. به احتمال کاهش ارزش سرمایه، ریسک سرمایه گذاری گفته می‌شود که هر چه مقدار آن کمتر باشد، سرمایه گذاری موفق‌تر خواهد بود. یکی از بازارهای موجود برای سرمایه گذاری در ایران بازار بورس است که با استفاده از روش‌های مختلفی می‌توان در آن سرمایه گذاری کرد.

کم ریسک ترین روش سرمایه گذاری در بازار بورس روشی است که احتمال ضرر در آن کم و احتمال سود بالا باشد. همچنین چنین روشی نیازی به دانش فنی و تجربه زیادی ندارد و حتی عموم مردم نیز می‌توانند از آن استفاده کنند. صندوق سرمایه گذاری درآمد ثابت همه این ویژگی‌ها را دارد و می‌توان آن را کم ریسک ترین روش سرمایه گذاری در بازار بورس در نظر گرفت.

سوالات متداول

چگونه می‌توان جلوی ضرر در بورس را گرفت؟

با آموزش و کسب تجربه، یادگیری انواع تحلیل تکنیکال و فاندامنتال و همچنین کنترل احساسات و مدیریت ریسک می‌توان جلوی ضرر در بورس را گرفت.

کم ریسک ترین روش سرمایه گذاری در بورس کدام است؟

صندوق سرمایه گذاری یکی از کم ریسک ترین روش‌های سرمایه گذاری در بورس است که صندوق درآمد ثابت ریسک کمتری نسبت به بقیه دارد.

روش‌های دیگر سرمایه گذاری با ریسک کم کدام‌ها هستند؟

روش‌های دیگری خارج از بورس نیز وجود دارند که ریسک‌شان پایین است؛ از جمله سپرده‌گذاری در بانک.

آیا سرمایه گذاری کم ریسک سود بالایی دارد؟

خیر، ریسک و بازدهی رابطه مستقیمی دارند و بیشتر روش‌های کم ریسک سرمایه گذاری در بورس، میزان بازدهی پایینی هم به دنبال دارند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا