کانال رایگان سیگنال ارز دیجیتال
آموزش فارکس

بازار فارکس چیست؟ به زبان ساده از صفر تا صد معاملات فارکس

دوره حضوری منتور شیپ

بازارهای مالی یکی از ارکان مهم اقتصاد دنیا را تشکیل می‌دهند و روزانه حجم بسیار زیادی از پول در این بازارها در گردش است. بیشترین گردش پول بین تمام بازارهای مالی به بازار فارکس تعلق دارد. پس ضروری است که دانش خود را نسبت به این بازار افزایش داده و با ماهیت، ویژگی‌ها و نکات مثبت و منفی آن همراه با وبلاگ حسینی فایننس بیشتر آشنا شوید.

عده‌ زیادی از سرمایه‌گذاران خرد و کلان، بانک‌ها، کمپانی‌های کوچک‌و‌بزرگ و حتی افراد عادی در این بازار فعالیت کرده و در تلاشند تا از حجم بالای سرمایه‌ها و نقدینگی عظیمی که در آن وجود دارد، سود کسب کنند؛ چرا که قیمت‌ها ثابت نبوده و مدام در حال نوسان هستند.

برخلاف بازار سهام که دارایی مورد معامله، یک سهم با نام و قیمت مشخص است، در بازار فارکس مفهومی به نام جفت ارز وجود دارد که هر کدام ارز رایج یک یا چند کشور مجزا هستند. در ادامه با این بازار بزرگ مالی، بیشتر آشنا می‌شویم.

 

بازار فارکس

 

دوره پیشنهادی
دوره پرایس اکشن ict
دوره جامع معامله گری به سبک ICT
دوره جامع معامله‌گری به سبک ICT، توسط تیم حسینی فایننس در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است. اخیرا سبک پرایش اکشن ICT، بخاطر سود بالا و کاربرد ساده، مورد توجه بسیاری از تریدرها قرار گرفته است.

 

بازار فارکس چیست؟

 

بازار فارکس بیشترین حجم معاملات روزانه را در بین تمام بازارهای مالی در اختیار دارد. این حجم بالای نقدینگی باعث شده بازیگران بزرگی مثل بانک‌ها و موسسات سرمایه‌گذاری بزرگ در این بازار فعالیت کنند.

«بازار فارکس» (Forex) یکی از انواع بازار مالی با بیشترین گردش پول روزانه بین تمام بازارهاست. این بازار مالی، غیرمتمرکز و به صورت OTC است؛ به این معنی که شرکت یا مجموعه‌ مستقلی آن را اداره نمی‌کند و به صورت ۲۴ ساعته (به جز آخر هفته‌ها) فعال است.

«بازار فارکس» یکی از انواع بازار مالی با بیشترین گردش پول روزانه بین تمام بازارهاست. این کلمه، کوتاه‌شده‌ عبارت Foreign Exchange بوده و به تبادل ارز‌ رایج کشورهای مختلف اشاره دارد.

گردش مالی روزانه‌ این بازار، مبلغی حدود ۵ ترلیون دلار است. این عدد از مجموع گردش مالی بازارهایی مثل سهام و اوراق قرضه بیشتر است. علت این موضوع به میزان پول نقد موجود در دنیا مرتبط است. از آنجایی که پول نقد، بیشترین حجم دارایی در دنیاست (چیزی بالغ بر ۲۰۰ ترلیون دلار)، طبیعی‌ست که بازار فارکس نیز بیشترین نقدینگی را به خود اختصاص دهد.

بازار فارکس یک بازار مالی غیرمتمرکز و به‌صورت OTC است؛ به این معنی که شرکت یا مجموعه‌ مستقلی آن را اداره نمی‌کند، بلکه از مجموعه‌ای از سیستم‌ها و پلتفرم‌های کامپیوتری در سراسر دنیا تشکیل شده است. این بازار به صورت ۲۴ ساعته (به جز آخر هفته‌ها) فعال بوده و به لطف نقدینگی عظیمی که دارد، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و کسب سود بسیاری را در اختیار معامله‌گران می‌گذارد.

بازار فارکس یک «بازار دوطرفه» (Two-Sided Market) است؛ به این معنی که معامله‌گرها می‌توانند هم از افزایش و هم از کاهش ارزش پول کشورها سود کسب کنند. برای شروع فعالیت در این بازار حتما باید با اصول اولیه آن آشنا شوید ؛ برای این منظور حتما مقاله «آموزش بازار فارکس از صفر تا صد برای مبتدیان» را بخوانید!

 

آشنایی با سایت فارکس فکتوری

سایت فارکس فکتوری برای استفاده تریدرهای حرفه‌ای در بازار تبادلات خارجی طراحی شده است. در ویدئوی پیش‌‌رو سایت فارکس فکتوری را به‌طور کامل آموزش داده‌ایم.

 

ماهیت معاملات بازار فارکس

معاملاتِ بازار فارکس در مارکت‌هایی متشکل از جفت ارزهای مختلف مثل USD/EUR یا EUR/GBP انجام می‌شود. ارز سمت چپ، «ارز پایه» (Base Currency) و ارز سمت راست (EUR) «ارز مقابل» (Counter Currency) نام دارد.

گفتیم که این بازار محلی برای معامله‌ ارز رایج کشورهاست. به طور مثال در این بازار می‌توان دلار پرداخت و در ازای آن یورو دریافت کرد؛ یا در ازای پرداخت ین ژاپن، دلار دریافت کرد. روند کار به این صورت است که در پلتفرم‌های معاملاتی یا همان نرم‌افزارهایی کامپیوتری که امکان انجام معاملات را فراهم می‌کنند، به ازای جفت ارزهای مختلف، مارکت یا بازارهای متفاوتی ارائه می‌شود.

مثلا در بازار یورو/دلار که به‌صورت USD/EUR نوشته می‌شود، ،‌ قیمتِ نمایش داده شده، نه قیمت دلار است و نه قیمت یورو؛ بلکه نسبت قیمت دلار به یورو در قالب یک عدد اعشاری نمایش داده می‌شود که از تقسیم قیمت دلار به معادلِ دلاری یورو به دست می‌آید.

به ارز سمت چپ (که در این مثال USD است)، «ارز پایه» (Base Currency) و ارز سمت راست (EUR) «ارز مقابل» (Counter Currency) گفته می‌شود. چون در حال حاضر ارزش یورو از دلار بیشتر است، حاصل این تقسیم عددی کوچک‌تر از یک و تقریبا برابر ۰.۸۵ خواهد بود.

 

جفت ارز یورو/دلار

 

سرمایه‌گذارها و معامله‌گرها در بازاری مثل USD/EUR زمانی که معتقد باشند در آینده‌ نزدیک، قیمت دلار نسبت به یورو افزایش خواهد داشت یا یورو کمی از ارزش خود را از دست خواهد داد، در این بازار، «معامله‌ خرید» (Buy Position) باز می‌کنند.

هم‌چنین اگر معتقد باشند ارزش یورو نسبت به دلار رو به افزایش است، در بازار USD/EUR‌ «معامله‌ فروش» (Sell Position) باز می‌کنند.

به این ترتیب اگر پیش‌بینی آن‌ها درست بوده و قیمت در جهت مورد انتظارشان حرکت کند، دلار را ارزان‌تر خریده و گران‌تر می‌فروشند یا دلار را گران‌تر فروخته و ارزان‌تر می‌خرند و سود به دست می‌آورند.

از جمله معروف‌ترین جفت‌ارزهای معاملاتی در بازار فارکس می‌توان مارکت‌های دلار آمریکا به دلار کانادا (USD/CAD)، دلار آمریکا به دلار استرالیا (USD/AUS)، دلار آمریکا به ین ژاپن (USD/JPN)،‌ دلار آمریکا به پوند انگلیس (USD/GBP) و یورو به پوند انگلیس (EUR/GBP) را نام برد.

 

جذاب‌ترین مطالب
گرگ وال استریت
راز درآمد میلیون دلاری گرگ وال استریت
اگر فیلم سینمایی «گرگ وال استریت» (The Wolf of Wall Street) را دیده باشید حتما می‌دانید که این فیلم براساس یک داستان واقعی ساخته شده است.

 

بازیگران بازار فارکس

تقریبا می‌توان گفت که هر فردی می‌تواند در بازار فارکس فعالیت کند؛ اما هر بازاری توسط بازیگران بزرگ و سرمایه‌دارهای کلان اداره شده و آن‌ها هستند که روند اصلی بازار را مشخص می‌کنند.

بیشترین گردش مالی این بازار مربوط به بانک‌های بزرگ، «صندوق‌های پوشش ریسک» (Hedge Funds)، موسسات مالی، کمپانی‌های بین‌المللی و حتی افراد ثروتمند است.

حجم بالای نقدینگی در کنار نوسان قیمت ارزها باعث می‌شود فرصت‌های بی‌شماری برای سرمایه‌گذاری در ابعاد بزرگ و کسب سود فراهم شود و بازیگران اصلی دقیقا مشغول همین کار هستند.

مثلا زمانی که بانک مرکزی یک کشور، «نرخ بهره» (Interest Rate) را تغییر می‌دهد، چنین خبری به‌طور مستقیم در ارزش پول آن کشور تاثیرگذار بوده و بازیگران اصلی فارکس نیز چنین نکاتی را با دقت زیر نظر دارند.

 

علت نوسان قیمت‌ در بازار فارکس

مجموعه عوامل مختلفی هستند که می‌توانند روی ارزش پول رایج کشورها تاثیر داشته باشند. برای مثال نرخ بهره‌ بانکی، نرخ تورم، درصد بیکاری، حجم صادرات، رشد اقتصادی، کسری بودجه، مراودات بین‌المللی و یا حتی انتخاب رئیس‌جمهور جدید، هر کدام از عوامل تاثیرگذار در ارزش «پول‌های فیات» (Fiat Currencies) یا همان پول رایج کشورها هستند.

سخنرانی رئیس بانک مرکزی یک کشور مهم مثل آمریکا، چین، ژاپن،‌ سوئیس، اعلام نرخ تورم فصلی یا سالانه و چنین خبرهای مهمی می‌توانند باعث افزایش یا کاهش ارزش پول آن کشور شده و سرمایه‌گذارها با دنبال کردن چنین خبرهایی، به راحتی می‌توانند از فرصت ایجاد شده استفاده کرده و ارزی را که احتمال رشد آن بیشتر است بخرند یا ارزی را که احتمال دارد بخشی از ارزش خود را از دست دهد بفروشند.

معامله‌گرهای حرفه‌ای با استفاده از «تقویم اقتصادی» (Economic Calendar) مجموعه اتفاقات مهم را رصد کرده و روی آن‌ها برنامه‌ریزی می‌کنند.

نوسان در بازار فارکس

علت جذابیت بازار فارکس

بازار فارکس این امکان را برای موسسات بزرگ، دولت‌ها و سرمایه‌گذارهای بزرگ و کوچک فراهم کرده تا به راحتی قادر به مبادله‌ ارزهای رسمی باشند. این مبادلات در حقیقت بین بانک‌های مختلف صورت می‌گیرد و معامله‌گرها هم از آن بهره می‌برند.

این بانک‌ها مربوط به کشورهای مختلف در سراسر جهان هستند. مثلا زمانی که بانک‌های کشورهای آسیایی به پایان ساعت کار خود می‌رسند، بانک‌های اروپا و مخصوصا انگلیس شروع به فعالیت می‌کنند و پس از آن بانک‌های آمریکایی باز می‌شوند.

با اتمام فعالیت روزانه‌ بانک‌های آمریکایی مجدد نوبت به آسیا رسیده و این چرخه تکرار می‌شود؛ به این ترتیب معامله‌گرها امکان حضور ۲۴ ساعته در بازار را خواهند داشت.

ویژگی جذاب بعدی بازار فارکس که قبلا هم بیان شد، گردش مالی بسیار زیاد آن (روزانه بیش از ۵ ترلیون دلار) است. برای درک بهتر این عدد می‌توانید ارزش کل «بازار ارزهای دیجیتال» (Crypto Market) را با آن مقایسه کنید.

زمانی که بیت کوین (معروف‌ترین ارز دیجیتال) در اوج قیمت ۶۴ هزار دلاری خود قرار داشت، ارزش کل این بازار،‌ تنها حدود ۲.۵ ترلیون دلار بود! (توجه داشته باشید که اصولا ارزش یک بازار از حجم معاملات روزانه در آن بیشتر است).

این حجم از نقدینگی بالا در بازار فارکس باعث می‌شود بازیگران بزرگ تمایل بیشتری به تزریق سرمایه و انجام معاملات با مبالغ بالا داشته باشند، زیرا همواره تعداد بی‌شماری خریدار و فروشنده در بازار وجود دارند.

جذابیت بازار فارکس

مزایا و معایب بازار فارکس

فعالیت در بازار فارکس مثل دیگر بازارهای مالی، مزایا و معایب خاص خود را دارد. لازم است قبل از ورود و فعالیت در هر بازاری، نسبت به نقاط قوت و ضعف آن آگاهی لازم را داشته باشیم. از جمله مزایای این بازار می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • دسترسی بالا: هر فردی می‌تواند به راحتی از طریق یک کارگزاری (بروکر) وارد دنیای این بازار مالی شود. ساخت اکانت و فعالسازی اولیه‌ آن حداکثر بیش از ۳ روز زمان نمی‌برد و با مبالغی در حدود ۵۰ دلار می‌توان فعالیت خود را شروع کرد.
  • کلیه فعالیت‌ها به صورت آنلاین بوده و ۲۴ ساعت شبانه‌روز (۵ روز در هفته) بازار باز است. پلتفرم‌های کارگزاری کلیه اطلاعات لازم مثل قیمت لحظه‌ای، اخبار، ابزار تحلیل و استراتژی‌های مختلف را در اختیار کاربرها قرار می‌دهند.
  • قابلیت اهرم: وجود قابلیت «اهرم» (Leverage) معامله‌گرها را قادر می‌سازد با سرمایه‌ کم، سودهای بزرگ‌تری از بازار بدست آورند.

(اهرم میزان ضریبی است که کارگزار به سرمایه‌ معامله‌گر اختصاص داده و درحقیقت به او پول قرض می‌دهد تا با اعداد بزرگ‌تری وارد معامله شده و سود بیشتری کسب کند). بازار فارکس بیش از هر بازار دیگری شرایط مناسب‌تری برای معاملات با اهرم‌های بالا مثل ۱۰۰، ۲۰۰ یا حتی بالاتر دارد.

  • قابلیت سود زیاد در زمان کم: به لطف نوسانات بازار، نقدینگی بالا و هم‌چنین وجود اهرم،‌ معامله‌گرها می‌توانند در این بازار به سودهای سریع‌تری دست پیدا کنند.
  • معاملات دوطرفه: می‌دانیم که این بازار دوطرفه بوده و می‌توان هم از افزایش و هم از کاهش ارزش پول‌های رایج، به سود رسید. نکته‌ قابل توجه این بازار نسبت به سایر بازارهای دوطرفه این است که حتی زمانی که اعتقاد به کاهش ارزش یک ارز داریم،‌ آن را فروخته و در ازای آن یک ارز دیگر دریافت می‌کنیم؛ یعنی همواره دو ارز با هم مبادله می‌شوند که نسبت به معاملات فروش سایر بازارها مثل کالا و مشتقات مفهوم ساده‌تری دارد.
  • نقدینگی بالا: داشتنِ بیشترین حجم نقدینگی و مبادلات روزانه، بازار فارکس را به یکی از جذاب‌ترین بازارهای مالی تبدیل کرده است. این قابلیت، سرمایه‌دارها و حتی خودِ‌ کارگزاری‌ها را نیز به فعالیت در این بازار بیشتر جذب می‌کند.
  • استراتژی‌های مختلف تکنیکال: این بازار را به خوبی می‌توان با «تحلیل تکنیکال» (Technical Analysis) بررسی و روند‌های قیمتی را پیش‌بینی کرد. دانش «تحلیل بنیادی» (Fundamental Analysis)‌ همواره کمک‌کننده است،‌ اما بسیاری از معامله‌گرها معتقدند با ابزار تکنیکال می‌توان سودهای قابل توجهی از بازار ارزهای خارجی بدست آورد.
  • کم‌بودن احتمال دستکاری قیمت‌ها: دستکاری قیمت‌ها در هر بازاری رخ می‌دهد؛‌ چنین کارهایی در بازار سهام، بازار اوراق قرضه یا حتی بازار کالاها ممکن است توسط برخی سهام‌دارها یا افراد با نفوذ انجام شود؛ اما کنترل و نفوذ در بازاری به بزرگی بازار ارزهای خارجی، کاری بسیار سخت و دور از انتظار است.

از طرف دیگر، از آنجایی که افرادی که ممکن است از نوسانات آینده‌ قیمت ارز یک کشور با خبر باشند، بیشتر از مقامات دولتی و حکومتی هستند و این افراد، بیشتر زیر ذره‌بین منتقدین و اخبار قرار دارند، احتمال چنین مسائل و خرابکاری‌ها در این بازار کمتر است.

  • کارمزدهای پایین: معامله‌ سهام شرکت‌ها، اوراق قرضه و یا کالاها اغلب شامل هزینه‌هایی مثل مالیات و نگهداری از کالا و… می‌شود. چنین هزینه‌هایی در بازار فارکس وجود ندارد. حتی در بیشتر مواقع، حاشیه‌ سود کارگزار تنها از طریق «اختلاف سفارش‌ها خرید و فروش» یا «اسپرِد» (Spread) تأمین می‌شود. اسپرد در حقیقت اختلاف قیمت بین بیشترین سفارش خرید یا Bid‌ و کم‌ترین سفارش فروش یا Ask است.
  • قوانین ساده‌‌ مالیاتی: قوانین مالیاتی و گزارش‌های لازم برای فعالیت در بازار ارزهای خارجی نسبت به سایر بازارهای مالی ساده‌تر است.

فعالیت در بازار فارکس در کنار داشتن این مزیت‌ها، نقاط ضعفی نیز دارد که ممکن است بیشتر به ضرر معامله‌گرهای کوچک با سرمایه‌های کم ختم شود. در ادامه برخی از این معایب را معرفی می‌کنیم.

  • نوسانات قیمت: نوسانات قیمت وجه اشتراک کلیه‌های بازارهای مالی است و بازار ارزهای خارجی نیز از آن مستثنا نیست. بیشتر معامله‌گرهای این بازار با هدف کسب سود‌های کوتاه مدت فعالیت می‌کنند و ممکن است نوسانات شدید غیرقابل پیش‌بینی، استراتژی آن‌ها را با مشکل روبه‌رو کند.
  • احتمال ضرر سرمایه‌گذارهای کوچک: گفتیم که روزانه بیش از ۵ تریلیون دلار در این بازار مبادله می‌شود؛ اما نباید فراموش کرد که بیشتر این مبادلات توسط بازیگران بزرگ مثل بانک‌ها و موسسات بزرگ و… انجام می‌شود. همیشه افرادی که سرمایه و قدرت بیشتری دارند، به اطلاعات و تکنولوژی بیشتری دسترسی داشته و این اطلاعات باعث برتری آن‌ها نسبت به معامله‌گرهای کوچک و مردم معمولی خواهد بود.
  • کمبود مقررات حمایت از حقوق معامله‌گرها: بازار فارکس یک بازار OTC و غیرمتمرکز است. پس قوانین این بازار جامعیت قوانین بازارهایی مثل سهام و اوراق قرضه را ندارد. از طرفی کارگزاری‌هایی که این خدمات را ارائه می‌کنند،‌ در سراسر دنیا پراکنده‌اند و از آنجایی که قوانین هر کشور با دیگری متفاوت است، معامله‌گرها مجبورند خودشان تحقیقات و بررسی‌های لازم را در مورد اعتبار و فعالیت یک کارگزاری انجام دهند.
  • درآمدهای دوره‌ای کمتر: سهام‌دارها در بازارهای مالی سهام و اوراق قرضه به طور دوره‌ای از سودهای حاصل از فعالیت شرکت‌هایی که سهامشان را برای بلندمدت خریداری کرده‌اند، بهره‌مند می‌شوند؛ در صورتی که سود اصلی در فارکس بیشتر در اثر افزایش قیمت ارز مورد نظر بدست می‌آید.

البته باید توجه داشته باشیم که در این بازار، پدیده‌ای به نام Rollover وجود دارد که ممکن است گاهی منجر به سود و گاهی منجر به ضرر شود.

منظور از Rollover، تغییر قیمتی است که امکان دارد در بازار بعد از دو روز تعطیلی آخر هفته رخ دهد. این اتفاق ممکن است سودها یا ضررهای ناخواسته‌ای را در حساب معامله‌گرها به وجود آورد.

 

مزایا و معایب بازار فارکس

 

آیا فعالیت در بازار فارکس سودآور است؟

کلیه‌ افرادی که علاقه‌مند به فعالیت معامله‌گری در بازار فارکس هستند باید ابتدا ویژگی‌ها، مزایا و معایب آن را شناخته و با توجه به خصوصیات و شرایط خود تصمیم بگیرند.

ممکن است برای برخی از آدم‌ها، معایب این بازار قابل تحمل نباشد و عده‌ای هم با توجه به مزیت‌های آن، فعالیت در این بازار را بهترین کار برای خود بدانند.

قابلیت‌هایی مثل عدم نیاز به حضور فیزیکی در محل کار، آنلاین بودن بیزنس و اختیار در انتخاب ساعت کار و نداشتن مدیر می‌تواند انگیزه‌ بسیار زیادی برای علاقه‌مندان به این حوزه ایجاد کند.

با توجه به تعدد کارگزاری‌ها و امکاناتی که امروزه در دسترس بیشتر مردم قرار دارد، می‌توان با آموزش و صرف زمان لازم و کسب تجربه، وارد این حوزه شد و زندگی خود را تغییر داد.

 

فعالیت در بازار فارکس برای ایرانی‌ها

با وجود تمام محدودیت‌هایی که برای فعالیت‌ ایرانی‌ها در بازارهای جهانی وجود دارد،‌ کارگزاری‌های (بروکرها) متعددی در دنیا هستند که به ایرانیان اجازه‌ فعالیت در بازار ارزهای خارجی را می‌دهند. البته کلیه معاملات کاربرها به صورت «CFD» خواهد بود.

به این معنی که کاربرها ارزهای واقعی خریداری نکرده و مالک حقیقی چیزی که معامله می‌کنند نیستند و تنها می‌توانند ارزهای مختلف را به قیمت لحظه‌ای خرید و فروش کرده و از تفاوت قیمت‌ها سود کسب کنند. (عبارت CFD‌ کوتاه‌شده‌ Contract For Difference بوده و به معنی قرارداد مابه‌التفاوت است).

اکثر این بروکرها علاوه بر ارزهای خارجی، معاملات سایر بازارهای مالی مثل سهام، انواع ETF، باینری آپشن و حتی برخی ارزهای دیجیتال مشهور را پشتیبانی می‌کنند. پس انتخاب یک بروکر قابل اعتماد با کارمزدهای منصفانه نقش مهمی در فعالیت معامله‌گرها خواهد داشت.

توصیه می‌شود هنگام انتخاب بروکر، توجه به مواردی مثل قوانین رگولاتوری، پشتیبانی از حساب آزمایشی (دمو)، پشتیبانی از سهام و بازارهای مختلف، ارائه‌ نرم‌افزار معامله‌گری در پلتفرم‌های مختلف کامپیوتر و موبایل، امکان واریز و برداشت آسان و خدمات پشتیبانی از کاربرها، بسیار کمک کننده است.

 

سخن پایانی

در این مقاله با بزرگ‌ترین بازار مالی دنیا یعنی بازار فارکس آشنا شدیم. روزانه بیش از ۵ ترلیون دلار توسط بانک‌ها، موسسات مالی و کمپانی‌های بزرگ در این بازار مبادله صورت می‌گیرد و مهم‌ترین ارزهای رایج کشورها مثل دلار آمریکا، یورو، پوند انگلیس، دلار کانادا، دلار استرالیا، فرانک سوئیس و… با هم معامله می‌شوند. وجود نقدینگی بالا باعث شده که بازیگرهای بزرگ و سرمایه‌دارهای کلان انگیزه‌ بیشتری برای حضور در این بازار داشته باشند، ولی سایر سرمایه‌گذارهای کوچک و افراد عادی نیز در آن فعالیت می‌کنند.

بازار فارکس یک بازار غیرمتمرکز و از نوع OTC است،‌ به این معنی که توسط یک سازمان مرکزی مدیریت نشده و توسط مجموعه‌ای از پلتفرم‌های آنلاین و کارگزاری‌ها در سراسر جهان اداره می‌شود. ارزش پول کشورها می‌تواند در اثر عواملی مثل اعلام نرخ بهره، درصد بیکاری، رشد اقتصادی و حتی انتخاب رئیس‌جمهور جدید نوسان کند و معامله‌گرها در چنین مواقعی فعالیت کرده و از بازار کسب سود می‌کنند.

 

سوالات متداول

1. آیا می‌توانم با فارکس درآمد دلاری داشته باشم؟

از آنجا که بازار فارکس یک بازار بین‌المللی و جهانی‌ست، سود حاصل از آن را می‌توانید به صورت دلار در حساب خود ذخیره کنید.

2. آیا فارکس کلاهبرداری است؟

هر بازار مالی ممکن است مورد هدف کلاهبرداران قرار بگیرد؛ بازار فارکس هم مستثنی نیست. اما اگر درست و اصولی وارد این بازار شوید جای هیچ نگرانی وجود ندارد.

3. آیا فارکس در ایران قانونی است؟

در ایران فعالیت تمام اشخاص حقوقی و حقیقی در بازار فارکس غیرقانونی است.

4. از کجا فارکس را شروع کنیم؟

برای شروع معاملات فارکس لازم است که پیش از هر چیز آموزش ببینید.

5.چه دارایی‌هایی در فارکس معامله می‌شوند؟

در بازار فارکس اصلی‌ترین دارایی که معامله می‌شود جفت ارزها هستند. همچنین می‌توانید در این بازار انواع کالاهای با ارزش و شاخص‌های مهم را نیز معامله کنید.

6. برای یادگیری فارکس چه باید کرد؟

برای یادگیری فارکس و آموزش نحوه معامله و سرمایه‌گذاری این بازار می‌توانید با مقالات مفید و کاربردی شروع کنید.

7. فارکس برای چه کسانی مناسب است؟

فارکس برای افراد ریسک‌پذیر مناسب است که فرصت دنبال کردن اخباری که بر بازار تاثیر می‌گذارند و مانتیور کردن دائم معاملاتشان را داشته باشند.

8. اولین قدم برای ورود به فارکس چیست؟

پس از اینکه اصول اولیه این بازار را یاد گرفتید، برای ورود و شروع معاملات ابتدا باید در یک بروکر معتبر حساب باز کنید.

9. چگونه درآمدم از فارکس را به حسابم منتقل کنم؟

برخی از پلتفرم‌ها هستند که امکان واریز و برداشت ریالی را فراهم کرده‌اند؛ می‌توانید حساب بانکی خود را به یکی از این پلتفرم‌ها وصل کنید.

10. ساعت کاری فارکس چه زمانی است؟

بازار فارکس یک بازار ۲۴ ساعته است که ۵ روز در هفته به طور پیوسته در حال پردازش معاملات است. این بازار تنها در روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل است.

11. بروکر چیست و چه کاری انجام می‌دهد؟

بروکر یک واسطه میان سرمایه‌گذاران و بازار فارکس است که با فراهم کردن بستر و ارائه خدمات مالی از معاملات سرمایه‌گذاران پشتیبانی می‌کند.

12. متاتریدر چیست؟

متاتریدر نرم افزاری‌ست که امکان مشاهده چارت بازارها و انجام معاملات را در بازار فارکس برای تریدرها فراهم می‌کند.
ارتباط با پشتیبانی
ارتباط مستقیم با کارشناسان حسینی فایننس شما هم به سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی و کسب سود از اون‌ها فکر می‌کنید اما نمی‌دونید چطور باید شروع کنید؟

برای دریافت مشاوره تخصصی رایگان از کارشناسان ما، اطلاعات خواسته شده رو تکمیل فرمایید.

حالت دوم

مطالب مرتبط

نظرات

  1. این حوزه به شدت برای من جذابه میشه راهنمایی کنید که چگونه وارد بازار ارز دیجیتال شویم؟

      1. سلام صبح شنبه شما بخیر
        خانم منصوری گرانمهر آیا شما آشنایی کامل با نحوه واریز و برداشت و پرداخت 10 درصد حساب مالی به فارکس را دارید

        1. سلام جناب حمیدی
          روی سایت ما یه دوره رایگان به نام آموزش معامله‌گری در بازار فارکس داریم که تمام این آموزش‌ها درش قرار داده شده. لطفا توی سایت ثبت نام کنید و دوره رایگان رو ببینید تا به جواب سوالتون برسید.

  2. شمار دوره آموزش بازار فارکس رو دارید من و دوستانم خیلی دنبال این هستیم که بدونم چگونه وارد بازار فارکس شویم لطفا راهنمایی کنید با تشکر

    1. سلام وقت بخیر
      بله ما بازار فارکس رو به‌عنوان یه دوره آماده کردیم که برای کاربران عزیز رایگان هست.
      موفق و پرسود باشید

      1. سلام و وقت بخیر دوره‌های منتورشیپ برای آموزش حضوری این بازار هست
        با ۰۲۱-۹۱۳۱۹۰۹۰ تماس بگیرید

  3. سلام وقتتون بخیر. دقیقا میشه توضیح دهید که انتقال پول به ریال به بروکر چه فرآیندی را طی میکند تا بتونیم معامله را شروع کنیم؟ و برعکس اگر سود کردیم چطور میتونیم به حساب ریالی مان برگردانیم تا ازش استفاده کنیم؟ فیلترشکن آی پی ثابت نیاز است تابا بروکر خارجی کار کنیم یا نه؟
    با تشکر از شما

  4. کارگزاری های فارکس هنگامی که می خواهند خود را معرفی کنند می گویند ما کارگزار فارکس هستیم و کلیه جفت ارزها، شاخص های بورس، طلا، نفت، ارزهای دیجیتال، سهام ها را دارین و شما می توانید آنها را معامله کنید. دقیقا این ها کلیه چیزهایی است که در یک کارگزاری معامله می شود.

    1. سلام وقت شما بخیر
      بله شما با ثبت نام در سایت حسینی فایننس می‌تونید دوره آموزش بازار فارکس که کاملا رایگان هست رو مشاهده فرمایید.
      موفق باشید

    2. بازار فارکس، یا همون “فارکس” که به اختصار از کلمه‌ی “Foreign Exchange” گرفته شده، یک بازار معاملاتی جهانیه که توش ارزهای مختلف به یکدیگر معامله میشن. این بازار جزو بزرگترین بازارهای مالی دنیاست و افراد و شرکت‌ها از سراسر جهان توش فعالیت میکنن.

      توی بازار فارکس، میشه پولها رو به ارز دیگه تبدیل کرد. مثلاً میتونی دلارت رو به یورو تبدیل کنی یا به عکس. این تبدیل پولها به صورت الکترونیکی انجام میشه و معاملات در زمان واقعی صورت میگیره.

      بازار فارکس یک بازار با ریسک بالاست و نیاز به تحلیل و توانایی در پیش‌بینی تغییرات قیمت داره. مثل بازار سهام، اونموقع ها که به تجزیه و تحلیل داده‌ها و رویدادهای جهانی علاقه داری می‌تونی تصمیمات بهتری برای معاملاتت بگیری.

      در ویکی‌پدیا هم می‌تونی اطلاعات بیشتری در مورد بازار فارکس پیدا کنی و از تجربیات دیگران هم بهره‌برداری کنی. این بازار در واقعه یک فرصت بزرگ برای معامله‌گران و سرمایه‌گذارانه که به دنبال سود و منفعت هستن، ولی باید مراقب باشیم که همراه با ریسک‌هایی نیز همراهه.

      1. دقیق تر و بهتر بخوام بگم بازار فارکس (Forex) در واقع یه جور بازار جهانیه که توش ارزهای مختلف خرید و فروش میشن. اگه بخوایم به زبون ساده بگیم، فارکس جاییه که می‌تونی پول یه کشور رو با پول یه کشور دیگه عوض کنی. مثلا دلار آمریکا رو می‌تونی با یورو عوض کنی یا ین ژاپن رو با پوند انگلیس.

        این بازار بزرگترین و پرحجم‌ترین بازار مالی دنیاس و هر روز میلیاردها دلار توش معامله میشه. افراد و شرکت‌ها می‌تونن توی این بازار شرکت کنن و از تغییرات قیمت ارزها سود ببرن یا ریسک‌هاشون رو مدیریت کنن.

        اگه تا حالا رفته باشی صرافی و بخوای پول یه کشور دیگه رو بخری، در واقع یه معامله کوچیک تو بازار فارکس انجام دادی. ولی توی فارکس آنلاین، معاملات خیلی سریع‌تر و راحت‌تر انجام میشن و می‌تونی از خونه یا حتی با موبایلت این کار رو بکنی.

        این بازار برای معامله‌گرهای حرفه‌ای و تازه‌کار جذابه چون هم فرصت‌های سود زیادی داره و هم به اطلاعات و تحلیل نیاز داره تا بتونی موفق بشی.

  5. فارکس برای کسب سود 15 – 20 درصدی واقعا عالیه کسانی ککه قصد سرمایه گذاری در این بازار رو دارن اصلا شک نکنید که یکی از سیف ترین بازارها برای سرمایه گذاری فارکس هست

    1. سلام رضای عزیز
      ممنون از نظر مفیدتون. حق با شماست. بازار فارکس نوسان کمتری داره و یه روند رو به رشدی رو در طول زمان دنبال کرده.
      موفق و پر سود باشید

  6. سلام ،من میخوام دوره ببینم ولی متاسفانه بودجشو ندارم،اگه یه نفر باشه به من آموزش بده در اولین فرصت واسش جبران میکنم،ممنون میشم اگه لطف کنید

  7. ببینید یه چیزی که باید از مزیت هایی که باید در خصوص این بازار بدونید بازار فارکس یعنی معامله ارزهای جهانی مثل دلار یورو و غیره. تو اینجا تصمیم می‌گیرن ارزها رو خرید یا فروش کنن. معامله‌گرا از تغییر نرخ ارزها پول در میارن. این بازار ۲۴ ساعته فعاله و اخبار جهانی و اقتصادی تأثیرگذاره. برای موفقیت، باید بازار رو بخوبی بفهمید و تحلیل‌ها رو دنبال کنید.

  8. یه مقاله مفید و جامع برای هر آن کس که میخواد به زبون ساده بدونه فارکس چیه واقعا بعد این مقاله نیاز به هیچ مقاله دیگه ای ندارید

  9. این یک مقاله برای همه کسانی که میخوان بدونن فارکس چیست به زبان ساده هست حتما خوندن این مقاله ساده و روان رو بهتون پیشنهاد میکنم

  10. برای انجام انواع معاملات در فارکس قبلش حتما آموزش ببینید بخدا هیچوقت اینطوری نبود که من امشب آموزش ببینم فردا صبح تریدر بشم معامله فارکس واقعا راه یک شبه نیست پس اینقدر نگید کاری نداره سریع بهش مسلط میشم

  11. من فارکس رو اینجوری معنی میکنم برای تازه وارد ها
    بازار فارکس یعنی تبدیل پولها با هدف کسب سود. توی این بازار، ارزها مثل دلار یا یورو خرید و فروخته میشن. هدفش سود کسب کردن از تغییرات قیمت ارزهاست. این بازار پرریسک و نیاز به دانش و تحلیل داره.

  12. سلام. توسط یک شرکت در فارکس سرمایه گذاری کردم اول ۵میلیون و بعد ۴۵میلیون بایت سرمایه از من طلب کرده الان گفتن که باید ۲۰۰ میلیون تومن دیگه باید پرداخت کنم بابت حق نگهداری و مالیات تا بتوانم سود خود را برداشت کنم الان لطفا منو راهنمایی کنید که آیا درست گفتن یا خیر کلاهبرداری میکنن هرچند من ۲۰۰ میلیون ندارم پرداخت کنم راه حلی دارد به من پیشنهاد کنید حداقل پول خودمو زنده کنم یا خیر ممنون از شما

    1. سلام دوست عزیز
      این روند اصلا درست به نظر نمیاد و احتمال اینکه کلاهبرداری باشه زیاده برای همین بقیه پول رو بهشون ندید
      امیدواریم که بتونید پولتون رو زنده کنید.

    1. سلام دوست عزیز
      بازار فارکس یک بازار مالی هست که توی اون ارزها رو با هم معامله می کنن
      و از اختلاف قیمتشون سود می برن

  13. من چند سالی هست تو فارکس فعالیت میکنم ولی واقعا تجربه ثابت کرده برای کسی که زیاد پول نداره بازار خوبی نیست برای درآمد

  14. معاملات فارکس واقعا پیچیدگی خاصی داره ولی واقعا خیلی خوب تو این مقاله به اینکه فارکس چیست اشاره شد من هر موقع مقالات بلاگ شمارو میخونم بیشتر و بیشتر عاشق بازار فارکس میشم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button