پوزیشن سایز در فارکس چیست؟ نکات مهم حجم معاملات Forex
هر تریدری پیش از انجام معامله ابتدا باید سایز پوزیشن معاملاتی خود را مشخص کند. تعیین اندازه حجم پوزیشن به معاملهگران کمک میکند تا برای مقدار دارایی که قصد خرید یا فروش آن را دارند تصمیمگیری کنند. با این کار میتوانند معاملات خود را کنترل و مدیریت نمایند.
مهمترین عامل در تغییرات ارزش حساب معاملاتی شما، سایز پوزیشنی است که برای معاملات خود انتخاب میکنید. در واقع، سایز پوزیشن، سریعترین و بزرگترین بازدهی را که یک معامله میتواند ایجاد کند، مشخص میکند. در این مقاله ما نگاهی بحث برانگیز به ریسک و سایز پوزیشن در بازار فارکس میاندازیم و نکاتی را در مورد نحوه تعیین کردن و اندازهگیری آن ارائه میدهیم.
پوزیشن در فارکس چیست؟
پوزیشن سایز در فارکس به فرآیند تعیین مقدار مناسب لات برای خرید یا فروش در یک معامله خاص بر اساس سرمایه موجود، تحمل ریسک و شرایط بازار اشاره دارد. اندازه پوزیشن به معاملهگران کمک میکند تا پتانسیل سود خود را به حداکثر برسانند و اما در معرض ضررهای احتمالی نیز قرار بگیرند.
اندازه مناسب برای پوزیشن از معاملات بیش از حد تریدرها جلوگیری میکند. با این کار به آنها کمک میکند تا خطر از دست دادن بخش قابلتوجهی از حساب خود را کاهش و احتمال سودآوری بلندمدت را افزایش دهند. تصمیم گیری در مورد استراتژی اندازهگیری پوزیشن شما باید قبل از شروع روز یا هفته معامله انجام شود تا از تصمیمگیریهای ضعیف بر اساس نتایج در کوتاه مدت جلوگیری شود.
انواع پوزیشن فارکس
انواع پوزیشن فارکس را میتوانید برای مدت چند دقیقه تا چند سال حفظ کنید. مدت زمانی که شما یک پوزیشن را نگه میدارید به هدف شما از معامله بستگی دارد. پوزیشن لانگ (خرید) و شورت (فروش) در بازار فارکس دائم در حال انجام هستند.
- پوزیشن لانگ: معاملهگرانی که انتظار دارند قیمت جفت ارز افزایش پیدا کند، موقعیت خرید (لانگ) باز میکنند. این تریدرها تا زمانی که میخواهند از افزایش قیمتهای آینده سود ببرند، پوزیشن خود را حفظ میکنند.
تردیرهایی که مایل به ورود به موقعیتهای خرید هستند، همیشه به دنبال سیگنالهای خرید هستند که این سیگنالها زمانی قابل شناسایی هستند که یک ارز به سطحی از حمایت سقوط میکند، قیمت متوقف میشود و بعد روند صعودی پیدا میکند.
- پوزیشن شورت: معاملهگران در صورتی که انتظار کاهش قیمت جفت ارز را داشته باشند، موقعیت فروش (شورت) باز میکنند. هنگامی که قیمتها کاهش مییابد، معاملهگران جفت ارز را با قیمت کمتری خریداری میکنند تا از تفاوت بین قیمت خرید و فروش سود ببرند.
معاملهگرانی که مایل به ورود به یک موقعیت شورت هستند در بازار فارکس به دنبال سیگنالهای فروشی میگردند که در سطح مقاومت قابل شناسایی هستند. اینجاست که قیمت ارز به اوج میرسد، تغییر جهت میدهد و شروع به کاهش میکند.
پوزیشن سایز در بازار فارکس
معمولا معاملهگران قبل تعیین اندازه پوزیشن معاملاتی، سایز حساب و تحمل ریسک را در نظر میگیرند. هرچه حساب بزرگتر و تحمل ریسک بیشتری داشته باشند، امکان تعیین سایز پوزیشن بزرگتری را دارند.
بسته به جفت ارزی که معامله میکنید و مبلغ حساب شما (دلار، یورو، پوند و…)، یک یا دو مرحله باید به محاسبه سایز پوزیشن اضافه شود.
مراحل تعیین سایز پوزیشن
به منظور اینکه سایز پوزیشن برای هر معامله را بهدرستی تعیین کنید لازم است که چند مرحله را در نظر بگیرید:
۱. تعیین سرمایه برای معامله: سرمایه معاملاتی به مقدار پولی میگویند که یک تریدر به سرمایهگذاری در بازار فارکس اختصاص میدهد. برخی از تریدرها از بالانس حساب خود برای ترید استفاده میکنند، در حالی که لازم نیست شما همه سرمایه خود را به کارگزاری منتقل کنید. میتوانید تنها با اندازه مشخصی از آن اقدام به معامله کنید.
۲. تعیین حد ضرر: برای تعیین سایز پوزیشن، باید بدانید که بهتر است حد ضرر خود را کجا قرار دهید. برای مشخص کردن حد ضرر میتوانید از اندیکاتورهای نوسانی و سوئینگهای قیمت استفاده کنید یا تنها یک مقدار را به دلخواه انتخاب کنید.
هنگامی که میدانید حد ضرر شما کجا قرار دارد، طول یا فاصله بین نقطه ورود به معامله تا سطح حد ضرر را اندازهگیری کنید تا ایده دقیقی در مورد اندازه لاتی که باید معامله کنید به دست آورید.
۳. تحمل ریسک: هر چه سایز پوزیشن معاملاتی شما در بازار فارکس بزرگتر باشد به معنای ریسک بزرگتر است و به همین دلیل ضرورت دارد که قبل از تعیین اندازه پوزیشن، سطح تحمل ریسک خود را به طور واضح و دقیق تعریف کنید.
سطح تحمل ریسک نشان دهنده مقدار کل پولی است که هنگام معامله در فارکس از دست میدهید. شما میتوانید سطح تحمل ریسک را به عنوان درصدی از حساب خود تعریف کنید؛ اغلب معاملهگران، یک درصد از اندازه کل حساب خود برای ریسک معامله در نظر میگیرند. بنابراین، سایز پوزیشن بر همین اساس تعیین میشود.
به عنوان مثال، اگر با اندازه حساب هزار دلاری معامله میکنید، در صورتی که میزان تحمل ریسک شما یک درصد باشد، یعنی ۱۰ دلار است و شما بیش از این در اندازه پوزیشن خود ریسک نخواهید کرد.
۴. محاسبه سایز لات و پیپ ارزش معامله: اندازه لات در فارکس به مقدار جف ارزی که قصد ترید (خرید یا فروش) آن را دارید باز میگردد. پیپ (Percentage in Point) کوچکترین حرکت قیمت از یک واحد دارایی در بازار فارکس است. برای تعیین سایز پوزیشن باید ارزش پیپ معامله و سایز لات را محاسبه کنید.
هر چه سایز پوزیشن معاملاتی بزرگتر باشد، احتمال از دست دادن پیپ بیشتری وجود دارد و بالعکس. اندازه بالقوه برای سایز معاملات را میتوان با تقسیم مقدار تحمل ریسک بر تعداد پیپهایی که مایل به ریسک هستید محاسبه کرد. مقداری که از طریق این محاسبه به دست میآید، کل ارزشی است که باید به ازای هر پیپ ریسک کنید.
اندازه لات به شما کمک میکند تا با ضرب ریسک به ازای هر پیپ در اندازه کل لات، ارزش کلی میزان ریسکتان را تعیین کنید.
۵. تعیین حد ریسک برای هر حساب معاملاتی: قدم بعدی برای تعیین سایز پوزیشن، تعیین درصد کل مقدار ریسکی است که برای هر معامله تخمین میزنید. بهعنوان مثال، اگر شما در حال ترید با یک حساب هزار دلاری هستید، میتوانید ۰.۵ تا ۱ درصد یا ۵ تا ۱۰ دلار ریسک برای هر معامله تعیین کنید. اجرای این استراتژی به شما اجازه میدهد که بدون هیچ نگرانی تمام سایز حساب خود را ترید کنید.
۶. تعیین سایز پوزیشن معاملاتی: در نهایت میتوانید اندازه پوزیشن ایدئال را از طریق یک ماشین حساب اندازه پوزیشن محاسبه کنید.
سخن پایانی
فارکس بزرگترین بازار مالی در جهان است که حجم معاملات روزانه آن به بیش از ۶.۵ تریلیون دلار میرسد. یکی از مهمترین مفاهیم در این بازار حجم یا سایز پوزیشن است که تریدرها برای انجام معاملات موفق حتما باید به آن توجه کنند. به زبان ساده پوزیشن برای توصیف وضعیت سرمایهگذاری یک معاملهگر در یک ارز خاص استفاده میشود.
پوزیشن در انواع لانگ و شورت وجود دارد و میتواند هر زمانی باز یا بسته شود. برای تعیین سایز پوزیشن باید به میزان سرمایه، درصد ریسک، تحمل ریسک و اندازه پیپ و لات ارزش معامله توجه کنید. در این مقاله نکات لازم برای تعیین سایز پوزیشن را بهطور مفصل ذکر کردیم.
برای دریافت مشاوره تخصصی رایگان از کارشناسان ما، اطلاعات خواسته شده رو تکمیل فرمایید.