کانال رایگان سیگنال ارز دیجیتال
آموزش بورس

منظور از بازار اولیه و بازار ثانویه چیست؟

دوره حضوری منتور شیپ

«بازار بورس» از جمله بازارهای بزرگ و مهم برای هر کشور به شمار می‌آید. شرکت‌ها می‌توانند سهام و اوراق بهادار خود را در این بازار به فروش گذارند و با جذب سرمایه پیشرفت آینده خود را تضمین کنند. از طرفی دیگر، سرمایه‌گذاران در هر کشور با انتظار کسب سود پول خود را در این بازار قرار می‌دهند.

در صورتی که با اصطلاحات و نحوه معامله در بازار بورس آشنا باشید، فعالیت در این بازار زیاد هم پیچیدگی ندارد. این بازار از دو «بازار اولیه» (Primary Market)  و «بازار ثانویه» (Secondary Market) تشکیل شده که هر یک اصول معاملاتی خاص خود را دارند. اگر قصد معامله در بازار بورس را دارید،‌ بهتر است که هر یک از این بازارها را به درستی بشناسید. امروز قرار است در این مقاله از بلاگ حسینی فایننس بازار اولیه و ثانویه و ویژگی آن‌ها را معرفی کنیم.

بازار اولیه چیست؟

«بازار اولیه» (Primary Market) جایی‌ست که اوراق بهادار و دارایی‌ها برای اولین‌بار توسط شرکت‌ها در آن عرضه می‌شوند و سرمایه‌گذاران آن‌ها را خریداری می‌کنند.

حضور در بازار اولیه یکی از راه‌هایی است که شرکت‌ها می‌توانند با عرضه اولیه عمومی (IPO)، سرمایه خود را برای رشد افزایش دهند. البته گفتنی است که تنها سهام شرکت‌ها نیست که در این بازار به فروش می‌رسد، اوراق قرضه و سایر اوراق بهادار نیز در این بازار مبادله می‌شوند.

مبادله دارایی‌ها در بازار اولیه به طور مستقیم بین سرمایه‌گذاران و شرکت‌های صادر کننده اوراق، صورت می‌گیرد. به همین خاطر،‌ بازار اولیه بهترین گزینه برای افزایش سرمایه شرکت‌هاست و نقش مستقیم در افزایش ذخیره مالی یک شرکت دارد.

علاوه‌بر شرکت‌ها، ‌بانک‌ها و نهادهای دولتی که قصد افزایش سرمایه خود را دارند نیز می‌توانند در بازار اولیه اقدام به انتشار اوراق بهادار نمایند.

یک شرکت برای افزایش سرمایه بلندمدت خود به بازار اولیه روی می‌آورد و انتشار اوراق بهادار برای اولین‌بار در بازار اولیه اتفاق می‌افتد. معمولا خریداران در بازار اولیه سرمایه‌گذاران نهادی و سرمایه‌گذاران خرد هستند.

دوره پیشنهادی
دوره پرایس اکشن ict
دوره جامع معامله گری به سبک ICT
دوره جامع معامله‌گری به سبک ICT، توسط تیم حسینی فایننس در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است. اخیرا سبک پرایش اکشن ICT، بخاطر سود بالا و کاربرد ساده، مورد توجه بسیاری از تریدرها قرار گرفته است.

 

ویژگی بازار اولیه

مهم‌ترین و اصلی‌ترین ویژگی بازار اولیه این است که سرمایه‌گذاران سهام شرکت را مستقیم از خود شرکت یا نماینده مجاز آن بدون هیچ واسطه‌ای خریداری می‌کنند. به همین دلیل قیمت سهام یک قیمت معقول و کمتر از بازارهای دیگر است. علاوه‌براین پول حاصل از فروش سهام نیز مستقیم به سرمایه شرکت اضافه می‌شود.

ویژگی بازار اولیه

 

بازار ثانویه چیست؟

در «بازار ثانویه» (Secondary Market) دارایی‌هایی که در بازار اولیه عرضه شده‌اند، بین سرمایه‌گذاران خرید و فروش می‌شوند.

بازار ثانویه یا همان «بازار سهام» بستر معاملاتی برای خرید و فروش دارایی‌های مالی، مانند سهام و اوراق بهادار توسط سرمایه‌گذاران و‌ بدون دخالت شرکت‌هاست. این بدان معناست که سود حاصل از خرید و فروش دارایی در این بازار مستقیم به سرمایه‌گذاران می‌رسد نه شرکت‌ها.

به عنوان مثال،‌ اگر شما سهام یک شرکت را در بازار ثانویه خریداری می‌کنید، در واقع این سهام را از سرمایه‌گذار دیگری می‌خرید نه خود آن شرکت، این سهام توسط یک سرمایه گذار در بازار اولیه از خود شرکت خریداری شده و در این بازار در حال مبادله است.

همانطور که پیش از این هم اشاره شد، بازار سهام یا بورس اوراق بهادار، بازار ثانویه است. برخلاف بازار اولیه (که در آن سهام برای اولین‌بار فقط توسط ناشر اصلی عرضه می‌شود)، بازار ثانویه جایی‌ست که سهام به صورت عمومی بین هر نوع سرمایه‌گذار از جمله سرمایه‌گذاران حقیقی معامله می‌شود.

با این حال، بازار ثانویه تنها به سهام شرکت محدود نمی‌شود؛ اوراق قرضه (اعم از دولتی و شرکتی)، ETFها و سایر انواع اوراق بهادار برای معامله در بازار ثانویه در دسترس هستند.

بازار ثانویه به شرکت‌ها کمک می‌کند تا نقدینگی برای کوتاه مدت را تامین کنند.همچنین معامله واقعی و منصفانه را برای محافظت از منافع فرد سرمایه‌گذار تضمین می‌کند.

گفتنی است که بازار بورس و فرابورس از جمله بازارهای ثانویه به شمار می‌آیند.

 

ویژگی بازار ثانویه

اساسی‌ترین ویژگی بازار ثانویه شکل قانونی بودن آن است. در این بازار می‌شود بدون نگرانی از کلاهبرداری و با خیال آسوده به خریدوفروش سهام بپردازید. در این بازار امکان خرید و فروش زیادی وجود دارد که ممکن است در بازار اولیه این امکان وجود نداشته باشد. در این بازار افراد با سرمایه‌های خرد در حال فعالیت هستند و همین امر موجب افزایش نقدینگی بازار ثانویه خواهد شد.

ویژگی بازار ثانویه

 

تفاوت بازار اولیه و ثانویه

تا اینجا با بازار اولیه و ثانویه آشنا شدید و می‌دانید که هر فردی که قصد شرکت در بازار بورس را دارد باید وارد بازار ثانویه شود، مگر اینکه سهام خود را از طریق پذیره‌نویسی خریده باشد. همچنین بخش زیادی از معاملات سهام در این بازار انجام می‌شود.

حالا در این قسمت این دو بازار را در مقابل یکدیگر قرار می‌دهیم.

مقایسه بازار اولیه و ثانویه

 

سخن پایانی

بازار اولیه و ثانویه نقش مهمی در تامین مالی مشاغل و اقتصاد یک کشور بازی می‌کنند. بازار اولیه جایی است که اوراق بهادار برای اولین‌بار عرضه می‌شوند. در این بازار، شرکت به طور مستقیم با سرمایه‌گذاران در ارتباط است و اوراق بهادار را به آن‌ها می‌فروشد.

در حالیکه بازار ثانویه، جایی است که اوراق بهاداری که قبلا در بازار اولیه عرضه شده‌اند، بین سرمایه‌گذاران مختلف خرید و فروش می‌شوند. این بازار شبیه به یک بازار دست دوم است، با این تفاوت که به جای کالاهای فیزیکی، اوراق بهادار معامله می‌شود.

بورس‌ها نمونه‌ای از بازارهای ثانویه هستند. در این بازار، قیمت اوراق بهادار بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود و سرمایه‌گذاران می‌توانند سهام شرکت‌ها را از یکدیگر بخرند یا بفروشند. در این مقاله توضیحات بیشتری در مورد این بازارها و تفاوت آن‌ها ارائه دادیم.

ارتباط با پشتیبانی
ارتباط مستقیم با کارشناسان حسینی فایننس شما هم به سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی و کسب سود از اون‌ها فکر می‌کنید اما نمی‌دونید چطور باید شروع کنید؟

برای دریافت مشاوره تخصصی رایگان از کارشناسان ما، اطلاعات خواسته شده رو تکمیل فرمایید.

حالت دوم

منبع
indiainfolineinvestopedia

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا